Пређи на садржај

Солиситор — разлика између измена

26 бајтова уклоњено ,  пре 11 година
нема описа измене
Нема описа измене
Нема описа измене
{{Судство Енглеске и Велса}}
'''Солиситор''' ({{Јез-енгл|Solicitor}}) је адвокат у [[Велика Британија|Великој Вританији]] који нема право заступања пред вишим судовима. То право уживају [[баристер]]и, а солиситори обављају све друге правне послове.
 
Они раде као правни савјетници у разним организацијама и имају право заступања само пред судовима ниже инстанце (нпр. магистратским судовима). Постојеће дведвије категорије адвоката су— солиситори и баристери — јединствене насу у свијету. То је због тога што је енглески судски систем конзервативан, због сложностисложености вођења судских поступака у англо-саксонскоманглосаксонском праву (примјењивање многих [[Прецедент|судских прецедената]] у одсуству строгог системакао правнихизвора акатаправа), а такође и чињеница да [[баристер]]и не желе напустити привилеговани положај који им доноси материјалну корист.
'''Солиситор''' ({{Јез-енгл|Solicitor}}) је једна од две основне врсте [[адвокат]]а у [[Велика Британија|Великој Вританији]]. Они врше припрему судске документације за [[баристер]]е - адвокате највишег ранга.
 
Солиситори раде као правни савјетници у разним организацијама и имају право водити судске поступке само пред судовима ниже инстанце (магистратски судови грофовија и градова-грофовија).
 
Постојеће две категорије адвоката су јединствене на свијету. То је због тога што је енглески судски систем конзервативан, због сложности вођења судских поступака у англо-саксонском праву (примјењивање многих судских прецедената у одсуству строгог система правних аката), а такође и чињеница да [[баристер]]и не желе напустити привилеговани положај који им доноси материјалну корист.
 
== Види још ==