Пређи на садржај

Википедија:Позивање на гласање — разлика између измена

нема резимеа измене
{{nutshell|Када обавештавате друге кориснике о гласању или дискусијама, водите рачуна да обавештења буду кратка и неутрална и не обавештавајте селективно, тј. само оне кориснике за које знате да ће вас подржати.}}
{{TOCright}}
Генерално гледано, сасвим је прихватљиво обавестити друге уреднике о дискусијама и гласањима у току, под условом да се то ради с намером унапређења квалитета дискусије или гласања увећањем броја учесника како би се у дискусији постигао што шири консензус, или на гласању, што већи одзив гласача.
In general, it is perfectly acceptable to notify other editors of ongoing discussions, provided that it is done with the intent to improve the quality of the discussion by broadening participation to more fully achieve [[WP:CON|consensus]].
 
Међутим, обавештавање које се врши с намером да се утиче на исход дискусије или гласања сматра се недоличним и није допуштено зато што компромитује уобичајен процес постизања консензуса или гласања па се због тога сматра непожељним понашањем уредника.
 
However '''[[canvassing]]''' which is done with the intention of influencing the outcome of a discussion in a particular way is considered inappropriate. This is because it compromises the normal [[consensus decision-making]] process, and therefore is generally considered [[WP:Disruptive editing|disruptive]] behaviour.
 
<center>