Пређи на садржај

Википедија:Позивање на гласање — разлика између измена

*'''Спамовање''': Слање порука обавештења превеликом броју уредника, или уредницима који немају много везе са темом гласања или дискусије. Такође, спамовањем се може сматрати и слање порука уредницима који су се изјаснили да не желе да примају обавештења о гласањима или дискусијама.
*'''Агитовање''': Слање обавештења о дискусијама или гласањима на пристрасан начин који сугерише уреднику како би требало да гласа.
*'''Лов на гласове''': Слање обавештења уредницима на основу њихових ставова или мишљења (која могу бити позната према [[Википедија:Шаблони/Кориснички простор/Корисничка кутија|корисничким кутијама]], корисничким категоријама или ранијим изјавама у другим дискусијама),
*'''Тајно позивање''': Контактирање уредника путем канала ван Википедије (нпр. имејл) с намером да се убеде на учествовање у дискусији или гласању (осим ако не постоји неки посебан разлог за избегавање коришћења страница за разговор с корисником).
*Тражење подршке на неки други начин који није директна порука, на пример, коришћење прилагођеног потписа са промотивном поруком у вези са темом о којој се тренутно води дискусија или гласање.