Ден Севиџ — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Ден Севиџ''' ({{јез-ен|Dan Savage}}); [[Чикаго]], [[7. октобар]] [[1964]]) је амерички аутор, новинар и уредник новина. Севиџ пише секс савет колумну ''Savage Love''. Њен тон је непосредан у својој дискусији о сексуалности, често духовит, и непријатељски настројен према социјалним конзервативцима и ставовима Рика Санторума о хомосексуалности. Севиџ се сукобио са културним конзервативцима на десној, и геј установама, са леве стране. Он је такође радио као позоришни редитељ, и под његовим правим именом и под именом Кенан Холахан, користећи своје средње име и девојачко презиме његове баке. Севиџ и његов супруг, Тери Милер, започињу ''It Gets Better'' пројекат 2010.године, не би ли спрецио самоубиства међу ЛГБТ омладином.
'''Ден Севиџ''' ({{јез-ен|Dan Savage}}); [[Чикаго]], [[7. октобар]] [[1964]]) је амерички аутор, новинар и уредник новина. Севиџ пише секс савет колумну ''Savage Love''. Њен тон је непосредан у својој дискусији о сексуалности, често духовит, и непријатељски настројен према социјалним конзервативцима и ставовима Рика Санторума о хомосексуалности. Севиџ се сукобио са културним конзервативцима на десној, и геј установама, са леве стране. Он је такође радио као позоришни редитељ, и под његовим правим именом и под именом Кенан Холахан, користећи своје средње име и девојачко презиме његове баке. Севиџ и његов супруг, Тери Милер, започињу ''It Gets Better'' пројекат 2010.године, не би ли спречио самоубиства међу ЛГБТ омладином.


== Спољашње везе ==
== Спољашње везе ==

Верзија на датум 11. октобар 2012. у 14:38

Ден Севиџ (енгл. Dan Savage); Чикаго, 7. октобар 1964) је амерички аутор, новинар и уредник новина. Севиџ пише секс савет колумну Savage Love. Њен тон је непосредан у својој дискусији о сексуалности, често духовит, и непријатељски настројен према социјалним конзервативцима и ставовима Рика Санторума о хомосексуалности. Севиџ се сукобио са културним конзервативцима на десној, и геј установама, са леве стране. Он је такође радио као позоришни редитељ, и под његовим правим именом и под именом Кенан Холахан, користећи своје средње име и девојачко презиме његове баке. Севиџ и његов супруг, Тери Милер, започињу It Gets Better пројекат 2010.године, не би ли спречио самоубиства међу ЛГБТ омладином.

Спољашње везе