Пређи на садржај

Марк Филипусис — разлика између измена

нема резимеа измене
Нема описа измене
{{чишћење}}
{{Кутијица Тенисер/ка
| име = Марк Филипусис
}}
 
'''Марк Антони Филипусис''' (рођен 7 новембра 1976) је Аустралискиаустралијски професионални [[тенисер]]. Професионално је почео да се бави тенисом [[1994]]. године. Његов отац је грчког а његова мајка италијанског порекла.
 
=== Рана каријера ===
На почетку каријере, подучавао га је сам отац, трениравшии тренирао га тако да удара одлично бекхендом. Веома млад Марк, је почео да прати [[тенис]]. Пријављивао би се на многе турнире за јуниоре и тиме стицавшистицао неко искуство у тенису. Године [[1994]]. године, почиње професионално да се бави тенисом.
 
=== Улазак у ТОП 10 ===
Године 1995. године на [[Ју ес опен]]у играиграо финале свог првог [[Грен Слем]] турнира, изгубившии изгубио га је од сународника [[Патрик Рафтер|Патрика Рафтера]]. Касинје је 1999. године Филипусис изаједно са [[Јелена Докић|Јеленом Докић]], освајајуосвојио [[Хопман куп]]. И тиме Аустралија добија свој први [[Хопман куп]].
 
Године [[1999]]. године, Филипусис, улази у ТОП 10, пласиравши се до четврт финала на првенству у [[Вимблдон]]у, узевши први сет од Сампраса, али предајеје меч предао у другом сету и у ТОП 10 остаје само 10 недеља.
 
=== Дејвис Куп ===