Diablo II — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
м Фајл Diablo_II.jpg је уклоњен јер га је на Остави обрисао High Contrast са разлогом: Copyright violation: video game cover
Ред 1: Ред 1:
{{КВИ
{{КВИ
|Наслов = Diablo 2
|Наслов = Diablo 2
|Слика = [[File:Diablo II.jpg]]
|Слика =
|Развио = [[Blizzard North]]
|Развио = [[Blizzard North]]
|Претходник = Diablo 1
|Претходник = Diablo 1

Верзија на датум 18. фебруар 2013. у 15:37

Diablo 2
Девелопер(и)Blizzard North
ПлатформеМицрософт Wиндоwс, Мац ОС, Мац ОС X
Жанр(ови)Акциони РПГ,Хацк и Сласх
МодификацијеЗа једног и више играча
Дизајнер(и)David Brevik,Stieg Hedlund,Erich Schaefer,Chase Clements,Max Schaefer,Eric Sexton
Верзија1.13д (Октобар 27. 2011.)
Медијум(и)3 ЦД-рома,Доwнлоад
ПретходникDiablo 1
НаследникDiablo 3


Diablo II је акциона игра са РПГ елементима „hack and slash“ стила. Издата је и за Microsoft Windows и Mac OS 2000. године од стране компаније Blizzard Entertainment. У прављењу је учестовао Blizzard North.

Априла 2001. године, Diablo II је постала једна од најпопуларнијих онлајн игара икада. Главни фактори који су дали игри успех су зависност „hack and slash“ игара и бесплатан приступ до Battle.net. Диабло се може играти у режиму за једног играча (single player) или више (multiplayer) преко ЛАН конекције или преко сервера на Battle.net-у. Освојио је девето место на листи најпродаванијих игара за рачунаре, као и прво место најпродаванијих РПГ-ова за рачунаре, продајући око 4 милиона копија.

Експанзија Diablo II: Lord of Destruction, је издата 2001. године. Додаје још једно поглавље на крај игре.

Тренутно је игра достигла верзију 1.11б. Праве се и разни модови за игру, који често мењају садржај игре, па је игра изнова и изнова обновљена, и увек се може играти отпочетка.

Гејмплеј

Игрица се састоји од 4 различита чина.За разлику од првог дела ове игрице где је игра ишао све дубље и дубље кроз тамнице,диабло 2 је мало отворенији.Први чин подсећа на Диабло 1.Други чин је постављен у пустињи,трећи чин у тропској џунгли,а четврти у самом паклу.Експанзијом Диабло ИИ:Лорд оф додат је пети чин који заузима место снежним пределима.Задатци су врло прецизни што олакшава играчу сналажење у игрици.Поред 4(са експанзијом 5)чина игрица је подељена и на тежине.Када играч предје све чинове на првој тежини (Нормал) отвара следећу тежину (Најтмер).Када пређе игрицу на Најтмеру-у отвара последњу тежину (Хел).На свакој тежини свет као и задаци је индентичан.Једина разлика је то што су чудовишта снагом прилагођена да представљају изазов играчу.На већим тежинама већа је шанса за добијање бољих предмета. Такође постоје две врсте ликова.Уколико је лик "нормалан" после смрти он може да оживи и настави са играњем а леш са предметима које играч поседује се налази на месту смрти.Са друге стране "хардкор" ликови не могу да оживе и губе своје предмете за стално.

Класе У Диабло 2 играч може да бира између пет класа :Амазонке,Некромансера,Варварина.Чаробњака и Паладина.Сви поседују исте атрибуте,али да би били правилно одиграни играчи морају бити пажљиви које атрибуте повећавају којој класи.Уколико је лик лик на пример паладин или варварин он ће већину својих атрибута усмерити га Стренгтху(снази) и Виталитy (здравлљу).Енергy утиче на количину мана самим тим на ефикасност коришћења магија,а деxтеритy утиче на вашу шансу да погодите некога,изблокирате напад штитом и користите неко оружје као што су копља и стреле.

Амазонка:Поседује велики број сличности са роугом из првог дела игрице.Ослања се на коришћење стрела као и копља(бацачких и оних за директну борбу).Постоје неке врсте оружја које само амазонке могу да носе.Што се тиче магије код амазонке већина магија утиче на копља и стреле(ватрене стреле,отровна копља,копља која се деле на више делова),док неке од магија утичу на амазонкине вештине као што су избегавање,шанса да нанесе критичан удар итд.

Некромансер:Он је нека врста мрачног чаробњака.Неки од Некромансера се ослањају на своје слуге које могу да дигну из мртвих(костури,големи,чак и противници које су убили).Користе и магије које директно наносе штету противнику.Такодје имају велики распон отрова и клетви које им помажу да ослабе противнике.

Варварин:Он је снажни ратник који преферира борбу прса у прса.Веома мало пажње посвећује магији.,,Магије" које он користи су уствари борбени покличи који дају додатну стангу у борби.Варварини могу да се специјализују у посебној врсти оружја како би били успешнији са њим.Варварин је јединка класа способна да носи 2 оружја истовремено(дуал wиелдинг).

Чаробнице:Оне се ослањају на магију.Ту магију чине три елемента(муње,ватра и лед).Свака од ових вештина има своје предности.Лед на пример чини веома малу штету,али зато успорава противнике.Оно што је непоходно свакој чаробници је њен телепорт који јој дозвољава да моментално предје са једног места на друго.Тако се креће веома брзо избегавајући нападе што надокнађује њему малу издржљивост и малу количину здравља.

Паладин:Свети ратник,крсташ из храма Закарума.Паладин је као и Варварин љубитељ блиске борбе,само што за ралзику од варварина има већи број магија,и ослања се на штит.Већи део маигја чине аура којима он оснажује пријатеље и ослабљује противнике.Користећи верски нагон у стању је да нападне противнике светим муњама,као и постизања великој броја удараца у малом периоду.Паладин је једини који може да користи штит као оружије. Друид и Ассассин су доступни једино у еxпанзији Диабло 2:Лорд оф Деструцтион.