Државни посао (ТВ серија) — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
м
м (Враћене измене 178.221.180.245 (разговор) на последњу измену корисника Kr232)
* '''Фрау Шиловичка''' - кућна пријатељица породице Чварков, чист пример „К унд К“ културе, за њу се сазнало да је завршила мушку гимназију у Бечу. Веома је стара али како Чварков каже изузетно држећа, а има ону „фину патину на лицу да јој можеш стругати длетом“. Од малена уз породицу Чварков и малог Ђорђа је пратила кад су год ишли у иностранство.
 
* '''(чика) Жика''' - алкохоличар. Србијанац по пореклу „али фин човек“ како Чварков каже. Спољни момак и комшија Чваркових. Задужен за све незахвалне послове на Пејићевим Салашима, посебно за транспорт фамилије Чварков, коју превози на мотору са приколицом који му је оставио Шицер. Био је железничар, али како се испоставило „невино оптужен“ да је украо прагове са железнице - које су касније уградили у кокошињац. Чварков га је водио на [[демонстрације у Београду 1991.|митинг 9. марта 1991.]] у Београду где је Жика онако пијан узео полицијског коња и покушао да на јуриш заузме скупштину. Жику су нашли, а коња продали неком.
 
* '''Магда''' - Секретарица дирекора Добросављева. Она је љубавни интерес Бошкића, који обиграва око ње, али нема петљу да јој приђе. Једна од ретких особа које Чварков и Торбица не олајавају.
601

измена

Мени за навигацију