Гвидо ван Росум — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м Bot: Migrating 29 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q30942 (translate me)
Disambiguated: ABCABC ALGOL
Ред 22: Ред 22:
'''Гвидо ван Росум''' ({{јез-|Guido van Rossum}}; [[31. јануар]] [[1956]]) је програмер и аутор програмског језика [[Програмски језик Пајтон|Пајтон]].
'''Гвидо ван Росум''' ({{јез-|Guido van Rossum}}; [[31. јануар]] [[1956]]) је програмер и аутор програмског језика [[Програмски језик Пајтон|Пајтон]].


Ван Росум је рођен и одрастао у [[Холандија|Холандији]]. Магистрирао је на [[Амстердам]]ском универзитету [[1982]]. године, а затим радио у различитим истраживачким институцијама, укључујући холандски Национални институт за математику и компјутерске науке (CWI) (Амстердам), Национални институт за стандарде и технологију (NIST) (Gaithersburg, [[Мериленд]], [[Сједињене Америчке Државе|САД]]), и Корпорацију за националне истраживачке иницијативе (CNRI) (Рестон, Вирџинија, САД). Радио је на развоју програмског језика [[ABC]].
Ван Росум је рођен и одрастао у [[Холандија|Холандији]]. Магистрирао је на [[Амстердам]]ском универзитету [[1982]]. године, а затим радио у различитим истраживачким институцијама, укључујући холандски Национални институт за математику и компјутерске науке (CWI) (Амстердам), Национални институт за стандарде и технологију (NIST) (Gaithersburg, [[Мериленд]], [[Сједињене Америчке Државе|САД]]), и Корпорацију за националне истраживачке иницијативе (CNRI) (Рестон, Вирџинија, САД). Радио је на развоју програмског језика [[ABC ALGOL|ABC]].


У децембру 2005. [[Гугл]] је запослио Ван Росума.
У децембру 2005. [[Гугл]] је запослио Ван Росума.

Верзија на датум 23. јул 2013. у 17:27

Гвидо ван Росум
Гвидо ван Росум
Лични подаци
Датум рођења31. јануар 1956.
Званични веб-сајт
gvanrossum.github.io
Гвидо ван Росум 2008.

Гвидо ван Росум (Шаблон:Јез-; 31. јануар 1956) је програмер и аутор програмског језика Пајтон.

Ван Росум је рођен и одрастао у Холандији. Магистрирао је на Амстердамском универзитету 1982. године, а затим радио у различитим истраживачким институцијама, укључујући холандски Национални институт за математику и компјутерске науке (CWI) (Амстердам), Национални институт за стандарде и технологију (NIST) (Gaithersburg, Мериленд, САД), и Корпорацију за националне истраживачке иницијативе (CNRI) (Рестон, Вирџинија, САД). Радио је на развоју програмског језика ABC.

У децембру 2005. Гугл је запослио Ван Росума.

Спољашње везе