Пређи на садржај

Википедија:Значај (људи) — разлика између измена

м
нема резимеа измене
м (Bot: Migrating interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4663321)
мНема описа измене
Ова смерница није политика Википедије. Међутим, мишљење је многих, иако не свих, Википедијанаца да су ови прагови поштена провера тога је ли особа привукла довољно спољне пажње да би се осигурало да они могу бити покривени са [[Википедија:Неутрална тачка гледишта|неутралне тачке гледишта]] засновано на [[Википедија:Проверљивост|проверљивим]] подацима из [[Википедија:Поуздани извори|поузданих извора]], без да се притом запућује у [[Википедија:Без првобитног истраживања|првобитно истраживање]] (а што су све чврста правила).
 
Чињеница да чланак не задовољава смернице на овој страни, не значи нужно да он заслужује "[[Википедија:Хитро брисање|хитро брисање]]", пошто већ само устврђивањеутврђивање значаја (чак и ако се оно оспорава) може избећи хитро брисање чланака о неистакнутим људима или групама. Међутим, постављање чланка на [[Википедија:Чланци за брисање]] може ихсодоватиисходовати брисањем уколико се након неколико дана расправе о томе постигне консензус.
 
Говорећи уопште, текст чланка би требао да укључује довољно података који објашњавају зашто је особа значајна, и такви подаци би морали бити проверљиви. [[Википедија:Биографије живих људи|Биографије живих људи]] подлежу додатним правилима и ограничењима.
 
==Ако чланак не прелази праг==
Ако чланак ни не устврђујеутврђује значај, можете додати обавештење <nowiki>{{</nowiki>[[:Шаблон:Нема значаја-упозорење|Нема значаја-упозорење]]<nowiki>}}</nowiki> на страницу за разговор корисника који је написао чланак. На овај начин ће корисник знати да, уколико се значај ни не покуша устврдитиутврдити, чланак може бити хитро обрисан. Често је случај да аутор може лако да дода одговарајућу потврду, али да није знао да је она неопходна.
 
Ако чланак укључује потврду значаја, али се вама чини да она не задовољава овдашње услове, могли бисте да своје становиште објасните кориснику, пре него што чланак предложите за брисање, за случај да је сарадник можда у стању да унапреди чланак или напросто дода прихватљиву потврду значаја.
Уопште, лична и конкретна порука о вашем виђењу проблема са чланком, на страни за разговор о чланку и/или страни за разговор са аутором, ће бити од веће помоћи него генеричка порука из шаблона.
 
Ако аутор не дода никакву потврду значаја, можете додати налепницу <nowiki>{{</nowiki>[[:Шаблон:Нема значаја|Нема значаја]]<nowiki>}}</nowiki>. Ако је некаква потврда значаја наведена, али сте готово сигурни да га други не би сматрали вредним, користите налепницу <nowiki>{{</nowiki>[[:Шаблон:Нема значаја-неприхватљиво|Нема значаја-неприхватљиво]]<nowiki>}}</nowiki>. Ако чланак устврђујеутврђује значај потврдама које се вама не чине вредним, али би их други можда прихватили, поставите чланак <nowiki>{{</nowiki>[[:Шаблон:За брисање|За брисање]]<nowiki>}}</nowiki>.
 
==Спискови људи==