Биљана платно белеше — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
{{за изворе}}
(doterano)
({{за изворе}})
{{за изворе}}
{{сређивање}}
'''Биљана платно белеше''' је позната српска староградска песма. Њен текст гласи:
 
на [[охрид]]ските извори,<br>
оздола идат винари,<br>
винари белограѓани.<br>
 
<br>
Винари белограѓани<br>
кротко терајте карванот,<br>
да не ми платно згазите,<br>
платното ми е даровно!<br>
 
<br>
Биљано, мома убава,<br>
ако ти платно згазиме,<br>
со вино ќе го платиме,<br>
со [[вино]] и љута раќија.<br>
 
<br>
Ја не ви сакам вино то,<br>
већ ја изсакам момче то,<br>
што напред тера карванот,<br>
што носи фесиц над око.<br>
<br>
 
 
[[Category:Српске староградске песме]]

Мени за навигацију