Пређи на садржај

Разговор:Кајкавски језик — разлика између измена

Поништена измена 9911844 корисника 178.222.170.72 (разговор)
Нема описа измене
(Поништена измена 9911844 корисника 178.222.170.72 (разговор))
== Први поднаслов ==
Каква Румунија? Откуд то? ---{[[Корисник:JustUser|<font style="background: blue" face="Courier" color="white">'''&nbsp; JustUser &nbsp;'''</font>]] [[Разговор са корисником:JustUser|JustTalk]]}- 14:02, 15. новембар 2006. (CET)
 
==Pravi Hrvati== Ovo su pravi hrvati koji govore kajkavskim jezikom ostatak originalnog Hrvatske nacije podeljene iz Slovenskog plemena.
==Објашњење==
После распада српскохрватске политичко-језичке заједнице (који је имао четири а не три дијалекта; торлачки само српски лингвисти сматрају делом штокавског), ''политичка'' подела главних дијалеката (илити "наречја") је следећа (макар колико ми са лингвистичке и здраворазумске стране било тешко да схватим како "неки језик може имати неки дијалекат"): српски језик у политичком смислу има два дијалекта (штокавски и торлачки), хрватски језик у политичком смислу има три дијалекта (штокавски, кајкавски и чакавски), босански језик у политичком смислу има један дијалекат (штокавски), док ће исто то имати и црногорски кад се политички буде дефинисао. --[[Корисник:Милош|Милош Ранчић]] ([[Разговор са корисником:Милош|р]]|'''[http://sr.wikipedia.org/w/index.php?title=Разговор_са_корисником:Милош&action=edit&section=new <font color="red">причај!</font>]''') 04:23, 16. новембар 2006. (CET)
По стандарду српскохрватског језика који су мене учили у школи(коју сам као неко ко је рођен `84 похађао током фамозних `90) њега су чинила три дијалекта штокавски,чакавски и кајкавски(за тај торлачки сам први пут овде чуо,али опет ја сам у школу иш`о у Београду,тако да ...).Ако ово није тачно,вратите моје измене.
 
Наглашавам још једном,шта је српскохрватски (стварни језик,политичка конструкција,плод нечије покварене маште или пак ванземаљски језик којим нико не говори) је потпуно друга ствар.У овом(и сличним чланцима) треба да стоји да је то дијалекат и некадашњег(или која год формулација да је политички,лингвистички,археолошки,... коректна) српскохрватског језика.Као што у чланку о краљевини Југославија треба да стоји да ју је сачињавало неколико бановина.Дакле ово(ако јесте једно од наречја српскохрватског) треба да стоји у чланку,као чисто историјски податак.KAD SAM BIO MLAD.(''Некад беше српскохрватски и његов дијалект беше кајкавски'').
 
Не могу да верујем да опет трошимо време око баналних глупости,зарад чега? То ми никад неће бити јасно. <span style="display:inline"><span style="display:table-cell; border-collapse:collapse; border: solid 1px #ddd;">[[Слика:Sumski.svg|17п|Шумски Крст]]</span></span>
334

измене