МТВ филмска награда — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
нема резимеа измене
(Нова страница: {{Награда | име = МТВ филмска награда | тренутне награде = | слика = Tom Cruise and Cameron Diaz…)
 
== Почасне награде ==
==== МТВ филмска награда за животно дело ====
''МТВ награда за животно дело'' било је сатирично признање које се додељивало филмским личностима које су значајно утицале на популарну културу. Добитници награде били су филмски ликови Џејсон Вурхиз, Три битанге, Годзила и Чубака, као и глумци [[Ричард Раундтри]], [[Џеки Чен]] и [[Клинт Хауард]]. Награда је укинута 1998. године, након штојешто је Клинт Хауард превише озбиљно схватио своју победу.
 
==== МТВ филмска награда за звезду генерације ====
''МТВ филмска награда за звезду генерације'' је признање које се додељује „уметницима који су тумачили низ импресивних улога и показали феноменалан ниво личног и професионалног талента.“<ref>[http://www.hitfix.com/in-contention/jamie-foxx-to-receive-the-mtv-generation-award-at-the-2013-mtv-movie-awards Jamie Foxx to receive the MTV Generation Award at the 2013 MTV Movie Awards]</ref> НаградуНаграда се додељује од 2005. године и досадашњи добитници су [[Том Круз]], [[Џим Кери]], [[Мајк Мајерс]], [[Адам Сандлер]], [[Бен Стилер]], [[Сандра Булок]], [[Рис Видерспун]], [[Џони Деп]], [[Џејми Фокс]] и [[Марк Волберг]].
 
==== МТВ награда Silver Bucket of Excellence ====
''МТВ награда Silver Bucket of Excellence'' је признање које се додељује филмовима који су имали трајан утицај на филсмуфилмску публику и гледаоце МТВ-ја.<ref>[http://www.thefutoncritic.com/news/2006/06/01/2006-mtv-movie-awards-to-honor-jim-carrey-with-coveted-mtv-generation-award-and-spike-lees-epic-do-the-right-thing-with-silver-bucket-of-excellence--21471/20060601mtv01/ '2006 MTV Movie Awards' to Honor Jim Carrey with Coveted 'MTV Generation Award' & Spike Lee's Epic 'Do the Right Thing' with 'Silver Bucket of Excellence']</ref> Додељена је 2005. и 2006. филмовима ''[[Јутарњи клуб]]'' и ''[[Уради праву ствар]]''
 
==== МТВ награда Trailblazer ====

Мени за навигацију