Нацрт:Deadshot

С Википедије, слободне енциклопедије

Deadshot[уреди | уреди извор]

Spider-Man
Informacije iz publikacije
IzdavačDC Comics
TvorciDavid Vern Reed (pisac) Lev Saire Schvartz (artist) Bob Kane (koncept)
Prvo pojavljivanjeBatman #59 (Jun 1950)
Informacije u priči
Alter egoFloyd Lawton
Vrstačovek
PorekloNova Zemlja, New Earth
Značajni savezniciSecret Six

Suicide Squad
Killer Elite
Checkmate

Underground Society
SposobnostiStručni strelac

Poboljšana čula

Napredni borac protiv ruku u ruke

Deadshot (Floid Lavton) je izmišljen lik, nadređeni koji se pojavljuje u američkim stripovima objavljenim od DC Comics (DC Stripovi). Kreirao David Vern Reed, Lev Schvartz i Bob Kane, lik se prvi put pojavio u Batmanu # 59 (jun-jul 1950)[1]. On je odličan snajperista koji se redovno ponosi da nikada nije promašio, a često se smatra jednim od najsmrtonosnijih atentata u DC Universe (DC Univerzumu). Deadshot je neprijatelj superheroja Betmena i pripada kolektivu neprijatelja koji čine svoju galebu. Iako je obično prikazan kao nadređeni, on je ponekad prikazan kao antihero.[2] [3]

IGN je rangirao Deadshot kao 43. najveći strip strip knjiga svih vremena 2009. godine.[4] Karakter se pojavio u različitim oblicima medija, poput televizijske serije Arrow koju je igrao Michael Rove. Najzastupljeniji je u "Live-action 2016" filmu "Odred otpisanih", u kojem ga prikazuje glumac Vil Smit.[5]

Biografija fiktivnog karaktera[уреди | уреди извор]

Deadshot je često angažovani atentator, koji se redovno hvali za "Nikad ne mašim". On je sposoban da koristi veliki broj oružja, ali najčešće je prikazan kako koristi par potisnutih, oružanih pušaka. Na početku se pojavljuje u Gotam Sitiju kao novi borac za zločine, ali je otkriven kao neprijatelj Batmana kada pokuša da zameni Dark Knight. Poslan je u zatvor kada Batman i komesar Gordon javno izlažu svoju zamisao da postanu kraljevi Gotamskog podzemlja. Nakon služenja njegovog mandata, Deadshot počinje da angažuje svoje usluge kao atentat, menjajući svoj kostim iz vrha šešira i repa koje je ranije nosio u crveno odelo i prepoznatljivim metalnim pločama sa uređajem za ciljanje sa desne strane. Njegova prošlost se otkriva u narednim nastupima. Njegovo pravo ime je Floid Lavton i odrastao je u bogatom domaćinstvu sa svojom majkom, omalovaženim ocem i bratom Edijem. Eddie su voleli roditelji i ostali gradjani, dok je Floid bio uznemireno dete i prezirali su ga njegovi roditelji, ali Floid je idolizirao svog brata i uvijek se zalagao za njega tokom sukoba sa drugom decom u gradu.

Floidovi roditelji su bili najmoćniji ljudi u njegovom gradu, međutim, poznato je da se preziru. Na kraju, Floidova majka je tvrdila da je njegov otac postao "previše nasilan", što je dovelo do toga da ga Floid ubije. Kada je Floid uzeo pucapo iz svoje kuće na drvetu, promašio je i ubio svog brata Edija. Od tog trenutka, Floid se zakleo da nikada više nece promašiti ni jedan pucanj.

Odred otpisanih[уреди | уреди извор]

Deadshot je bio glavna figura u Odredu otpisanih u poslednje dve inkarnacije, gde njegove veštine kao oružje i njegovo zanemarivanje ljudskog života služe unapređenju ciljeva grupe.

Jedna od njegovih najdirektnijih osobina je želja da se spektakularno umre, što je njegova glavna motivacija za pridruživanje Odredu. On smatra da nema razloga da nastavi da živi, i dok ne želi da izvrši samoubistvo, jednostavno ga ne zanima ako umre.[6] Za to su navedeni različiti razlozi, ali najčešća nit u njima je neobična mržnja njegovih roditelja jedni za druge.

Deadshot gotovo želi da umre kada se suprotstavi senatoru koji preti izlaganju odreda otpisanih svetu. Naređeno je da zaustavi svog neposrednog pretpostavljenog, Rika Flaga, da ubije senatora, ubija ga sam, navodeći svoje naredbe kao "Zaustavi Flaga od ubijanja senatora. Tačne reči". Nakon što je na Deadshot-a pucano od strane policije na koracima ka Lincoln Memorial. Preživeo je svoje rane, da nastavi sa timom.

Lavtonovu uniformu ukrade službenik aerodroma, koji je koristi za izvršenje zločina i ubistava. Lavton je primoran da ubije čoveka metkom u glavu. Pucanje sopstvenog "imidža" u velikoj mjeri utiče na njega; neko vreme ne popravlja rupu u svojoj uniformi. Dok je tužba izgubljena, Lavton je pretio da će ubiti čovjeka za kog je mislio da je odgovoran, njegov saputnik Kapetan Boomerang.

Tokom misije za Odred Otpisanih, grof Vertigo pita Deadshot-a da li će ga ubiti ako bude upitan. Deadshot se slaže i dvoje odlaze u osamljenu oblast za odluku. Vertigo odbija, odluku Deadshot prihvata bez argumenta.

Nakon što je pogođen nadrealnim entitetom Neron tokom priče Underworld Unleashed, Deadshot odlučio je da ubije jedan razred vrtića putem velike eksplozije. Inkarnacija Lige pravde zaustavlja ga. U to vreme, Deadshot putuje u inostranstvo da ubije pape. Wonder Woman (Čudesna Žena) ga zaustavlja u poslednjem trenutku.

Nakon što je desetine zlikovaca zaraženo otrovom Joker-a, Deadshot, Merlin i Deadline napadaju Iron Heights zatvor. Deadline je ubijen, a Deadshot spasava kapetana Boomeranga iz medicinskog zatvora. [7]

Deca[уреди | уреди извор]

Deadshot je imao sina pod imenom Edvard "Eddie" Lavton koji se pojavio u prvom izdanju serije DeadShot.[8] Lik je kasnije bio somatizovan i ubijen od strane Ves Anselm.[9]

U drugoj mini seriji objavljenoj 2005. godine, Deadshot otkriva da ima kćerku Zoe, koja se odgaja u zoni pokrivenosti zločina Star City-a. Lavton odlučuje da to čini svojoj kćerki i započinje smrtonosni rat na lokalnim bandama te regije. Serija se završava sa Deadshot-om izgovarajući njegovu smrt, pošto je shvatio da normalan život nije za njega, već i većinom razjasnio područje i ubedio Green Arrow da ga redovno patrolira.

Moći i sposobnosti[уреди | уреди извор]

Deadshot nema nadčovečne moći, već je glavni strelac u DC Univerzumu, koji poseduje supermoćnu preciznost, i redovno se hvali da "nikada ne promaši" svoju metu. Taj lik je jednom pogodio jabuku na glavi kapetana Boomeranga sa zatvorenim očima. Takođe je namerno isprašio lobanju Čarobnjaka (Enchantress) dok je letela, pošto je od njega zatraženo da je sruši dole nesmetano.

Deadshot ima pristup širokom spektru oružja, naročito njegovoj snajperskoj pušci i dvostrukim mitraljezima postavljenim na svaku ruku. Deadshot je navodno multilingvista i naučio je da govori ruski kao mladi, a takođe tvrdi da je bio Komunistički nosilac.

Ličnost[уреди | уреди извор]

Deadshot je prikazan kao savršen profesionalac; sve dok je plaćen da ubije nekoga, on će uvek izvoditi, bez izuzetaka. Batman nije mogao da ga uhvati da prestane da preti svedoku pretnjom na Deadshot-a ili njegovu porodicu; Deadshot je s pravom pretpostavio da je Batman blefirao. Međutim, Batman na kraju uspeva da pridobije Deadshot-a da prekine udarac zamrzavanjem bankovnih računa njegovog klijenta. Nemoćan da plati, Deadshot je javno poništio atentat, dozvoljavajući svedoku da se oslobodi.

Možda je njegova najizražajnija osobina njegova priznata smrtna želja, koja se često manifestuje kao namerno inženjerske situacije koje bi verovatno ubile njega. To ga čini nepredvidljivim kao protivnika, jer njegova spremnost da umre, dozvoljava mu da namerno povredi sebe da bi postignao cilj. Na primer, tokom krize identiteta on namerno puca sebi u vrat dok se bori sa Kyle Rayner-om, tako da bi Rayner pokušao da ga spase i spusti čuvara, dozvoljavajući Lavtonu da preuzme cilj i gotovo da ga upuca. Često izražava razočarenje u preživljavanju svojih misija, kao što je odmah žalio i izgovarao "prokleto" kada se budi u bolnici.

U njegovom trci u Odredu Otpisanih, Džon Ostrander je kopao Deadshot-u u prošlost i porodičnu pozadinu. Otkrivanje da Deadshot ima brata, koga je obožavao, činilo se da se odražava na vezu Deadshota sa Rickom Flagom, vođom tima. Ostrander je nagovestio da je ovaj odnos obojen kao i rivalstvo Deadshota sa Batmanom, za koga Deadshot nikad nije mogao - ili podsvesno - nije želeo da ubije.

Prikupljena izdanja[уреди | уреди извор]

Naslov Prikupljen materijal Godina ISBN
Deadshot:Početak Deadshot #1-4, Betmen #369 i Detektiv Komiks #474 i 518 Novembar 2013. 978-1401242985[10]
Deadshot:Otporan na metke Deadshot v2 #1-5, Betmen: Legenda o Mračnom Vitezu #214 April 2015. 978-1401255190[11]

Ostale verzije[уреди | уреди извор]

Amalgam stripovi[уреди | уреди извор]

U Amalgam Comics univerzumu, Deadshot je kombinovan sa Marvelovim zločincem Bullseye-om kako bi stvorio atentata Deadeia. Villiam Lavton nastupa kao neprijatelj Dare the Terminator i Catwoman i Elektra.

Arrow: Season 2.5 (Strela)[уреди | уреди извор]

Deadshot se pojavljuje u Arrow digitalnom stripu, radeći u sastavu Odreda Otpisanih, ubivši pripadnike ekstremne sekte Juriš u Republici Kasniji zajedno sa bronzanim tigrom. Dva su kasnije obučavali u A.R.G.U.S. sedište, uzimajući deset muškaraca u 7 sekundi. Ubrzo nakon toga, on, Tiger, Diggle i Ravan Nassar su bili raspoređeni u Kahndak da bi preuzeli Napad. Kada su stigli u logor za nasilje, Deadshot je preuzeo poziciju snajpera u zaštitnom znaku, ubivši pripadnika naoružanja dok je počinio zarobljenike, odvlačući pažnju za Bronzanog tigra i Diggle-a da počne da ubija druge članove. Nakon što je Nassar raznesao kamion, Deadshot i ostatak grupe pronašli su preživelog da ih odvede u Khem-Adam. Lavton i Turner su mučili preživelog, ali je Diggle uspeo da ubedi preživelog da kaže Skuadu lokaciju jahte Khem-Adama. Oni su tamo stigli i oslobodili kidnapovane devojke, ubijajući nekoliko agenata na putu. Lavton je pokupio Telerovo telo nakon što ga je Khem-Adam ubio i odveo ga na čekanje A.R.G.U.S. helikopter, insistirajući da bude sahranjen u svojoj zemlji.

Batman: Gresi Oca[уреди | уреди извор]

Deadshot se pojavljuje kao glavni antagonist digitalnog stripa koji se odvija između video igrica Batman: The Telltale Series i Batman: The Enemi Within. Pozdravljajući porodicu bogatih tajkuna nekretnina, Floid je svedočio svog starijeg brata koji su ga ubili njegovi zlostavljani roditelji kada je bio dete, a kasnije ih je ubio kada je imao četrnaest godina dok je to postavljao da bi izgledalo kao da su se sami ubili. Nasleđivši bogatstvo svoje porodice, napustio je poslovanje nekretninama i postao vojni izvođač, pružajući mu pristup velikom arsenalu oružja.

Lavton kasnije otkriva da uprkos tome što su njegovi roditelji upućeni Arkham Asilumu na račune o zlostavljanju djece pre smrti njegovog brata, oni nisu bili privedeni u zatvoru, jer je njihov doktor Thomas Wayne pristao da ih zadrži iz azila sve dok mu daju veliki popust na zgradu koja bi na kraju postala Vaine Tover. Posle otkrivanja korumpirane prirode Tomasa Vejna u prvoj utakmici, Lavton postaje Deadshot i koristi svoju stručnu pomoć za lov na osoblje Arkham-a koji su radili u azilu tokom perioda koji je Tomas radio.

The Flash: Sezona Nula (Blic)[уреди | уреди извор]

U Flash digitalnom stripu, Lavton se udružio sa Digger Harkness-om i Carrie Cutter-om u sastavu Odredaa. Gledali su Flash-a na meta-čovjeku King Shark. Valler mu je rekao i ostatak Odredaa da se poklone, kako su ušli da zaustave ajkule. Stigli su van bivšeg stana čoveka, a Deadshot mu je pomogao da ga izbaci, pre nego što ga je Kupid uhvatio u mrežu. Joe Vest se približio pitajući ko su bili, pre nego što ih je Lavton predstavio kao Odred Otpisanih. Svi su pucali na njega, ali ga je spasio The Flash, koji je brinuo za njegovu sigurnost. Izgledalo je da ga prepoznaju.

Futures end (Budući kraj)[уреди | уреди извор]

Postavljen u neposrednoj budućnosti Nev 52, Lavton je zatvoren u podzemnom Belle Reeveu, bez njegove ruku za streljanje. On i budućnost Black Manta i Harley Quinn su pokvareni od strane Amande Valler, koja ih obaveštava da su zatvoreni i zaboravljeni dok je vlada pronašla način za kloniranje super zlikovaca i članova Odreda u Teksasu. Nakon što su Harley i Manta ubijeni od strane Joker klonova, Deadshot uzima Vallerovom vreme tako što kreće na klona Deadstroke-a u borbi mačeva. Uprkos njegovim nedostacima, Deadshot porazi klon i žrtvuje svoj život u procesu. Akcije Deadshot-a omogućile su Valleru da probije glavno čvorište i zaustavi kloniranje.

Tiny Titans (Sićušni Džin)[уреди | уреди извор]

Deadshot pravi kamus u seriji Tiny Titans kao igrač u Lobo fudbalskom timu pod nazivom Secret Six.

Young Justice (Mlada Pravda)[уреди | уреди извор]

Dok Deadshot nije bio u TV seriji Young Justice, pojavio se u strip-u. Naizgled je angažovan od Kraljice Bee da ubije predsednika Kuraci Rumaan Harjavti, ali je presretnut od Supermana, Superboja i Miss Martiana. On uspeva da puca Ruumanovog brata, Sumaana u rame, pre nego što je skoro premlactio do smrti Superboja (koji je bio agresivan zbog Luthor-ove droge) i odveo ga u bolnicu sa Supermanom. Kraljica Bee je otkrila da je Deadshot uspeo, jer je njegova misija zapravo bila povrediti Suuana (budući da će Suuman biti shvaćen kao heroj za javnost i ona ima Suumana pod njenom kontrolom).

U drugim medijima[уреди | уреди извор]

Televizija[уреди | уреди извор]

Animirani[уреди | уреди извор]

  • Deadshot je na kratko smatrao da je prikazan u The New Batman Adventures, sa Michael Rosenbaum koji je razmišljao o ulozi putem manira Kevina Spacey-a.[12]
  • Floid Lavson / Deadshot se pojavljuje u Justice League i Justice League Unlimited, zvanično izrazio Michael Rosenbaum. U "The Enemy Below" (Part 1), angažovan je od Ocean Master-a da bi ubio Akuaman-a. Međutim, pokušaj atentata na Deadshot-u je onemogućen, a zauzima ga Justice League i ispita Batman. U "Hereafter", Deadshot se kasnije pojavio sa nekoliko drugih nadzornika koji su proslavili Supermanovu pretpostavljenu smrt, gdje su pukli na Metropolisu. On je posebno usmeren ka Batmanu, međutim, Čovek od čelika zaustavi metak u Deadshot-u, a potom je potisnuo tamni vitez. U "Task Force Ks", izvršenje Lavton-a se poništava kada ga pukovnik Rick Flag upiše u državnu jedinicu nadređenih koji ide u misije u zamjenu za smanjenu kaznu. Kada tim otputuje u Vatchtover kako bi ukrao magični Annihilator automat, Floid obezbeđuje pokrivač za svoje kolege, koji su u sukobu sa mnogim superherojima u procesu.
  • Deadshot se pojavljuje u Batman: The Brave and the Bold, koji je izrazio Tom Kenni. U epizodi "Night of the Batmen", Deadshot nastavlja zločin sa raznim drugim zlikovcima u Gotham Citi-u tokom Batmanovog odsustva, samo da je poražen od Green Arrow-a koji predstavlja Batman.
  • Deadshot se pojavljuje u Justice League Action, koju je izrazio Christian Slater. Ova verzija je prikazana sa futurističkim laserskim oružjem umesto njegovog uobičajenog vatrenog oružja. U epizodi "Double-Cross", Penguin zadužuje Deadshot-a sa ubijanjem Two Face-a koji je već bio uhvaćen od Batmana. Deadshot se suočava sa Batmanom i Plastic Manom, od kojih je drugi bio prikriven da spreči Deadshot-a da ispuni svoj zadatak, u skladištu Gotam. Kada Plastic Man slučajno napušta svoju masku, Deadshot beži od dva superheroa u potrazi za stvarnim Two-Face-om koja su ranije pobegla od hvatanja. Deadshot i Two-Face su kasnije poraženi i uhvaćeni od Batmana, Plastic Man-a i Firestorma. U ovom slučaju, Deadshot je poražen kada se Plastični čovek obliči u jednu od pušaka.

Akcija[уреди | уреди извор]

  • Deadshot se pojavljuje u desetoj i poslednjoj sezoni Smallville,u kojoj je igran od strane Bradley Stryker-a. [13] Prikazan je u epizodama "Shield" i "Collateral".
  • Floid Lavton / Deadshot se pojavljuje na CV televizijskoj seriji Arrow, koju je portretirao Michael Rove. On je bivši vojnik koji je otišao od svoje supruge i ćerke zbog patnje od post-traumatskog stresnog poremećaja. Prvi debituje u "Lone Gunmen", na kraju je delimično zaslepljen od strane Arrowa. U "Dead to Rights", Deadshot dobija Kibernetski okular Kine Belu da bi obnovio svoju viziju. U "Odredu Otpisanih", on se smatra članom titularne grupe. U "Nezamislivom", Odred pomaže John Diggle i Lila Michaels u sprečavanju Valler-a da uništi Starling Citi. U "Suicidal tendencijama", Lavton je verovatno ubijen tokom misije kada je uhvaćen u eksploziji zgrade. Izgleda kao halucinacija u "Materijalu poverenja", gde John Diggle pominje da njegovo telo nikada nije bilo oporavljeno posle eksplozije.
  • Michael Rov ponovio svoju ulogu Floid Lavtonovog partnera Earth-2 u The Flash-u. U epizodi "Dobrodošli u zemlju-2" pokazala se da je ova verzija Lavtona radila za CCPD kao partnera Iris Vest Allena i dala je nadimak "Deadshot" zbog svoje loše upotrebe vatrenog oružja umjesto da bude stručnjak poput njegovog Earth- 1 kolega.

Film[уреди | уреди извор]

Animirani[уреди | уреди извор]

  • Deadshot se pojavljuje u Batman: Gotham Knight, koji je izrazio Jim Meskimen. U svojoj samozadovoljavajućem segmentu "Deadshot", prvi put se pojavljuje na tračnici ferrisa, gdje koristi pušku snajpera velikog dometa za atentat na lokalnog gradonačelnika, pre nego što izađe iza kutije za karte sa inicijalima "D.S.". Nakon što je ugovoren da ubije Batman-a od strane ruske mafije, Deadshot pokušava atentat na komesara Jamesa Gordona kao mamca. Međutim, Deadshot je na kraju poražen i uhapšen od Batmana. Kao i rana verzija stripova, ova inkarnacija se elegantno oblaže.
  • Deadshot čini ne govoreću pojavu u Superman / Batman: Public Enemies. On je među zlikovacima koji pokušavaju ubiti Supermana i Batmana.
  • Deadshot se pojavljuje u Batmanu: Assault on Arkham (koji je postavljen u Batman: Arkham video game universe), koju je izgovorio Neal McDonough. On se pojavljuje kao lider Amundijskog odreda otpisanih Amande Valler i često flertuje sa njim Harley Quinn, sa kojom ima jednu noć da provede. U filmu, grupa se šalje Arkham Asilum-u da preuzme Riddler-ov štap, koji sadrži informacije koje Voler traži. Posle susreta sa Batmanom i Džokerom, Riddler pomaže Deadshotu u uništavanju eksplozivnog čipa Volera koji je implantirao u njegovu glavu kao polugu. Više nije član odreda otpisanih, Deadshot je poslednji put video Targer Valler sa krova zgrade, sa svojom ćerkom u pozadini.
  • Deadshot se pojavljuje u Odredu Otpisanih: pakao da plati, ponovo je izrazio Christian Slater. Dok je ponovo u vođstvu Amanda Vallerovog odreda, on ponovo planira da bude slobodan čovek i ponovo se udružuje sa svojom kćerkom Zoe, koja se ranije odvojila od njega (kao što je prikazano na početku filma na kome je odbacila većinu pošte pisma) zbog svojih prethodnih zločina. Ali epilog filma, oni su se naizgled pomirili nakon što se ponovo sastanu.

Akcija[уреди | уреди извор]

  • Will Smith prikazuje Floid Lavton / Deadshot-a u DC Extended Universe. Smit je potpisao multi-picture ugovor za franšizu. Ova verzija je afro-američka, a ne kavkazska kao u stripovima.[14]
  • Taj lik debituje u filmu Suicide Squad, koji je režirao David Aier iz 2016. godine. [15] Opisan kao "najtraženiji hitmen na svetu", Lavton je uhvaćen od strane Batmana dok je kupovao sa svojom ćerkom, Zoe, u Gotam Sitiju. On je naknadno ucjenjivao da se pridruži vladinoj operativnoj grupi Amande Valler, koju su činili zarobljeni nadređeni. Nakon što je "Samoubistveni odred" prekinuo krizu u Midvai Citi-u pobedivši Enchantress, Lavton je dozvolio nadgledane posete s svojom ćerkom, pored toga što je deset godina bio udaljen od svoje kazne. Poslednje je video čitanje Zoinih pisama i vežbanje u svojoj ćeliji u zatvoru Belle Reve.
  • Deadshot pravi kameru u Ready Player One-u.

Pogledaj ostalo[уреди | уреди извор]

  • Spisak Betmenovih porodicnih protivnika[16]
  • Bullseye, sličan atentator iz Marvel stripova.[17]

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ Nugent, John. „Suicide Squad: everything you need to know”. Empire (на језику: енглески). Приступљено 2018-05-18. 
  2. ^ „Deadshot”. DC (на језику: енглески). 06. 03. 2014. Приступљено 2018-05-18. 
  3. ^ „Cupid, Deadshot & Diggle Debate Value of Love in New "Arrow" Clip”. CBR (на језику: енглески). 25. 03. 2015. Приступљено 2018-05-18. 
  4. ^ The Top 100 Comic Book Villains - IGN.com (на језику: енглески), Приступљено 2018-05-18 
  5. ^ „Suicide Squad: First Look At Will Smith In Full Deadshot Costume”. Comicbook.com (на језику: енглески). Приступљено 2018-05-18. 
  6. ^ „'Arrow' Exclusive: Michael Rowe on Deadshot Becoming a Hero, Diggle and Life Changing Tattoos”. Приступљено 2018-05-18. 
  7. ^ Flash (vol.2) #179 (December 2001). DC Comics.
  8. ^ Deadshot (vol. 1) #2 and 3 (December 1988). DC Comics.
  9. ^ Deadshott (vol. 1) #1 (February 2005). DC Comics.
  10. ^ . ISBN 978-1401242985.  Недостаје или је празан параметар |title= (помоћ)
  11. ^ . ISBN 978-1401255190.  Недостаје или је празан параметар |title= (помоћ)
  12. ^ „The World's Finest - Backstage - Unused Villians Database - Deadshot”. www.worldsfinestonline.com. Приступљено 2018-05-18. 
  13. ^ Goldman, Eric (03. 08. 2010). „Smallville Casts Hawkgirl and Deadshot”. IGN (на језику: енглески). Приступљено 2018-05-18. 
  14. ^ „David Ayer, Margot Robbie Reteam for All-Female DC Villains Movie 'Gotham City Sirens' (Exclusive)”. The Hollywood Reporter (на језику: енглески). Приступљено 2018-05-18. 
  15. ^ Kroll, Justin (02. 12. 2014). „‘Suicide Squad’ Cast Revealed: Jared Leto to Play the Joker, Will Smith is Deadshot”. Variety (на језику: енглески). Приступљено 2018-05-18. 
  16. ^ „List of Batman Family adversaries”. Wikipedia (на језику: енглески). 17. 05. 2018. 
  17. ^ „Bullseye (comics)”. Wikipedia (на језику: енглески). 17. 05. 2018. 

Eksterni linkovi[уреди | уреди извор]