Предраг Ранковић

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Предраг Ранковић Пецони)
Предраг Ранковић
НадимакПецони
Датум рођења(1962-02-11)11. фебруар 1962.(62 год.)
Место рођењаБеоград, НР Србија
 ФНР Југославија
ПребивалиштеБеоград
Држављанство Србија
Занимањебизнисмен

Предраг Ранковић (Београд, 1962), познат под именом Пецони, српски је бизнисмен. Власник је ТВ Хепи.

Биографија[уреди | уреди извор]

Рођен је 1962. године у Београду. Власник је компаније Fantasy sweets и доводи се у везу са компанијом Инвеј која припада његовом зету, Срђану Средојевићу.[1] Инвеј групу чине многа приватизована предузећа. При том, углавном све компаније у вези са Инвеј-ом регистроване су на истој адреси, Александра Дубчека 14, као и канал Happy. Када је 2007. године Идеограм тражио дозволу да купи део Кошаве, њихов бизнис план био је заснован на финансијским уговорима са Инвеј-ом и компанијама из те групе. Такође су рекли да ће Предраг Ранковић бити председник Одбора директора Идеограма.

Контроверзе[уреди | уреди извор]

Често је повезиван с криминалним миљеом, ухапшен је у „Сабљи”, а био је и рањен.

Према подацима из Беле књиге МУП-а Србије из 2001, Пецони је био близак криминалној групи Сурчински клан.[2] Ухапшен је 2003. током полицијске акције Сабља која је спроведена након убиства српског премијера Зорана Ђинђића. Такође, против њега је вођен и судски процес због сумње на утају пореза али је тај случај застарео.

У 2010. години су се Пецонијеви телохранитељи сукобили са телохранитељима Љубише Бухе Чумета, бившег вође Сурчинског клана.[3]

Пецони је рањен 2017. године у једном београдском хотелу, али је преживео.

Извори[уреди | уреди извор]