Радио Србобран

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Радио Србобран је са радом почео 19. октобра 1968. године. Радио Србобран је данас јавни сервис општине Србобран. Радио Србобран као најстарија радио-станица у Војводини, свој програм емитује на српском, мађарском и делом на ромском и хрватском језику, пратећи савремена кретања, потребе својих слушалаца и економску логику, 24 сата дневно. Информативне емисије се емитују од 1968. године без прекида на српском и мађарском језику.

Укупно 9 упослених радника, 24 сата дневно брине о нашим слушаоцима, ослушкујући њихове потребе, жеље и захтеве.

Радио Србобран данас располаже најсавременијом техничком опремом за припрему, производњу и реализацију програма. Два студија са новом и квалитетном опремом уз најсавременије рачунаре, омогућавају реализацију и најкомпликованијих програмских садржаја, а уз помоћ програма за монтажу омогућавају и извршавање најзахтевнијих задатака у припреми тонских прилога савршеног квалитета.

Нова дигитална репортерска опрема за рад новинара на терену омогућују да се квалитетно испрате сви догађаји на терену. Једна од ретких радио-станица која на располагању има обучене људе и мобилну опрему за директне преносе свих програмски атрактивних догађаја. Директне преносе обављају у складу са програмском политиком, што занчи и емитовање најатрактивнијих емисија из импровизованог студија у граду, као и сада већ редовне преносе заседања локалне Скупштине.