Разговор:Англицизам

С Википедије, слободне енциклопедије

Дефиниција[уреди извор]

Зар не би за општи појам англицизама била најтачнија она дефиниција са википедије на енглеском језику? --В и к и в и н д 10:22, 29. април 2012. (CEST)

Имамо овај чланак[уреди извор]

Ово је дупли чланак који је започет на преусмјерењу већ постојећег чланка. Пракса је да се не праве два иста чланка. --БаШ-ЧелиК (разговор) 10:26, 29. април 2012. (CEST)
Корисник Павлица на мјесто преусмјерења Англицизми синоћ у току личне свађе започео чланак: [1], након што је два пута у већ постојећем чланку уклонио међувики везе: [2]. Ради се о чланку који сам ја написао. Дакле Павлица је на мјесто преусмјерења започео чланак који већ имамо а на који је водило преусмјерење. Замолио бих да се врати преусмјерење и да се заустави прављење чланка који већ постоји. --БаШ-ЧелиК (разговор) 11:20, 29. април 2012. (CEST)

Овај започети чланак је преузет у потпуности из чланка Англицизми у српском језику. Чланак треба да се бави уопште о англицизмима у другим језицима, што значи не Вујаклијина дефиниција већ нека друга итд итд... Уколико се не направи чланак који на тај начин не обрађује тему враћа се све на старо. --Алекс (разговор) 11:25, 29. април 2012. (CEST)

Не може тако, по правилу је најобичнији вандализам кад неко започне исти чланак на другом мјесту и копира садржај првог чланка. Треба да се врати преусмјерење на стари чланак, па ако је потребно да се дорађује онај стари, онда се то ради у чланку који је први започет. --БаШ-ЧелиК (разговор) 11:32, 29. април 2012. (CEST)

Баш Челик, не убацуј овде текст који је избачен из другог чланка јер није за енциклопедију, као и текст који је намењен чланку о ангфлицизмима у српском језику. О томе ИМАМО чланак тако да нема потребе овде то понављати. И поштуј налепницу {{рут}}.--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 16:33, 29. април 2012. (CEST)

И чисто да се зна, чланак више не садржи текст из другог чланка, пошто је тај текст био неодговарајући не само за овај чланак, него за било који, јер није за енциклопедију него за Речник. Стога сви претходни коментари и замерке више нису актуелни. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 16:35, 29. април 2012. (CEST)