Разговор:Борја

С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Зашто су обрисана имена свих насеља у подножју Борје која су била у тексту и замењена другим. Где је био проблем. --Drazetad (разговор) 10:59, 14. јун 2015. (CEST) Једноставно, тај дио није тачан. На примјер, "Солила" нису насеље, а за "Блатницу" се прије може рећи да је у подножју Вучије планине, па чак и Очауша, него што је у подножју Борја. Итд... --2e1a0 (разговор) 23:59, 15. јун 2015. (CEST)

Видим колико си сигуран и тачан, кад си морао брисати и оно што си сам због како ти кажеш тачности написао.--Drazetad (разговор) 09:41, 16. јун 2015. (CEST)
Какав је то сада тон? Је ли се ми то познајемо? Јел’ ја то сада требам _теби_ да се оправдавам за сваку своју измјену? Ако си _ти_ сигуран да је све то што је уклоњено заправо било тачно, а ти слободно поништи све моје (и туђе) измјене. Ја не патим од недостатка способности да признам да сам погријешио. С друге стране, ако _ниси_ сигуран, ред би био да се научиш поднијети да ниси савршен, да и ти правиш грешке и на крају – да се мало уљудније обраћаш другима. --2e1a0 (разговор) 22:07, 16. јун 2015. (CEST)
Давно сам престао слушати предавања. Обрисана измена није моја. Иритирао си ме примедбом коју си написао кад си вршио измену овим тоном „Измјене ради стила и тачности“. Да ли је то коректно написано, а сам си изменио то што си тада написао. Значи није било тачно. О стилу не би говорио. Поздрав.--Drazetad (разговор) 22:24, 16. јун 2015. (CEST)
То је сасвим коректно написано, јер је стил знатно поправљен (измијењени изрази су јаснији) и нови текст је знатно тачнији. Ако те нешто иритира, помоћ тражи на за то одговарајућим мјестима, а не овдје и не таквим тоном којим си почео. --2e1a0 (разговор) 22:49, 16. јун 2015. (CEST)
Драго ми је што си тако фино васпитан, што желиш да ми помогнеш па ме шаљеш ме „одговарајућа места“. Према понашању вероватно си вршњак мојих унука, јер се понашаш као и они у стилу, шта то причаш, ваљда ја знам. Ево онда о тачности и стилу. У извору који сам ставио у текст пише „Велика Усора, односно у горњем току Пенава“, а не као си исправио њена притока Пенава. У поменутом тексту на неколико места пише с Борје, на Борји а не у свим падежима Борја, како си исправио. Нисам приметио да си ставио изворе за своје измене. Мислим да сам сада био пажљив и да те нисам узнемирио. --Drazetad (разговор) 00:08, 17. јун 2015. (CEST)
Позивање на моје године као аргумент да ли је сам у праву или не само говори о томе да је теби једини аргумент то што си стар. Моје године су апсолутно небитне у овом контексту. А твоје године су, нажалост, потрошене бескорисно јер ни након толиког времена ниси научио две ствари – то што си стар не даје ти за право да будеш груб, дрзак или некултуран; и то што си стар не значи аутоматски да си непогрешив. А што се тиче тачности, зар је могуће да си достигао толико дубоку старост и да до сада ниси закључио да све што је одштампано није аутоматски и савршено тачно? Је ли ти и поред тих година вјерујеш да је све у новинама истина? Да у књигама, чак и ако су оне енциклопедије, могу да постоје грешке? Падешке облике за назив планине сам ти измијенио прије неколико година, али ти си чврсто убијеђен да је твоја Енциклопедија Југославије свето писмо и да у њој нема грешака, па си те измјене вратио. Ја те називе више нисам ни пипнуо, а ако мало погледаш историју измјена наћи ћеш и ко јесте. Дакле, прозиваш ме за туђе измјене. Што се тиче Пенаве, она заиста није „притока“ него прије „саставница“ Велике Усоре, али свакако није ни посебан назив за горњи ток Велике Усоре. Мислим да се извор Михајловца ипак узима као извор Велике Усоре. Дакле, сад покрећеш сву ову расправу и због тога што сам текст „Велика Усора у горњем току Пенава“ (без зареза) преправио у „Велика Усора (и њена притока Пенава)“? А шта је заправо оно за што си се прво ухватио: „Нека од насеље на подручју планине су Бријестови, Солила, Блатница, Голетине и друга.“ Топоним „Бријестови“ чак и ако постоји на овој жалосној планини толико је безначајан да га не познаје већина становника и радника на тој планини. Солила је малени плато на ком никада није било ниједне куће, а камо ли насеља. Блатница је насеље око 15 или 20 километара даље, прије у подножју Вучје планине или Очауша. Голетине су шумовита коса на којој „насеље“ праве само шумске звијери. Ово је највећа и најбитнија исправка коју сам направио, а ти се сада хваташ за притоку/саставницу?! Па, зашто одмах не ставиш ознаку на чланку „Овај чланак је покренуо Drazetad, а он не воли да ико други мијења његове чланке.“ --2e1a0 (разговор) 02:15, 17. јун 2015. (CEST)
За назив планине понављам: када се користи „Борја“ онда се по падежима мијења као множина, у смислу „више борових шума“. На том подручју се користи још и назив „Борје“ као једнина у смислу „једна борова шума“ и тада се по падежима мијења као једнина, али _никада_ се не користи „Борја“ као једнина женског рода. Милан Јокановић је, нажалост, у том тексту погријешио. Ја заиста немам изворе за ту своју тврдњу, али с обзиром колико си ти _стар_ требало би да си до сада научио да човјек може бити у праву и када нема чврсте аргументе, исто као што и ти можеш гријешити када имаш наизглед чврсте аргументе. --2e1a0 (разговор) 02:15, 17. јун 2015. (CEST)
Као старији научио сам да паметнији попушта, па ћу то учинити у овом случају.--Drazetad (разговор) 08:47, 17. јун 2015. (CEST)
Браво! Мудром досјетком си не само доказао да су сви твоји аргументи и извори тачни, него си успио и да увриједиш саговорника?! Дакле, то су те мудрости које се стичу кад се пређе стота година? --2e1a0 (разговор) 09:43, 17. јун 2015. (CEST)