Разговор:Витомир Васић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Ja sam kratku biografiju pisca Vitomira Vasića iz Svilajnca postavio na stranici https://sr.wikipedia.org/wiki/Vitomir_Vasic i zamolio bih nekoga ko to želi da sredi tekst po smernicama Wikipedije jer ja nisam trenutno u mogućnosti da se time ozbiljnije bavim, nemam dovoljno vremena da proučavam sistem rada. Kompletan tekst ima izvor sa sajta Vitomir Vasić koji ja uređujem i koji je u vlasništvu mene i Vitomira Vasića.--Dejan101 (разговор) 13:38, 13. децембар 2015. (CET)

Sređivanje[уреди]

Od prilike sam sredio tekst i sada moram da čekam 4 dana na dozvolu da postavim fotografiju. Sadržaj bi se kasnije dopunio kratkim prikazom pojedinih knjiga. Ima li ovo prolaz kod Vas?--Dejan101 (разговор) 01:31, 14. децембар 2015. (CET)

Oko autorskih prava[уреди]

Tekst i fotografija su preuzeti sa sajta www.vita-vasic.com koji je u mom i vlasništvu Vitomira Vasića a na sajtu stoji i napomena da je sav sadržaj javan. Na sajt sam postavio i linkove ka ovoj stranici. Fotografiju sam po savetu Vaših administratora postavio na commons.wikimedia.org pa i sa te strane mislim da je sve OK. Ukoliko mi opet obrišete sadržaj zbog navodnih autorskih prava ne vidim poentu postavljanja bilo kakvog teksta i dalje saradnje.--Dejan101 (разговор) 16:45, 14. децембар 2015. (CET)

У вези аутентичности података у тексту[уреди]

Због исказане сумње у постојање књига које су наведене у биографији Витомира Васића поставио сам линк ка каталогу књига које се налазе у фонду Народне библиотеке Србије, у Београду. Све наведене књиге имају свој ИСБН и наведени су издавачи, година издања исл... Према смерницама Википедије не видим разлог да текст не буде прихваћен па бих молио конкретан савет око уређења текста.--Dejan101 (разговор) 17:10, 26. децембар 2015. (CET)

Одговор[уреди]

Ти као да не пратиш шта сам ти написао - па ево поновићу ти и овде.

Чланак са горепоменутим именом је далеко од коректног и он је према досадашњим нормама википедије требао давно бити обрисан. Као што видиш већина администратора неће да се замјера било коме па ти не дира чланак, али ако га врло брзо не поправиш - неко ће га ипак обрисати, а ево и зашто.

Особа о којој си написао чланак је професор марксизма и ти детаљно описујеш његову биографију из тог периода његовог живота, али онда се тај марксиста распише о Христу и вјери и објави 20 књига о којима осим наслова не знамо ништа. Значи:

  1. ниси дао одговор зашто марксиста пише о религији
  2. шта то у тим књигама пише што би било интересантно за енциклопедији
  3. да ли је овај аутор било чим заслужио да се нађе у некој енциклопедији (има ли нека признања, награде итд). --Радован 23:54, 26. децембар 2015. (CET)