Разговор:Гаврило Принцип

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

popravke[уреди извор]

Na jednom mestu u članku sam video da se koristi termin "Противничка страна", što uvek treba izbegavati. Trebalo bi to precizirati na koju stranu u kom sukobu se to odnosi. --Mladifilozof (разговор) 16:04, 28. октобар 2013. (CET)

Postavlja se spomenik ubici u Beogradu.[уреди извор]

Bez obzira koji je motiv, Gavrilu su krvave ruke. Ja kao Hrišćanin, ne odobravam ovakav čin.

Isto sam govorio i kad je Biljana Plavšić došla iz Haga i dočekao je Dodik sa rečima: ona je odslužila kaznu. Znači, sve je obrisano????

— Претходни непотписани коментар оставио/ла је 178.253.248.124 (разговордоприноси) --12:09, 23. јануар 2014. (CET)

Смрт Принципа[уреди извор]

Одакле је тачно информација да је Прнцип умро од туберколозе,Принцип је зверски мучен,изгладњиван јер је представљен као терориста,туберколоза нема никакве везе са целом причом Milan537 (разговор) 23:07, 25. децембар 2017. (CET)

Неке везе има, мада није сасвим тачно написано. Потпуно изолован, изгладњиван и мучен, пошто је прве две године гвозденим оковима за ноге и руке у положају увис, већи део времена провео закачен о зид ћелије, а након тога је пребачен у затворску болницу, лекари су констатовали да болује од туберкулозе костију и лимфних жлезда врата и већ тада је било јасно да неће преживети. Мада оперисан, касније је бар једну руку држао жицама закачену, мислим да је било о лакат, на путу да му отпадне и молио да му дозволе ампутацију. Потпуно малаксао, са великим губитком тежине и телом прекривеним загнојеним ранама и ожиљцима, налазио се у полусвесном стању вероватно месецима пре смрти, о чему се из затвора нашло сведока. Од туберкулозе у истом затвору су, доста пре њега умрла још два учесника атентата, а боловао је, мада је и лечен и престолонаследник Фердинанд. Могу да ти препоручим списак литературе која говори о свему томе, ако те занима. --Тајга (разговор) 02:11, 8. октобар 2018. (CEST)