Разговор:Географски региони Србије

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Нови устав је усвојен. Јесу ли сада ове регије out of date? Мени се чини да јесу и да би их требало третирати као покушај поделе. Мислим, устав уопште не третира регије тако и ово су само неке радне идеје. Ово је рецимо потпуно другачије од приче о историјској подели на 6 нахија (која би могла бити поменута).

Успут, мене би занимало да видим набројане историјске регије које се не појављују данас као називи округа или општина: Драгачево, Борач, Бранковина, Гружа, Стари Влах, ... --  JustUser   JustTalk 14:21, 16. новембар 2006. (CET)

Ја бих ово све избрисао, или евентуално оставио некакву дискусију на тему ШББКББ, под условом да је неко вољан да је напише. --Dzordzm 03:10, 22. март 2007. (CET)

Ne treba brisati nešto što je bilo predlog, već treba promeniti naziv članka u npr. istorijski regioni Srbije i tamo da se lepo navedu medjuopstinske regionalne zajednice kao i predlozi do 2006, s opaskom da je reč o predlozima. Takođe treba da se navedu i nahije te ostale teritorijalne podele kao šta su kotari, banovine, okruzi, oblasti itd., ako već ne kao delovi teksta onda kao wiki-linkovi.

I tako bez završetka rasprave obrisaše junaci čitav članak. Smešno. -- Imbris 21:14, 22. мај 2007. (CEST)

Не баш. Брисање је расправљено на одговарајућем месту, по одговарајућем поступку. Заинтересовани су имали прилике да се изјасне, поднесу потребне референце и слично. Исто тако, од онога ко жели да учествује у раду заједнице очекује се да се о истој макар распита, пре него што крене да се разбацује оптужбама? Троловање се не сматра прихватљивим начином комуникације на Википедији. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 10:12, 23. мај 2007. (CEST)


Može li ovaj članak da se preimenuje u Geografski regioni Srbije?First (разговор) 06:30, 28. јун 2009. (CEST)

Pošto Mačva ne leži u Vojvodini, ali leži delimično u AP Vojvodini, možda bi trebalo promeniti podnaslov? I Nišava nije region. --First (разговор) 04:48, 21. фебруар 2011. (CET)