Разговор:Гоца Тржан

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Rođena je 8.jula 1974. godine u porodilištu Narodni front u Beogradu, kao prvo dete majke Rosande i oca Antona. Tri godine kasnije rodio se njen mlađi brat Andrej. Svoje detinjstvo i veći deo svog života, tačnije do 18-te godine, Goca je provela u Ulici "Narodnih heroja", na Novom Beogradu, u jednom malom stanu od 42 kvadrata, koji su popularno zvali "Golubarnik"

U horoskopu je dupli rak, što bi značilo: veliki emotivac. Njen elment je voda, a planeta mesec, koji je, kako kaže njen vladar. U sebi prepoznaje njegovu svetlu i tamnu stranu: "Ta borba između svetlosti i senke, između plime i oseke, to je ono što me tera napred, što me goni kroz život."

Kaže da ima najlepšeg mačora na svetu, koji se zove Mića.[[1]]

Bila je "strasno" zaljubljena u Zdravka Čolića, i mnogo je mrzela tadašnju Lokicu, jer su joj pričali da će se Čola oženiti njom, ako ne bude bila dobra.

Porodicu je jos kao mala zabavljala svojim pevanjem. Pevala je na porodičnim skupovima , na stolu, svoju verziju Balaševićeve pesme, koja je (u Gocinoj verziji) glasila: "U razdejak te jubim". Išla je u O.Š."25. maj", na Novom Beogradu, koja se danas zove "Duško Radović" i, mada je bila odličan đak, nije baš nešto mnogo volela školu. Sva letovanja i zimovanja provodila je delom u Sloveniji i u Poreču(na moru), pošto joj je otac iz Slovenije, a delom u selu Ugrinovci u blizini Gornjeg Milanovca, odakle joj je majka.

Sa samo ćetiri ili pet godina imala je prvi ozbiljniji nastup. Bila je član hora JNA, za Dan armije u Sava centru pevali su "pozdravite moga tatu".

Voli duge šetnje prirodom, pecanje, životinje, ekstremne sportove. Letela je paraglajderom, išla na rafting na Tari, snimala podvodni film. Inače ima završen kurs ronjenja i dozvolu da roni bilo gde u svetu.

Završila je Desetu Beogradsku gimnaziju i stgla do druge godine Poljoprivrednog fakulteta - odsek stočarstvo, kada je shvatila da je njen smisao života u muzici i upustila se u muzičke vode. Pre nego što će upisati fakultet, pokušala je da upiše glumu, koja je bila još jedna njena velika ljubav.Od 620 prijavljenih, ušla je u uži izbor od 20 kandidata, ali finalni ispit nije prošla, bila je prva ispod crte.

U to vreme već je igrala u jednoj amaterskoj predstavi "Eros onoga sveta" na sceni Đuro Salaj, a još u četvrtom razredu gimnazije igrala je u predstavi "Kosa", koja se igrala na velikoj sceni Centra "Sava".

Tokom 1994. godine pevala je u grupi Distorzija. Na snimanju predstave "Kosa" Goca je upoznala Mirka Vukomanovića i Gorana Stefanovića, producente grupe Tapiri. Pozvali su je da bude njihova pevačica, ali joj se njihova muzika nije dopadala. Međutim, kada je otišla u studio i otpevala pesmu "Bunda", sve je funkcionisalo kako treba. Ivana i Goca su nastavile da pevaju prateće vokale, njihovom tadašnjem menadžeru Ganetu Pecikozi se to svidelo i tako je nastala grupa "Tap 011". Goca kaže da je zahvaljujuci Ivani Pavlović muzički mnogo napredovala.

Preokret u njenom životu, a i karijeri napravila je Skrivena kamera Trećeg kanala, kada je Goca shvatila da više ne pripada toj grupi i odlučila da započne samostalnu karijeru.

Njen prvi samostalni album zvao se "U niskom letu". Izdala ga je izdavačka kuća PGP RTS. Tim albumom Goca se preobrazila iz jednog nestašnog dečaka, bez dlake na jeziku u jednu osećajnu ženu (devojku), u pravom smislu te reči. Taj prvi album dobio je mnogo pohvala. Pesme su bile prvoklasne, tekstovi izvanredni. Po mom subjektivnom mišljenju, kao autora ovog sajta, izdvaja se pesma "U niskom letu", po kojoj je album i dobio ime. U tom periodu je nastala jedna lepa pesma, koja se nije našla na albumu, to je pesma "Krug", koju je Goca otpevala sa Zlatkom Vujić.

U tom periodu, znači dok je još aktuelan prvi album, nastala i jedna knjiga. To je u stvari autobiografija Goce Tržan, koja se zove "Stoperka". Goca kaže da je ona stvarno stoperka, ali ne u onom pravom fizičkom smislu, već životna stoperka, jer večito negde kasni, juri, žuri i večito bi negde preko reda, ne voli da čeka. Kaže da je u principu čovek koji voli da preskače šine, da ulazi preko reda, ali ne na onaj bezobrazan način da time sve iritira. Preskočila je mnoge periode u životu, morala je da stopira.

Zatim sledi drugi album "Želim da se promenim" za CITY records, kojim je ostala dosledna svom muzičkom pravcu i kvalitetu. I na ovom albumu izbor pesama je sjajan: "Želim da se promenim", "Ni na zemlji ni na nebu", "Na tebe padam", "Ćutanje", samo su neke od pesama koje svojim rečima gađaju ženska srca. Na ovom albumu je nastao duet "1200 milja" sa Tošeom Proeskim.

"Peta strana sveta", naslov je trećeg po redu Gocinog albuma. I ako su mnogi najavljivali njen kraj, Goca je odlucila da krene "Ispočetka iz inata" i preselila se na petu stranu sveta. To je kaže jedno pusto ostrvo, koje je samo njeno i koje ljubomorno čuva. Promocija ovog albuma, u organizaciji DMD sound-a(koji je i izdavač), bila je grandiozna. Sa ovog albuma izdvajaju se pesme: "Krila anđela", "Kad kažem ne", "Korak do dna" i "Kad ponos ubije ljubav iz nehata"

Posle duže pauze Goca je odlučila da nam prenese jednu dozu adrenalina koji poseduje u ogromnim količinama. Svu svoju pozitivnu energiju usmerila je ka muzici, iskoristila svoje kulinarske sposobnosti, kao začin dodala puno ljubavi i tako je nastao četvrti album, koji nosi naziv "Otrov u čaj". Nebojte se naslova, doza definitivno nije smrtonosna! Ja tipujem na naslovnu numeru sa ovog albuma, ali i na pesmu "Pobogu", koja je jedina prava balada na CD-u. U sporijem ritmu je još i "Karmin", a ima i jedna samo za Gocinu dušu, to je "Kad pred očima se smrači", rađena je u rok fazonu.

Šta Goca voli?

Muzika: iz filma Kosa, iz filma Moulin Rouge, Celine Dion, Annie Lenox, Metalica, Sting, Riverdance, Prince, Adiemus, Offspring, Sade, The Corrs, The Cult, H.I.M.

Film: Kosa, Lovac na jelene, Gladijator, Moulin Rouge, Zelena milja, Boja purpura, Balkanski špijun, Lepa sela lepo gore...

Knjiga: Životinjska farma, 1984., Junak našeg doba, Crveni šator, Petkana, knjige o egiptologiji...

Hobi: vožnja biciklom, kupovina i čitanje knjiga, make-up

Boja: crna, crvena, bela, boja starog zlata

Poroci: Goca u principu nema poroke, mislim na klasične poroke tipa cigareta, kafe, droge, alkohola, čak ne voli da pije ni gazirana pića, ali joj je zato, kako kaže, manija kupovina cipela

Goca kaže da je jedna neobično obična devojka. Kaže da je njena porodica ono najvažnije u njenom životu. "Porodica je za mene jedina svetinja u životu. Samo me njih troje nikada u životu nisu izdali. Jedino u njima vidim prave prijatelje i u njima mogu da nađem utehu za sve".


Непознати/а, Хвала пуно на драгоценим и исцрпним подацима. Заиста смо затећени одн. пријатно изненађени овим несвакидашњим доприносом. Биће ћирилизовано и стављено у чланак. Поздрав. Голија

Неенциклопедијски[уреди извор]

Чланак је неенциклопедијски због констатација типа: манија јој је куповина ципела, омиљена боја та и та, у хороскопу то и то, њен елемент је то и то... Нисам за брисање, него за преуређивање чланка. Срђан Весић 16:18, 2. фебруар 2006. (CET)[одговори]

Slazem se,pogotov je neukusna slika njenog macora Mice,ne znam koga zanima kako se zove njen macor,a pogotov kako izgleda.Ajmo onda da stavljamo kucne ljubimce svih javnih licnosti:zlatne ribice,hrckove itd. Dzoni 16:51, 2. фебруар 2006. (CET)[одговори]

p.s.Ako ste vec stavili 10 slika Goce Trzan,moze neko da stavi slike koje sam predlozio u clanak Zoran Djindjic,a koje se nalaze na strani za razgovor.

Ја се слажем са коментарима да је чланак неенциклопедијски уређен. Мислим да би могло пола садржаја да се избаци (ово о хороскопу, омиљеној боји итд. стварно не припада енциклопедији). Мислим да око овога неће имати потребе ни за гласањем.Дарко Максимовић 11:16, 8. мај 2006. (CEST)[одговори]

Прерађивање[уреди извор]

Елем, ово је прави шаблон за чланке који су неециклопедијски по садржају, не по теми. --Бране Јовановић <~> 08:57, 18. август 2006. (CEST)[одговори]

Мишљења[уреди извор]

Ја сам покушала мало да средим чланак, избацим ствари које мислим да нису објективне природе и средим спољашње веѕе с обзиром да сајт и није постојао, занима да ли је чланак сад енциклопедијски или би требало још да се ради на њему...неке смернице?Cicka 13:17, 25. мај 2007. (CEST)[одговори]

Погледај на пример ову измену - треба избацити трице, податке који немају енциклопедијску вредност, понављање података, средити излагање по одељцима да буде хронолошко и слично. Има ту још поприлично да се ради, а ни пар извора података не би било надодмет, будући да је чланак (некада давно) почео преписивањем са (не)званичног сајта (обожавалаца). --Бране Јовановић, ДГзС <~> 13:25, 25. мај 2007. (CEST)[одговори]