Разговор:Жак Фреско/Архива 1

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Архива 1 Архива 2

Дорада

Прво бих да захвалим свим онима који исправљају моје грешке на овом чланку. Но имам једну молбу....

Као што знате нов сам члан Википедије и не сналазим се баш најбоље... А најгоре ми иде сналажење око слика, па имам једну молбу у вези слика. Хтео бих дакле да замолим неког искуснијег члана од мене да у чланак убаци још неколико слика. Некако чланак са овим пар слика које сам убацио изгледа много суморно, а убачене слике не показују уствари за шта се овај човек залаже. Мој предлог је убацивање следећих слика: [1], [2], [3],[4]и уколико је могуће [5]. Колико се ја разумем у енглески језик ове слике немају забрану за коришћење на википедији, осим можда ове задње. При том би слика 1 ишла под наслов Ротокрафт... , 2 под Тренд хоме, 3 Социокибернеринг, 4 Венус Пројекат и 5 такође Венус Пројекат. Ако немате времена за ово, молим вас објасните ми мало детаљније (пошто сам мало приглуп за компијутере) поступак постављања ових слика, па да их сам поставим.

Хвала унапред. --Plinska boca (разговор) 16:01, 14. јануар 2012. (CET)

Премјестио сам прву, другу и четврту на оставу. Ваљда неће бити проблема ако су исправно лиценциране. Трећа ми је сумњива јер се очигледно ради о снимку екрана, а такве ствари би требале бити под поштеном употребом а не под слободном лиценцом. Што се тиче лога Венус пројекта, ја га не бих користио овде, он се може користити под поштеном употребом у чланку о пројекту, уколико добијемо такав чланак. --В и к и в и н дР 17:16, 14. јануар 2012. (CET)


Ок хвала пуно... Само ако може линк до ове четврте.. Не могу да је нађем. И још једна мала молба: ако је могуће да се слике везане за исти наслов (ако их има две или више) распореде да буду по једна на обе стране. Овако како је сад многе слике прелазе у друге наслове... Надам се да разумете шта хоћу да кажем..--Plinska boca (разговор) 18:09, 14. јануар 2012. (CET)

Датотека:Jacque Fresco Circular City.jpg

Величину и положај слике можеш лако мијењати:

[[Датотека:Jacque Fresco Circular City.jpg|мини|300п|десно|опис]]

Положај одређујеш тако што напишеш лево/десно (погледај изнад).--В и к и в и н дР 18:24, 14. јануар 2012. (CET)

Хвала... Успео сам. Само ако неко ипак има времена да ми објасни како се слике пребацују на оставу, посто не бих хтео да опет неком досађујем при писању следећег чланка (надам се Венус Пројекат). И које слике се без проблема могу пребацивати, које не могу. Снашо бих се ја сигурно али, мислим да можда неко може да ми прави проблеме. Ја бих то на вероватно заобилазан начин, тј скинем па онда из компа пребацим у оставу, но вероватно има лепши и културнији начин.--Plinska boca (разговор) 21:03, 14. јануар 2012. (CET)

На оставу можеш пребацивати само слике које су под неком од слободних лиценци. Можеш слати и слике на нашу википедију уколико испуњавају услове да се користе под поштеном употребом. Рецимо, лого Венус пројекта ћеш морати пребацити код нас, пошто га не можеш послати на оставу. Ако желиш да директо шаљеш слике на оставу, треба ти наравно налог тамо. Имаш и ову алатку, с тим да прво требаш добити TUSC шифру да би могао да је користиш (прати упутства). Е сад, да би научио више о сликама, почни тако што ћеш прочитати странице из ове категорије. НАпомињем да ни ја нисам стручњак нити се пуно бавим сликама. Корисници који би ти детаљније могли одговорити на питања су Micki i BokicaK. Поздрав.--В и к и в и н дР 21:32, 14. јануар 2012. (CET)

Референце

Да ли неко има замерку на то како су референце сређене? --Алекс (разговор) 14:55, 15. јануар 2012. (CET)

Ja nemam... Odlicno je. --Plinska boca (разговор) 17:29, 15. јануар 2012. (CET)
Немам ни ја и уклањам шаблон. Ако неко буде имао примједбе, мораће прво да их образложи.--В и к и в и н дР 17:35, 15. јануар 2012. (CET)