Разговор:Злата Филиповић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Постала је бачелор хуманистичких наука. Зар не би било боље дипломирала је хуманистичке науке или завршила је хуманистичке науке на Тринити не Трајнити колеџу? Самарџија (разговор) 22:45, 13. новембар 2012. (CET)

За Тринити колеџ си управу, али за бачелор ми немамо еквивалент (штошта, обично га, као са Google Chrome, у по ћириличког текста нађеш као bachelor). Не би могло дипломирала или завршила, јер би то значило да је добила мастер (5 година), а не бачелор (3 године). Направили бисмо је обарзованијом него што јесте. --Lakisan97 (разговор) 00:37, 14. новембар 2012. (CET)

Могло би дипломирала, јер када завршиш било вишу школу, било факултет ти дипломираш. Полажеш дипломски испит, и добијеш диплому где пише са којом просечном оценом си завршио студије. Знам да си млађи корисник па ти можда не смета али ја када видим мастере и сада бачелоре стомак ми се преврне. Још једна ствар, какве везе има Google Chrome? Је л' ти користиш Гугл преводилац за превођење текстова? Он је прилично непоуздан, боље користи речник. Самарџија (разговор) 14:33, 14. новембар 2012. (CET)

Не користим преводиоца. Причам о томе да у тексту (било чијем и било где) чешће од Гугл кроум или Гугл хром нађем Google Chrome. Такође, у текстовима који говоре у бачелору, често нађем и нешто типа диплома која се добија након три године студија назива се bachelor. И мени је назив бачелор прилично груб/глуп, али еквивалент немамо. (види табеле) У принципу, она факултет није ни завршила. --Lakisan97 (разговор) 19:24, 14. новембар 2012. (CET)

Па завршила је вишу школу. А што се тиче бачелорат/бакалаврат је л' тако каже министарство просвете? Самарџија (разговор) 23:16, 14. новембар 2012. (CET)

Они су ти који пишу master и bachelor у по ћириличког текста. Види закон (и претражи појмове master и bachelor (у ИЕ је на edit, па find)). Што се тиче дипломе, она је ишла на факултет, и студирала три године. За то време добила је бачелор. Од даљих студија је одустала. Када би се вратила на било који универзитет који има исти принцип рада, за само две године би добила мастер, или ти дипломирала. Не знам како да ти другачије то дочарам. --Lakisan97 (разговор) 00:12, 15. новембар 2012. (CET)