Разговор:Зоран Јанковић (политичар)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Ако је од оца Србина и мајке Словенкиње онда треба да буде српско-словеначки а не само словеначки економиста или грешим? --Јован Вуковић (р) 11:45, 24. октобар 2006. (CEST)

Мислило се на чињеницу да се он само радио и провео пар година у Србији; у Словенији је практично цео живот и колико ми је познато своју "српскост" није посебно истицао. Могао би наравно бити словеначки економиста српско-словеначког порекла. --Dzordzm 19:18, 24. октобар 2006. (CEST)
Све гледам кад ће неко да постави категоризацију да је човек Србин и ... још ништа! Не могу да верујем да је национализам попустио на овим просторима. Дакле човек се изјашњава о томе ко је и шта је. Не крије своје српско порекло и јавно истиче своју припадност словеначком простору. --  JustUser   JustTalk 10:55, 26. октобар 2006. (CEST)
Једна исправка. Ипак бих пре рекао да је он словеначки пословни човек (бизнисмен) а економиста је по вокацији. Он није професор економије нити аналитичар нити било шта где је његова школа прва одредница. Карић је пословни човек, а шта је по вокацији? О томе би могло данима да се прича... --  JustUser   JustTalk 16:38, 26. октобар 2006. (CEST)

Дистинкције[уреди]

Дакле, у српској норми су Словен и Словенка припадници неког од словенских народа. У хрватској норми се за то користе термини Славен и Славенка. У хрватској норми су Словен и Словенка припадници словеначког народа. У српској норми Словенац и Словенкиња су припадници словеначког народа. Тренутно јурим конкретне референце, али би могао помоћи и неко ко има Матичин Правопис из 1993. године. Иначе, и са других страна ме убеђују да не постоји Словенкиња :) --Милош Ранчић (р|причај!) 20:38, 24. октобар 2006. (CEST)

По Правопису МС из 1993. године је ипак Словенка, па сам у том смислу и вратио на Паунову верзију. Не мислим да је хомонимија у овом случају оправдана, али, ето, научио сам нешто ново :) --Милош Ранчић (р|причај!) 20:49, 24. октобар 2006. (CEST)

Отворих сад Правопис из 1993. Ладно пише Словенка! Јеботе, како је та књига болидна!! Па ти људи немају појма. И иначе, ако би се терало по овом Правопису, завршили би смо у да-не-кажем-где. Мислим да је ово један од случајева кад треба да се искулира шта каже болидни правопис, и да се прати ЗДРАВ РАЗУМ. -- Обрадовић Горан (разговор) 20:52, 24. октобар 2006. (CEST)