Разговор:Индексово радио позориште

С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Индексово радио позориште је назив радио емисије жанра игране радио комедије која је ишла на 202-јци недељом од 14 часова и трајала око сат времена. Носилац емисије и најомиљенији лик је био Неша Радуловић. Осамдесетих година усред једнопартијског система, њихове емисије су биле једини хумористичко-сатирични поглед на садашњост и једини облик критика (поред Минимакса и његових емисија) који се могао чути на радију. Доласком другачијих времена, назнаке вишепартијског живота а касније приближавањем распада Југославије њихове емисије су постале оштар духовити запис тренутка у коме настају и полутужни/полусмешни споменар бурних времена иза којих долазе још бурнија. Нестанком Неше и укидањем ове емисије са Б202 се завршава ова етапа постојања Индексовог радио позоришта. Годинама касније се екипа глумаца поново окупља и оживљава свој рад у другачијим околностима и овог пута организују праве представе са новим текстовима.

Неки од легендарних текстова из прве етапе: "Косовски бој", "Кошаркашка утакмица Пећка патријаршија:Задарска бискупија", ...

Ово сам избацио из главе у комаду и без претходне провере .... могуће је да неке ствари нису тачне ... било би добро да неко ово негде пронађе и допуни ... -- JustUser  JustTalk 12:18, 20. јануар 2007. (CET)

Маркос[уреди извор]

При крају текста има линк ка Марку Стојановићу. Али то није то...--Ирић Игор (разговор) 15:17, 2. март 2008. (CET)