Разговор:Косовска Митровица

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Први поднаслов[уреди извор]

СВЕ СТО САМ ХТЕЛА ЈЕ ДА ДОДАМ ДА КРОЗ ГРАД ПРОЛАЗЕ ТРИ РЕКЕ И ТО:ИБАР,СИТНИЦА И ЉУСТА.— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 90.151.28.21 (разговордоприноси) 17:04, 8. март 2008.

Додаци[уреди извор]

Мало сам поправио овај текст. Ипак Јустинијана од 4. века дели једно 200 година. Може ли онај ко се далеко боље од мене разуме у тему да дода још детаља овом чланку. Приметио сам контрадикторност у погледу имена града тј када је име први пут забележено (14. или 15. век?), да ли име потиче од свеца или цркве, имамо ли податке када је црква подигнута или евентуално ко је био ктитор... Можемо ли нешто више рећи о дугом османском периоду, знамо ли нешто о популацији и промени (нарочито у погледу етничке, верске и сл.) њене структуре током овог периода, има ли се нешто о периоду Балканских и Светских ратова, о раздобљима мира у 20. веку, када је град добио а када изгубио име Титова Митровица, када је постао део Србије, Југославије, Европе и Света у погледу доласка железнице, телеграфа, струје, телефона, асфалтних путева и сл. Који су то еминентни музичари нпр из света учествовали на поменутом фестивалу, има ли нека књига или документарни филм који се бави савременим проблемима Митровице и сл. Ако већ желимо да се озбиљно бавимо српском Вики енциклопедијом ваљда би чланак о Косовској Митровици, једном од ретких места на Косову у коме још Срби чине знатан удео у популацији, требао да буде бар мало дужи и одређенији? Или се и мени привиђају ствари усред ноћи негде из туђине?! --ClaudiusGothicus 02:52, 4. мај 2007. (CEST)

Градоначелник[уреди извор]

Горан Ракић није градоначелник Косовске Митровице већ Северне Косовске Митровице. PANONIAN (разговор) 16:09, 16. октобар 2014. (CEST)

Статистика[уреди извор]

Почев од 1961. године фали по неколико процената у односу на укупан број становника.--Тајга (разговор) 21:40, 17. јун 2018. (CEST)

наведене су најбројније етничке групе. Lackope (разговор) 11:35, 27. децембар 2018. (CET)