Разговор:Костајница (Добој)

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Прилог непријављеног корисника[уреди извор]

Sa sjeverne strane grada Doboja pruža se Dobojsko polje koje presijeca rijeka Bosna. Dalje od Dobojskog polja pa duž obronaka brda Becanj smjestilo se selo Kostajnica sa svojom infrastrukturom. Selo Kostajnica broji oko 1500 stanovnika naseljenih uglavnom oko regionalnog puta Doboj- Modriča. Prihode mještani Kostajnice obezbjeđuju radom u nekom od Dobojskih preduzeća ili od poljoprivrede. Značajan broj zaposlenih mještana imala je tvornica Hemoprodukt iz Kostajnice ali je u procesu privatizacije taj broj smanjen na minimum. Mjesna zajednica Kostajnica je zbog svoje dužine od 6 km i zbog boljeg funkcionisanja podijeljena u tri podružnice a to su: donja, srednja i gornja Kostajnica. Osnovna škola Vuk Stefanović Karadžić smještena je u srednjem dijelu Kostajnice i napravljena je 1947. godine, ličnim sredstvima mještana. U Kostajnici egzistira i fudbalski klub "Naša krila".

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 77.74.229.103 (разговордоприноси) | 00:32, 5. април 2008

Bivsi presijednik i clan presijednistva Bosne i Hercegovine[уреди извор]

Bivsi presijednik Bosne i Hercegovine gospodin Borislav Paravac je rodom iz Kostajnice. Mijesto Prebivalista nije nikad mijenjao,a svom selu je uvijek ostao vijeran i odan. Tako za vrijeme svog mandata je pomogao da se sagradi pravoslavna crkva u donjem dijelu Kostajnice odakle je i sam gospodin Paracvac. Pomogao je u obnovi i mnogi seoski puteva koji su godinama bili dijelimicno neprohodni ili zapusteni i ostavljeni u zaborav,a od velike su koristi za mijestane Kostajnice.Gospodin Paravac je bio i ostao veliki covijek za svoje mijestane i komsije.92.106.149.81 (разговор) 14:31, 23. јануар 2011. (CET)[одговори]

Kostajnica sa svoja tri dijela (donj,srednja i gornja) sacinjava solidan broj stanovnika u danasnje vrijeme gdije natalitet u Bosni i Hercegovini nije na zavidnom nivou. Tako u donjoj Kostajnici nalaze se sledece familije sa prezimenima:

1. Presic
2. Paravac
3. Ristic
4. Simic
5. Stanojevic
4. Stanic
5. Krsic
6. Lukic
7. Micic
8. Pajic
9. Blagojevic (doseljeno iz Busletica)

Srednja i Gornja Kostajnica sa prezimenima:

1. Filipovic
2. Zigic
3. Krsic
4. Radovanović
5. Cakarevic (doseljeno iz Busletic zaseok Cerov Gaj)

Postoje mnoge familijarne i bracne veze izmedju ovih prezimena odnosno familija.

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 92.106.149.81 (разговордоприноси) | 14:47, 23. јануар 2011