Разговор:Олимпијски комитет Србије

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Први поднаслов[уреди извор]

Isti istacki sporni tekst kao i Srbija na Olimpijskim igrama. Sve sto je receno tamo vazi i za ovo. -- Bojan  Razgovor  10:47, 28. септембар 2008. (CEST)

није исто овде се ради о олипијском комитету а тамо се ради о србији на олимпијским играма значи тамо се например може само писати о србима што су освајали олимпијске медалје.--. Сербонаут ® (разговор) 19:08, 28. септембар 2008. (CEST)
А зашто се овде медаље Југославије опет приписују Србији? -- Bojan  Razgovor  19:12, 28. септембар 2008. (CEST)

Дакле, ствар око овог и чланка Србија на Олимпијским играма је спорна. Видети и Разговор:Србија на Олимпијским играма. Закључао сам ову страницу на недељу дана и замолио бих за коментаре других сарадника на овој страници како да напишемо ова два чланка. Страница може бити откључана и раније чим се дође до прихватљиве верзије странице. Као и обично, закључавање стране не подразумева одобравање тренутне верзије чланка. Такође указујем на то да је Бојан на мојој страни за разговор наговестио да мисли да је време за посредовање. Мени се чини да ситуација није толико озбиљна, и да можемо колективно решити спор, али ово мора да се разреши иначе ће поступак формалног посредовања заиста бити покренут. --Dzordzm (разговор) 23:01, 28. септембар 2008. (CEST)

Па рецимо да би ова два текста требало спојити, имају више текста идентичног но различитог. Сад, нисам сигуран да разумем шта је пристрасно. Након свих спајања и одвајања, Србија јесте правни наследник претходних олимпијских комитета (као и места у другим међународним институцијама). --В. Бургић (реци...) 23:33, 28. септембар 2008. (CEST)
Мислим да треба да постоје два чланка, јер то јесу две теме. Сад... преклапања, јасно, мора бити, али би, мислим, уместо спајања требало урадити прерађивања, списак медаља је непотребан на чланку о ОКС-у, а да ли је или није правни наследник свих наших претходних држава... е, па то је питање за размишљање... јер на енглеској страници о ЈОКу кажу да су наследници бројни. Ништа не спомињу о спорењу око наслеђа. Face-grin.svg Него, ја лично мислим... све те медаље из СФРЈот да се построје на страницу СФРЈ на ОИ и то нам је што нам је. Поз.--Ерин (разговор) 17:23, 30. септембар 2008. (CEST)

Пошто се у овом чланку ради о олимпијском комитету Србије, мислим да треба да остане тако како јесте зато сто је чињеница да је србија наследник. али и ја мислим да у чланку Srbija na Olimpijskim igrama треба избацити оне две табеле са медаљама и убацити само србе које су освајале медаље и например у чланку Македонија na Olimpijskim igrama само Македонци.--. Сербонаут ® (разговор) 08:02, 1. октобар 2008. (CEST)