Разговор:Палман Брахт

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Да ли има прецизан податак о његовој народности? --FrMiBaS (разговор) 11:53, 22. јул 2009. (CEST)[одговори]

Дал човек био Немац, или Алеман (био капетан алеманске гарде), или Тевтонац или тевтонски ратник (у латинском називу Teutonicus), или чак Словенац?!
И где су извори, референце или литература у овом чланку? --FrMiBaS (разговор) 23:41, 23. јул 2009. (CEST)[одговори]

Колико је мени познато "Алемани" је старосрпски назив за Немце. Тевтонци...то је латински назив за Немце...пример је "Mos Teutonicus", обичај који се примењивао на Немачким вођама који су изгиули у Палестини. А што се тиче тога да је био Словенац...име Палман ми не звучи словенски, а брат му се звао Хајнрих, чини ми се... — Претходни непотписани коментар оставио је корисник ‎93.87.142.20 (разговордоприноси) | 14:42, 2. септембар 2009.

Gomila gluposti[уреди извор]

Do XVIII-XIX veka nisu postojale nacije u današnjem smislu te reči, nisu postojali ni "Nemci" nego Prusi, Saksonci, Alemani, Bavarci itd., pa tako nisu postojali ni "nemački vitezovi". Nikakva "unijatska vera" nije postojala u XIV veku. Da li ste sigurni da je Wikipediji potreban članak o "istorijskoj" ličnosti o čijem postojanju je jedini raspoloživi dokument tekst u "Politikinom Zabavniku"? Ako postoji neki pouzdaniji izvor od nečijih nacionalističkih fantazija projektovanih na davnu prošlost, trebalo bi ga staviti u reference.--109.121.41.145 (разговор) 13:41, 5. новембар 2012. (CET)[одговори]