Разговор:Политика (новине)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Поштовани, измене на страници о листу Политика унела је редакција Политике. Слажемо се да тексту недостаје сређивање. Недостаци ће бити ускори отклоњени. Хвала! — Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца 195.178.48.50 (разговордоприноси) 17:29, 17. децембар 2012. (CET/CEST)

Чланак је закључан на 24 сата због тога што сте Ви и још један уредник константно враћали измјене. Текст који Ви уносите је нереференциран, несређен и дјелимично неенциклопедијски па би било добро да се упознате са правилима и смјерницама википедије, као и са техничким аспектима уређивања прије него што наставите. Погледајте линкове из овог шаблона. Такође, можда би било боље да отворите налог а не да уређујете као анонимни корисник. Све што унесете на википедију мора бити потврђено независним и поузданим изворима. Три основна правила википедије су проверљивост, неутрална тачка гледишта и без оригиналног истраживања. Такође, пошто кажете да сте из редакције Политике, било би добро да прочитате и Википедија:Сукоб интереса. Ако имате било каквих питања, можете се обратити мени или било којем другом уреднику, а можете их поставити и на неком од тргова.--В и к и в и н д 17:58, 17. децембар 2012. (CET)

Примедбе су делимично основане. Текст је нереференциран али је у потпуности тачан. Сви подаци су преузети из публикација које се налазе у Политикиној документацији (на жалост она није у потпуности дигитализована). Текст ћемо ставити и на сајт Политике, а навешћемо и изворе одакле су подаци преузети. То би ваљда требало да поправи референтност. У сваком случају захваљујемо на разумевању. — Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца 95.180.100.46 (разговордоприноси) 19:49, 17. децембар 2012. (CET/CEST)

У сваком случају поздрављам рад новинара поштоване "Политике" на овом чланку. Молим да не одустану, заједно ћемо доћи до квалитетнијег текста. --Goldfinger (разговор) 20:18, 17. децембар 2012. (CET)
Слажем се са претходником, али морам рећи да сам поступио на једини могући начин у датом тренутку. У сваком случају, наставите рад на чланку и све ће бити у реду.-- Марко Dic,amice! 20:20, 17. децембар 2012. (CET)

Што се тиче извора, Википедија не прави никакву дискриминацију између извора који су доступни на интернету и других извора. Дакле, нема никаквих проблема да као извор наведете неку књигу, чланак из новина или неког часописа или неки други писани извор. Требате само навести потпуне библиографске податке (у случају књиге: наслов, аутор, издавач, година издања, ISBN и број странице).--В и к и в и н д 20:29, 17. децембар 2012. (CET)

Захваљујемо на подршци и разумевању. Признајем да нисмо баш вични администратирању али се трудимо. — Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца 195.178.48.50 (разговордоприноси) 17:34, 18. децембар 2012. (CET/CEST)

Ко је садашњи власник овог листа?[уреди]

Овде пише да су новине под државном контролом. --Звездан Звездановић (разговор) 12:56, 31. децембар 2017. (CET)