Разговор:Речник социјалног рада

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Викизворник?[уреди извор]

Треба ли ово да стоји на Википедији? Не видим да је ова књига довољно значајна и мислим да је пуно боље да, кад је већ аутор дозволио ГНУ, све оде на Изворник. --Matija 09:35, 31. мај 2008. (CEST)

Treba, jer je potrebno da postoji neka informacija o donaciji. Vojin Vidanovic — Претходни непотписани коментар оставио је корисник 178.253.208.226 (разговордоприноси)

Чланци на Википедији?[уреди извор]

Ja samo mogu da kažem da je grehota da se finalne verzije nekih članaka na srpskoj vikipediji svedu na citate iz ovog rječnika. Prvo zato što su mnogi pojmovi iz rječnika vrlo značajni i zahtijevaju znatno duže i razrađenije tekstove, kao što je slučaj u engleskoj vikipediji. Drugo, zato što, kada se dogovor o objavljivanju ovog rječnika postigao, predviđeno je da se u to više uopšte ni dira, ne čačka, tako da će svi ti članci DO DALJNJEG ostati u svojoj sadašnjoj krnjoj formi, svedeni na citate iz rječnika. I treće, zato što sam i sam već primjetio da je taj rječnik poprilično zastario i da mnoge pojmove tumači jednodimenzionalno na osnovu nekih već prevaziđenih teorija i škola mišljenja. Čak šta više, mnogi pojmovi su prilično nenaučno protumačeni, a uz sve to rječnik ima autoritativan ton na osnovu koga ispada da je ono što u njemu piše definitivna informacija o tim pojmovima, što je naravno daleko od istine.

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 80.242.116.140 (разговордоприноси)

Што се тиче прве примедбе да је пожељно да енциклопедијске одреднице буду опширније то је потпуно тачно и можете се регистровати и придружити у њиховом проширивању. О којим чланцима се ради можете видети у категорији. Што се тиче друге примедбе да је услов донације био да се чланци не мењају на Википедији то није тачно, аутору је познат концепт Википедије и радовао се унапред да се чланци временом допуњавају. Што се тиче треће примедбе, сводимо се на ову прву - сви смо позвани да се чланци поправе. --Ђорђе Стакић (р) 14:58, 18. јул 2011. (CEST)