Разговор:Словенски језици

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди извор]

  • Овај текст треба под хитно обрисати. Веома је националистички и вређа осећања Хрватског народа. Бар би мене вређало, кад се ни у ком контексту не би помињао српски језик (српскохрватски) као јужнословенски језик. Овде су Хрвати изопштени!
  • Доказ: "Јужнословенска група обухвата српски језик (њиме, заједно са варијантама истог језика које данас имају друге називе, говори око 17 милиона људи), бугарски (8,9 милиона), словеначки (2 милиона) и македонски језик (1,5 милион)."
    • Ето још неког ко креће са деструкцијом. Текст се не брише, него мења. У две реченице овог текста налазе се некоректни искази и њих треба исправити (дакле, још једна, поред оног што си навео). А што се брисања тиче, обриши свој хард диск, па причај о брисању. И што ниси сам то исправио? Неко ти брани? --Милош 15:01, 19 Сеп 2004 (CEST)
  • >>Јужнословенска група обухвата српски језик (њиме, заједно са варијантама истог језика које данас имају друге називе, говори око 17 милиона људи),
  • Не знам шта је овде спорно липи мој хрватобраниоче Покрајче. Ко је овде деградирао хрватски језик? Липо ми кажи кад се појам хрватски језик први пут појавио у хрватској литератури, па да ондак дискутујемо о неком вређању.:domatrios 19:54, 19 Сеп 2004 (CEST)
  • Лепи мој доматриосе, никога је овде не браним. Није битно шта се и кад се појавило. Битно је да се било шта што је туђе, треба поштовати. Српски језик и хрватски језик, су један језик. Али...Боже мој, национализам је учинио оно што је учинио. Поздрав, Покрајац
  • Драги мој Покрајац, оно што је данас туђе (отуђено) није било јуче. У име ког Вишњег (циља) то треба поштовати. Није то твоја бивша девојка коју је неко преотео, од ње свашта радио па је постала његова, а уз то је сад мораш још и поштовати. Није све баш тако једноставно. :domatrios 00:18, 24 Сеп 2004 (CEST)
Zašto komplicirate? Službeno su priznati hrvatski, srpski, bošnjački i crnogorski jezik! I to je gotovo! Nitko ne pita vas za mišljenje, pišite kako je službeno! Koliko ljudi govori srpskohrvatski (deklarirano), 2 ili 3 čovjeka?

--78.3.49.161 19:45, 21. новембар 2007. (CET)

Слику на почетку чланка треба исправити јер пише Џрна Гора и АлбанИИја! --СРПСКИЦАР (разговор) 21:52, 3. јануар 2010. (CET)