Разговор:Сухуми

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Сухум или Сухуми - гласање[уреди]

Корисник:НиколаБ је изнео тврдњу да назив овог чланка треба да буде Сухуми, а као аргумент је навео да се и у руском језику до 1992. користио тај назив. Ја се са тим не слажем и овде је једна руска карта из 1890-1906. године где је уписан назив Сухум: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kutais_guberniya.jpg Значи, назив Сухум се користи у руском дуго времена, а у српском језику се за бивше совјетске просторе најчешће користе руски називи. Назив Сухум много више одговара форми српског језика него Сухуми. Поред тога, Сухум је званични назив града, који користе власти државе Абхазије у којој се поменути град налази. Предложио сам кориснику НиколиБ гласање о називу овог чланка. PANONIAN (разговор)

Корисници који подржавају да чланак носи назив Сухум[уреди]

Корисници који подржавају да чланак носи назив Сухуми[уреди]

 Коментар: Руске називе за постсовјетско пространство користимо у случајевима где је реч о српском језику потпуно непознатим локалитетима. Сухуми то свакако није. Све исто као и у случају Цхинвалија (да се не понављам). --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:53, 31. јануар 2017. (CET)

Slažem se sa Nikolom. I ovde i kod ostalih mesta. Ovo je odomaćeni srpski naziv. Raširen po javnosti. --ANTI_PRO (разговор) 21:40, 31. јануар 2017. (CET)