Разговор:Универзитет у Новом Пазару

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Чланак је за брисање сам по себи, а и крши ауторска права јер је преузет одавде. Ускоро га треба обрисати --Јованвб 08:37, 18 децембар 2005 (CET)

  • Више није --Јованвб 22:51, 21 децембар 2005 (CET)

Да ли неко може да размрси да ли у Новом Пазару функционишу два различита универзитета?

Ако је одговор на ово питање да, онда треба вратити најскорије измене на чланку о „државном“ универзитету.

Ако је одговор на ово питање не, онда чланке треба спојити и средити, а не овако да стоје раздвојени чланци а спојене стране за разговор. --Dzordzm (разговор) 09:01, 5. фебруар 2009. (CET)

Да! Постоје два универзитета у Новом Пазару. Један је приватни - основан 2002, а други државни. Углавном приватни се зове Универзитет у Новом Пазару, а државни се зове Државни универзитет у Новом Пазару. До сокоро су се судски спорили око права на назив "Универзитет у Новом Пазару", (па је зато једно време овај приватни користио назив Интернационални универзитет у Новом Пазару). Суд је пресудио у корист приватног универзитета. Па је зато овај државни морао да промени име... Луда кућа :) --C T E B A H (+) 00:50, 12. март 2009. (CET)

Све је већ објашњено изнад. Тако да молим чланове да више не додају префикс Интернационални, а администраторе да пониште овакве измене. Ево, ако је потребно, и линка ка сајту акредитационе комисије - тачније документу у коме се види да се један универзитет зове Универзитет у Новом Пазару (овај приватни), а други Државни универзитет у Новом Пазару: ЛИНК Поздрав, --C T E B A H (+) 03:28, 18. јануар 2011. (CET)

Према првом извору у тексту [1] универзитет се зове Интернационални универзитет у Новом Пазару.--Drazetad (разговор) 14:17, 5. април 2012. (CEST)