Разговор о Википедији:Такмичење у писању чланака/Биографије познатих жена

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Драги учесници,

Прије свега хвала вам свима што сте учествовали у такмичењу писања текстова о познатим и мање познатим женама. Изузетно је задовољство и част бити дио овог жирија, и оцјењивати овако квалитетне текстове. Изгледа да је избор теме о којој ће се писати био пун погодак и инспиративан за велики број такмичара. У том смислу наша очекивања као жирија су, слободно могу рећи, превазиђена како у погледу квантитета тако и у погледу квалитета текстова.

Осим великог броја текстова, примјетна је и велика разноврсност тема. Од историје и културе, преко спорта, музике, глуме, до политике, књижевности, науке и сл. жене су увијек и свугдје остављале дубок траг и то су ваши текстови показали. Међутим, велики број објављених текстова ипак указује и на један постојећи проблем у савременом друштву, а то је да се о успјешним и познатим, али и оним мање познатим женама не води много рачуна. Труд, рад, постигнућа жена не налазе се на друштвеном радару колико би то било потребно. Према томе, изузетно ми је драго што смо успјели колико толико да промјенимо ту слику, и да жене, бар на овај симболичан начин, добију простор који свакако заслужују. Због тога цијеним да су сви који су учествовали у овом такмичење побједници у пуном смислу те ријечи, јер смо успјели да проширимо информације и упознамо најширу могућу јавност о женама које су играле и даље играју важне улоге у различтим сферама друштва.

Ипак, нисмо могли прогласити све вас побједницима. Избор смо морали сузити на три имена. У том смислу задатак жирија није нимало лаган и једноставан. Увијек је незахвално оцјењивати труд других људи, али са великом сигурношћу могу да кажем да су сви чланови жирија били максимално професионални и понашали се одговорно, и да су резултати крајње поштени. Као жири смо били готово једногласни у оцјењивању и то заправо свједочи да текстови који су добили највише оцјене заправо су они који су и најквалитетнији.

Прво мјесто освојио је MareBG, друго мјесто припало је Vilena66, и треће Uw17

Драго нам је ако смо у времену пандемије вируса корона и ванредног стања бар мало успјели да вас заинтересујемо и учинимо да вријеме изолације мало брже прође.

Хвала још једном свима и честитамо побједницима.

Вук Вучетић, предсједник жирија — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Macek187 (разговордоприноси)