Разговор о категорији:Умрли од последица ковида 19

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
@Миљан Симоновић:
@Acamicamacaraca:
@Acaalexaca:

Назив категорије[уреди извор]

Како ово може да се промени? Није прецизна ознака. Наш владика Ристо Ђуров није преминуо од ковида 19, већ од последица ковида 19. Дакле, ознака би требало да гласи Преминули од последица ковида 19 јер је тај термин прецизнији и свеобухватнији. Ничим неизазван (разговор) 19:51, 20. новембар 2020. (CET)

@Ничим неизазван: категорије се премештају исто као и чланци (Више → Премести), с тим што је неопходно променити категорију у сваком од чланака (за те сврхе препоручујем алатку Cat-a-lot која омогућава групно премештање чланака). Поздрав, Миљан Симоновић (разговор) 00:32, 21. новембар 2020. (CET)
@Ничим неизазван: Здраво, Миљан је изменио категорију. Хвала @Миљан Симоновић:. Пријатан дан вам желим. — Acaalexaca (разговор) 13:00, 21. новембар 2020. (CET)

Ово није требало мијењати јер је стандард код осталих сл. категорија да назив буде кратак и једноставан. Људи који су имали ковид 19 и умрли, умрли су у вези са том болешћу (било када су заражени или одређено вријеме након заразе) или краће и сасвим јасно Умрли од ковида 19. Глупост да ми гатамо, вршимо обдукције и проглашаваамо ко је умро од заразе, а ко од „посљедица” заразе?! То личи на оригинално истраживање и надриљекарство. — Жељко Тодоровић (разговор) 16:16, 22. новембар 2020. (CET) с. р.