Разговор о шаблону:Градске четврти Суботице

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Подаци о месним заједницама[уреди]

Само да овде поставим линк на коме се могу наћи подаци о месним заједницама Суботице, што може користити неком ко буде писао чланке о четвртима или месним заједницама Суботице: http://www.subotica.rs/sr/21/mesne-zajednice PANONIAN (разговор) 01:04, 18. август 2010. (CEST)

Čekaj...U Subotici pojam "Gradske četvrti" je veoma stran (mi taj pojam ne koristimo), a pojam "mesna zajednica" je vek aktuelan,ali se ne poklapa sa tvojim šablonom...Konkretno: Novo naselje pripada Aleksandrovu i to je jedina greska koju ovako na prelet vidim --Zeleni zec (разговор) 02:41, 23. јануар 2012. (CET)

OK, što se pojma "gradske četvrti" tiče, to je generalni pojam i ti delovi Subotice jesu gradske četvrti. Ako hoćeš, možemo koristiti neku drugu reč kao "kvartovi", "delovi grada" i slično. Ako misliš da u šablonu postoji neka greška, slobodno je ispravi. Takođe, da li znaš gde mogu naći mapu podele grada Subotice na mesne zajednice? PANONIAN (разговор) 17:29, 24. јануар 2012. (CET)

Наставак, тамо где се стало[уреди]

Кренуо сам да уредим шаблон који је стар као Википедија. А онда је враћена стара непотпуна верзија што је наравно неприхватљиво, па сам ревертовао. (Само онако успут да напоменем да су раније измене корисника lackope били веома површни из више разлога, избрисали су ранији коректан рад других, а успут оставили грешке, два линка на странице градова у Мађарској. Надам се да у питању није троловање?)

Тражен је извор, али ја не знам како може у шаблон да се имплементира.

Извори су: главни извор за овако нешто може бити само Закон о територијалној организацији републике Србије (Сл. гласник РС бр. 129/2007 и 18/2016), који је иначе укинуо општину Суботица, па промена статуса доводи до тога да се приградска насеља припајају у нови ентитет Град Суботица, т. ј. некадашњу општину.

Нека од ових насеља имају само неколико становника или су данас потпуно пуста, али то нема везе. Свако од њих може и треба да има своју страницу на Википедији.

За листу насеља референце су мапе – то је најлакше погледати на туристичкој или топографској карти или у катастру, који је јавно доступан на сајту Републичког геодетског завода. Ја сам ради лакшег рада користио топографску карту у издању Војногеографског института у Београду.

Даклем, где да се ставе извори?—JozefsuРазговор 22:20, 10. март 2019. (CET)

одлично што си споменуо закон о територијалној организацији републике србије. у њему су јасно назначена која су насељена места у србији, па сада очекујем да овде приложиш изворе за своје измене које си унео у шаблон. прво, град суботица је административна јединица са степеном локалне самоуправе (некадашња општина) па самим тим не можеш стављати сва насеља некадашње општине у приградска насеља, јер суботица је градско насеље. значи, очекујем изворе за наведене градске четврти и шаблон ће ту бити све док се извори не доставе. Lackope (разговор) 10:38, 11. март 2019. (CET)

@Lackope: (1) говори против тебе пред Заједницом да си селективан, прво 8. мартa 2019. враћаш на погрешну верзију која има линкове на насеља у другој држави и не смета ти да нема референце, а кад 9. мартa 2019. почнем да шаблон уређујем ја (по идејном концепту који су други успоставили) почнеш да инсистираш на референци. (2) Било би лепо кад би бар прочитао шаблон! Имена нисам убацио у градске четврти Суботице већ на исправно место у колону "приградска насеља Суботице" (само шаблон се зове "Градске четврти Суботице" али се састоји из више делова, ало!). А под (3) ниси ми изашао у сусрет на питање где у шаблон да се постави референца! Ти си администратор, претпостављам да боље знаш од мене и није ти у интересу да правим даље грешке. Али да те интересује да се шаблон заиста поправи, одговорио би мени на страници за разговор, а не арогантним враћањем поруке опомене.—JozefsuРазговор 18:10, 11. март 2019. (CET)
дај ти лепо референце за градске четврти и приградска насеља, пискарање ме твоје не занима. шаблон нисам ја правио и уклонио сам сам она насељена места која су засебна, одвојена од суботице, према закону. не знам о каквој поруци опомене ти говориш. лепо сам изнад написао да поставиш овде изворе. па изволи. Lackope (разговор) 18:20, 11. март 2019. (CET)
@Lackope: Опа, не занима те моје пискарање на страници за раговор, а администратор си. Требало би да те занима, то ти је посао! Но подсећам те да ово "пискарање" читају други, ако већ тебе не занима. А референце следе у виду "пискарања"—JozefsuРазговор 18:28, 11. март 2019. (CET)
док не видим изворе, даља расправа је сувишна. Lackope (разговор) 18:31, 11. март 2019. (CET)

Тражене референце за шаблон[уреди]

Живим у Суботици и цео свој животни век сам провео овде. Природно је да на референци за називе градских четврти инсистира неко ко можда није ни био у Суботици. Задивљен сам страшћу корисника да се Википедија на српском језику поправља и радо излазим у сусрет тој жељи.

  1. Подела града на градске четврти на основу обједињених података геодетског завода - грађевински реони, генерални урбанистички план, називи катастарских општина и месних заједница (линк са званичне презентације градске управе)
  2. Градске четврти и месне заједнице Суботице са Википедијине оставе
  3. Мапа Суботице — Мапе.Правац (са локацијом и називима приградских насеља)
  4. Бошко Крстић (2007): Суботица: преглед. Јавно предузеће «Палић-Лудаш», 2.изд, 1996; 5.изд. 2007
  5. Група аутора: Корени – Сведочење векова. Историјски архив Суботица, 1991. (извор за историју и називе приградских насеља)

JozefsuРазговор 19:07, 11. март 2019. (CET)

Осим тога, изненађују ова дешавања, јер у моменту ове преписке 22 од наведених 58 имена већ имају свој чланак на Википедији... Следи да Lackope објасни на основу којег закона су насеља као Бајмок или Келебија изгубила статус приградских насеља и приградских месних заједница Суботице? Чему ова хајка, људи? Има ли бар неког овде из Суботице да ми помогне против овог чистог троловања?—JozefsuРазговор 19:20, 11. март 2019. (CET)

троловање зато што тражим проверу? дај уозбиљи се.

  • први извор се споро отвара и не видим шта тамо пише.
  • други извор је мапа за чију израду више од половине коришћених извора не ради, а на гугл мапи нигде не пише шта је четврт а шта насељено место.
  • трећи извор, исто се не може видети шта су четврти а шта посебна насељена места.
  • четврти и пети извор не показују ништа.

овим изворима ништа ниси потврдио. Lackope (разговор) 20:05, 11. март 2019. (CET)

Шта? Имаш лошу интернет везу и зато не прихваташ извор?! И кажеш да не тролујеш. Добро. Очигледно ово питање нећемо решити нас двојица. Идемо даље, по правилима Википедије. Износим на Трг. Позивам да се укључе и остали који су овај шаблон већ уређивали, пре појаве тебе ТРОЛА који ништа конструктивно ниси ни додао ни предложио!—JozefsuРазговор 21:23, 11. март 2019. (CET)
твој задатак је да доставиш изворе који су проверљиви, ти то ниси урадио, шаблон остаје. нисам ти ја крив што немаш валидне изворе за оно што убацујеш. поздрав. Lackope (разговор) 01:24, 12. март 2019. (CET)