Разговор о шаблону:Израелско-арапски сукоб

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

ovo nije normalni portal- oni inače izgledaju ovako: Портал:Историја--СИГУРД 16:12, 12. јун 2006. (CEST)

погледај Портал:Распад СФР Југославије, тако би требало и ОВО да изгледа, јер смо већ једном ГЛАСАЛИ о томе, али ти константно ЖЕЛИШ да буде ДРУГАЧИЈЕ. --Борис Малагурски 16:53, 12. јун 2006. (CEST)

vidi razgovor za šablon--СИГУРД 17:01, 12. јун 2006. (CEST)

Замолио бих вас обојицу да престанете да се препирете и да покренете причу на Тргу или некој другој прикладној страни - ово што вас двојица радите је у најмању руку неозбиљно. --Бране Јовановић <~> 17:02, 12. јун 2006. (CEST)
молим корисника Бориса да на неко време престане се бавити израелско-арапским сукобом. Озбиљно радим на њему а овај упорно спречава мој рад овде.--СИГУРД 17:05, 12. јун 2006. (CEST)
Не можеш ти мени забранити да се ја бавим неком темом, а сигурно је боље познајем него ти, јер сам био у Израелу и чуо сам много од сукобима од људи који су били у рату. Такође, Давиде, ако још једном покушаш да УНИШТИШ мој шаблон као пре, предузећу најоштрије мере. --Борис Малагурски 17:06, 12. јун 2006. (CEST)
рекао сам да те молим--СИГУРД 17:07, 12. јун 2006. (CEST)
Е, НЕЋУ, хтео сам ЗАЈЕДНО да радимо, а ти хоћеш САМ, без икога да ти се меша. Е, НЕЋЕ МОЋИ, ово је МОЈА википедија исто толико колико је и ТВОЈА. --Борис Малагурски 17:09, 12. јун 2006. (CEST)
И ево сад касним у школу због тебе, немој случајно да опет обришеш нешто док нисам ту. --Борис Малагурски 17:10, 12. јун 2006. (CEST)
иди иди. васпитуј се--СИГУРД 17:11, 12. јун 2006. (CEST)

Децо, полако :). Нико овде не може да прокламује своје свезнање, па и да је био у Израелу, Мароку или на Авали како онда све зна. Уосталом, врло се тешко може доказати где је неко био, а и да је био, сулудо је то схватати као аргумент. --Поки |разговор| 17:23, 12. јун 2006. (CEST)

Borise i Davide, nadjite devojke :) Бојан 17:30, 12. јун 2006. (CEST)
Бојане, имам девојку :-) --Борис Малагурски 02:43, 13. јун 2006. (CEST)

Портал[уреди]

Желим да видим где је договорено стварање портала за ово.

вратити Заливски рат, јер је он под "остали ратови", али не и израелско-арапски--СИГУРД 17:16, 12. јун 2006. (CEST)

Свако има право самоиницијативно да направи портал за неку логичну област. --Поки |разговор| 17:19, 12. јун 2006. (CEST)

Pardon Poki, hteo sam da kažem da nije dogovoreno da na člancima stoji link ka portalu umesto šablona (koji je premalen da postane portal)--СИГУРД 01:14, 13. јун 2006. (CEST)

Ja neću da donosim samostalne odluke, ćemo portal ili šablon (želim da čujem mišljewa, bez glasanja--СИГУРД 01:18, 13. јун 2006. (CEST)

Е, дакле...[уреди]

Давид константно брише шаблон који сам ја направио са повезницом на овај портал и ставља свој огроман шаблон. То апсолутно није фер, ја сам први почео да убацујем шаблон у те чланке и није уреду да их неко брише без коментара.

Затим, ја не тврдим да знам све о Израелско-арапским ратовима, али с обзиром да сам био у Израелу (а за оне који ми не верују погледајте слике које сам послао Википедији, а вољан сам да пошаљем још слика ако треба) мало сам упућенији у збивања, сигурно више него Давид. Но, ја поштујем његово знање о овим конфликтима и апсолутно подржавам идеју да радимо заједно на овом порталу, али он само гура своју идеју и није ни мало спреман на комрпомис.

Лако је сада оставити коментар "престаните да се свађате" или можда опет оптужити мене, иако ја покушавам да допринесем Википедији, док Давид покушава да задовољи само себе. Замолио бих Давида да престане брисати шаблоне у чланцима где сам их ја први поставио док не расправимо то овде. Боље то него да улазимо у рат измена на шта видим да је Давид спреман.

Портал[уреди]

Као што је био случај са шаблоном о ратовима у Југославији где смо изгласали да ћемо направити портал, па мали шаблончић са повезницом ка шаблону. Иако у почетку нисам био присталица те идеје, већина је изјаснила мишљење, а ја увек подржавам глас већине. Дакле, нема дуплих стандарда, шаблон ће ускоро бити подједнако велик као и онај о ратовима у Југи и портал је најбоље решење.

Слика[уреди]

Што се тиче слике која ће бити у шаблону, ситуација је компликована. И ја и Давид имамо подједнако симпатичне слике, али обојица се свађамо око тога чија ће слика бити у шаблону. С обзиром да ће слика бити само у порталу, опција да не буде слике би требала да отпада, јер се не успорава учитавање у свим осталим чланцима, а портал изгледа много лепше и привлачније. Нико се није бунио што се тиче портала о Југо ратовима, предпостављам да ником неће сметати слика ни овде.

Мој предлог за слику је да тренутно стоји ова слика која је сада на порталу. Следећи корак би била кооперација између мене и Давида и да створимо мешавину двеју наших слика како би се избегло поновно гласање и продуживање тензије између мене и Давида.

Желео бих да чујем и ваше мишљење, отворен сам за сугестије. --Борис Малагурски 03:03, 13. јун 2006. (CEST)

Моја сугестија је једино да два администратора себи не могу да дозволе рат измена и да је са нашом политиком администраторских права нешто труло ако ово настави да се дешава. Договорите се на странама за разговор или на ИРЦ-у и покажите да сте одрасли или ако баш не иде артикулишите своје ставове и разлике и затим потражите помоћ од неког трећег. Овај коментар је лако оставити али некада су лака решења и најбоља. Да бисмо извукли и поуке, ја предлажем да убудуће уведемо правило да када администратор А види ДВА АДМИНИСТРАТОРА Б и Ц како ратују изменама, обојицу блокира на 24 сата без питања и додели им неку одвратну споменицу (рецимо, комбинација флуоресцентно зелено и златно, брррр.) --Dzordzm 03:16, 13. јун 2006. (CEST)
Што се "стручне" стране тиче, има заинтересованих за историју, они ће вам казати претпостављам --Dzordzm 03:16, 13. јун 2006. (CEST)
Замолио сам кориснике да се суздрже изјава сличним "престаните да се свађате" и да конкретно коментаришу на тему о којој се расправља. Дакле, шта да радим ако ми Давид обрише шаблон који сам направио? Ја сам га, нормално, вратио. Шта да радим ако Давид замени мој шаблон у свим чланцима са својим? Ја сам већ коментарисао о томе, није да нисам, али он опет гура своје? Зар онда да и ја будем блокиран? То не звучи фер. Ја увек оставим коментаре на страници за разговор. А када неко безобразно и без коментара гура своју политику, ја ревертујем. У случају Давида, покушао сам да коментаришем, он је брисао и мењао без коментара. Осећам се сасвим невиним у овом случају и замолио бих помоћ од неког администратора да решимо овај проблем, јер ја са Давидом више не знам како да поступам, пробао сам лепо, али не иде. А хтео бих искрено да чујем и мишљење о конкретним предлозима које сам написао изнад. Хвала, --Борис Малагурски 03:24, 13. јун 2006. (CEST)


Давид ће у овом тренутку објавити једнострани прекид ватре.--David 12:39, 13. јун 2006. (CEST)

Прекид ватре, ал' ипак си променио слику. Још једном те позивам да се договоримо око мешавине моје и твоје слике, ево, вољан сам да избацим онај хебрејски текст, ако ти смета, јел' може? -- Борис  Малагурски  бре! 22:24, 19. јун 2006. (CEST)

Да, избаци новине и стави слике: Ap munich905 t.jpg, http://www.pbs.org/newshour/bb/middle_east/syria/images/terror_yomkippur.jpg. Можеш да макнеш шаблон радови у току "портал" је у суштини готов само ћу додати пар ствари. Поздрав,--David 22:39, 19. јун 2006. (CEST)

Ево, јел' сада ОК? -- Борис  Малагурски  бре! 22:59, 19. јун 2006. (CEST)

Замолба[уреди]

Волео би да неко ко зна макне оно "сакриј-прикажи" на шаблону већ кад је портал, непотребно је. --David 16:43, 18. јануар 2007. (CET)