Разговор о шаблону:ЛГБТ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Изглед[уреди]

Овај шаблон првенствено треба да буде затворен и да приказује опцију Покажи, а не обрнуто, да буде отворен и да показује опцију Сакриј. Шаблон је превелик и прегломазан да буде отворен. --Жељко Тодоровић (разговор) 14:26, 16. април 2011. (CEST) с. р.

Покушао сам да га урадим по узору на ен вики, гдје је затворен, али ми то отварање/затварање није радило, па сам га урадио по узору на шаблон на Википедији на португалском.--В и к и в и н дбла бла 14:34, 16. април 2011. (CEST)
Па питај негдје, ко је технички поткован, да то уради. Овако је заиста велик, и ствара велике проблеме некима при отварањима страница. --Жељко Тодоровић (разговор) 14:40, 16. април 2011. (CEST) с. р.
ево, одрадих испуњење захтева .) --Wlodzimierz (разговор) 21:04, 18. април 2011. (CEST)
Захваљујем, сада је добро. --Жељко Тодоровић (разговор) 21:05, 18. април 2011. (CEST) с. р.

Мени је бољи отворени шаблон са опцијом за сакривање, него затворени са опцијом за отварање. Што се тиче учитавања странице, дође на исто, а неће сви читаоци примијетити да се затворени шаблон може отворити.--В и к и в и н дбла бла 22:47, 18. април 2011. (CEST)

Ни најмање није битно шта се теби свиђа, него то како се шаблони праве. Гломазни шаблони су затворени и падајући. То да неко неће видјети опцију покажи је глупо. --Жељко Тодоровић (разговор) 22:51, 18. април 2011. (CEST) с. р.
Нема везе што сам ја глуп, него што не постоји стандард код великих шаблона да буду затворени. Постоји велики број већих шаблона од овог који су отворени.--В и к и в и н дбла бла 23:09, 18. април 2011. (CEST)

Pošto nema nikakvog pravila po kom šabloni moraju biti otvoreni/zatvoreni, verujem da se ovde može primeniti princip ćirilice i latinice. Dakle, ko pre devojci (ovaj, šablonu)... Face-grin.svg--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 23:53, 18. април 2011. (CEST)


Такође сматрам да је овај шаблон превелик да би био иницијално отворен и да је потребна адаптација иницијално отвореног садржаја. Рецимо шаблон тако обрадити да само једна област (актуелног чланка) буде иницијално отворена. Не улазећи у питање исправности подјеле области и припадности чланака областима (што је мислим исто на "кривим ногама"), боље би било да у чланку Истополни брак само област "Преглед ЛГБТ историје" буде иницијално отворена. --Каштер (разговор) 12:33, 19. април 2011. (CEST)

Ја бих волио да буде овакав (приказани наслови свих области и отворена једна област у зависности од чланка):

п · р · у  Лезбијске, геј, бисексуалне, и трансродне (ЛГБТ) теме 
[покажи] Академске области и дискурс 
[покажи] Заједница · Култура 
[покажи] Сексуални идентитет 
[покажи] Родни и други идентитет 
[покажи] ЛГБТ историја
[покажи] Преглед ЛГБТ историје
[покажи] ЛГБТ права према држави или територији
[сакриј] Тематика ЛГБТ права
 
Усвајање · Грађанске уније и партнерства · Закони против злочина из мржње · Законска промјена пола · Војна служба · Родитељство · Истополни брак (Статус · Историја) · Социјализам
 
[покажи] Покрети за ЛГБТ права 
[покажи] Сексуалне оријентације
[покажи] Медицина, наука и сексологија
[покажи] Друштвени ставови
[покажи] Предрасуде · Насиље

Категорија:ЛГБТ • ЛГБТ портал

Међутим, то је сложен шаблон који ја не знам да направим.--В и к и в и н дбла бла 13:11, 19. април 2011. (CEST)

Дјелимично сам преправио шаблон, и не намјеравам га даље затварати. Надам се да овакав шаблон одговара ономе што је тражено у примједбама.--В и к и в и н дбла бла 15:02, 19. април 2011. (CEST)
Пошто и даље све изгледа очајно (сори за епитет), да прије него инвестираш превише енергије у преправку шаблона да се позабавимо смислом и практичношћу његовог садржаја. Какве везе има Кинсијева скала, са рецимо Поворком поноса, тј. зашто би све групе и чланци били навигацијом међусобно доступни? Ово се све може лијепо постићи и категоријама. По мени су оправдане само подгрупе као посебни шаблони. Можда би један портал и линк ка њему са сваког чланка из ове тематике одрадио посао или већ споменуте категорије? --Каштер (разговор) 14:17, 20. април 2011. (CEST)
Употреба овог шаблона ће вјероватно бити сведена на пар општих чланака, а остале чланке ће покрити мањи специјализовани шаблони и категорије.--В и к и в и н дбла бла 14:37, 20. април 2011. (CEST)
Поставља се и питање оправданости постојања и сврхе овог и оваквог шаблона ако се ради о употреби у пар чланака и са оваквим неструктурисаним садржајем. Тренутно изгледа све набацано и нелогично. --Каштер (разговор) 13:10, 21. април 2011. (CEST)
То је већ расправа о садржају шаблона, па би требао конкретно навести шта је нелогично. Нисам ја измислио ову подјелу, него сам се углавном ослањао на друге википедије, у првом реду енглеску, при чему сам шаблон доста скратио. Ако погледаш исти шаблон на ен википедији, видјећеш да је много обимнији (не по визуелној величини, него по садржају).--В и к и в и н дбла бла 13:22, 21. април 2011. (CEST)
Нити сам спомињао, нити ме интересује, нити знам ко је радио овај шаблон. Говорим о његовом тренутном изгледу и садржају. А обоје је више него скромно. Нелогичности има више али нпр. друштвни ставови (унутар чега се налазе и ЛГБТ стереотипи) и предрасуде су постављени у различите области. --Каштер (разговор) 13:35, 21. април 2011. (CEST)
Поправљено!--В и к и в и н дбла бла 13:52, 21. април 2011. (CEST)