Разговор о шаблону:Музеји у Србији

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Критеријум?[уреди извор]

А по ком критеријуму су овде стављани музеји? Не може се овако радити. Или ставите музеји са преко 10.000 посета годишње, или нешто тако. Не може овако један се стави а један не. Зашто је нпр. музеј аутомобила битнији од музеја афричке уметности. Или Народни музеј у Смедеревској Паланци битнији од Краљевачког. --Јован Вуковић (р) 12:54, 19. јун 2008. (CEST)

Ја предлажем да се прави посебан шаблон за сваки град у Србији који рецимо има више од 3 музеја (шаблон није потребан уколико има 2 :) ). Тако ће бити повезани сви. Касније можда да се направи страница (уколико не постоји већ) са списком свих музеја у Србији. --Саша Стефановић ® 13:02, 19. јун 2008. (CEST)
Са тим се слажем. Или иду сви музеји, или ниједан. Не може се по сопственом нахођењу правити критеријум. Значи разумео бих да пише списак музеја у србији са преко 10.000 посета годишње, или списак музеја у србији који имају тај и тај сертификат, или шта већ знам, по чему се одређује значај музеја. Овако није у реду. А треба за сваки град да се стави списак музеја (или за можда за сваки округ, како се договоримо) --Јован Вуковић (р) 13:08, 19. јун 2008. (CEST)

Прво, постоје музеји под непосредном надлежношћу Републике Србије, Министарства културе. Што би се рекло државни музеји. Сви остали су под локалним капама. Њих има гоооооомила. Прво би требало допунити чланак Списак музеја у Србији па онда ће сам и шаблон изгледати сувишан. -- JustUser  d[-_-]b JustTalk 13:30, 19. јун 2008. (CEST)

Па ок, потребан је шаблон, али не у овом облику. Значи да узмемо критеријум музеји под непосредном надлежношћу Републике Србије. Мислим да овде то није био критеријум. За музеј аутомобила сам прилично сигуран да је приватно власништво а да београд даје само просторију --Јован Вуковић (р) 17:58, 19. јун 2008. (CEST)

Само да укажем да у Београду постоји и природњачки музеј на Калишу.--MetodicarCrystal xedit.pngПиши! 18:47, 19. јун 2008. (CEST)

Ма постоји још гомила музеја. Иначе дејане седиште природњачког музеја није на Калишу. То им је само изложбени простор. —Јован Вуковић (р) 18:52, 19. јун 2008. (CEST)

Добро, зезнуо сам се, нисам размишљао (мада то много не мења на ствари у вези са шаблоном). Иначе Јоване, моје име не почиње малим словом. (Морао сам нешто да ти нађемFace-grin.svg)—MetodicarCrystal xedit.pngПиши! 20:48, 19. јун 2008. (CEST)

Идеја је да се ставе СВИ музеји у Србији. Једини проблем је што у почетку нисам успео да дођем до неког обимнијег списка музеја код нас, мада се надам да сам последњим изменама то успео. Ако и нисам, слободно нека свако дода још неки музеј за који зна, и нека га убаци у одељак којем припада. Мислим да је Списак музеја у Србији врло користан (ја сам га и започео) али сматрам и да је потребно да остане и овај шаблон, ради лакше навигације међу музејима. Мислим да требамо неговати нашу историју а лака и брза навигација између наших музеја би био само један од начина за то. И не мислим да треба обухватити само "државне" (мада их можемо нагласити) јер "историја је историја", и "сваки музеј је - музеј" (било "државни" или "приватни"). --Александар (поразговарајмо!) 23:15, 19. јун 2008. (CEST)

Естетика[уреди извор]

Ја се надам да нећу увредити аутора, али на овом шаблону мора још да се поради естетски, јер тренутно не изгледа баш најбоље. Огромна незграпна кутија којнтејнер, у коју су тек тако убачене три друге кутије различитих димензија, и то све изгледа не баш добро. Такође, ако се неко да у притискање оних тастера сакриј, пошанање и ефекат су прилично неудобни (мада искрено ово важи за већину тих колапсирајућих шаблона - да су одвратни и тотално непотребни). -- Обрадовић Горан (разговор) 14:26, 29. јун 2008. (CEST)

Ништа се ја не вређам због тога. Нисам умео боље да урадим па је зато испало како је испало. Ако неко уме да га поправи био бих му и лично врло захвалан. Ни мени се не допада како се понаша, али не умем то да исправим. Мени, као аутору, би било драго да он задржи своју првобитну функцију: да обухвати СВЕ музеје у Србији (и тиме олакша и убрза навигацију између њих) и да је што практичнији. Све остало... ако неко уме боље, нека слободно уради. --Александар (поразговарајмо!) 18:09, 29. јун 2008. (CEST)

ја и даље мислим да ово није добра идеја. У србији постоји на стотине музеја. Значи треба направити страницу са списком музеја у србији, али не и шаблон са списком свих музеја. Иначе постоји и музеј у врњачкој бањи са две сталне поставке (археолошки налази на територији лађеваца и спомен музеј Јована Белимарковића). Е сад он не треба да стоји у шаблону, али на списку треба. Али шаблон нема смисла ако су овако збрда-здола поређани музеји у србији --Јован Вуковић (р) 18:34, 29. јун 2008. (CEST)

Да ли мора...[уреди извор]

...да постоји шаблон који би обухватао све музеје у Србији. Разумније је у овом случају да се употреби списак а евентуално да постоји шаблон који би повезивао неколико различитих спискова. (Београд, Војводина, Централна Србија)--Војвода разговор 19:30, 7. април 2009. (CEST)

Половичнос`[уреди извор]

Океј,овај шаблон је непотпун и то дибидус.Мислим да би га или требало скроз макнути из употребе или га допунити зверски из неког ваљаног извора и то,релативно,брзо. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 04:08, 4. јануар 2010. (CET)

Затворити[уреди извор]

Ако би неко могао направити овај шаблон (односно три појединачна) првенствено затвореним. Овако је гломазно и превише смета у чланцима. --Жељко Тодоровић (разговор) 01:13, 21. јун 2011. (CEST) с. р.

Има ли ко да може овај горе захтјев да испуни? --Жељко Тодоровић (разговор) 21:27, 27. јун 2011. (CEST) с. р.
 Урађено --Павлица причај 13:52, 22. април 2012. (CEST)