Разговор о шаблону:Највећи градови у БиХ (доња навигација, 10 градова)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Критеријуми, значај[уреди]

По којим критеријумима су најзначајнији градови и шта то уопште значи? Ово чак није ни списак највећих градова у БиХ. --MareBG (разговор) 18:51, 22. јул 2019. (CEST)

Можда тако негдје одредио покојни Алија?! --Жељко Тодоровић (разговор) 19:09, 22. јул 2019. (CEST) с. р.

Коментар: ВП:БОИ. — Жиле (✉) 19:31, 22. јул 2019. (CEST)

Џабе премештање имамо и тај шаблон Име је небулоза иначе. --MareBG (разговор) 20:25, 22. јул 2019. (CEST)

Опет се само дежурни да не испилим шта јављају. @MareBG: Најзначајинији су по критеријумима релевантности, политичке улоге, туризма. Не да чак није списак највећих него уопште није списак највећих, то је други параметар тотално, @Жељко Тодоровић: Тај кога помињеш често последњих дана ипак овај пут нема везе са еволуцијом становништва које и чини сваки град на Земљи и без којег град не представља ништа; становници су „криви” за то што су баш ови градови најзначајнији а не они највећи. @Acamicamacaraca: Променио сам шаблон у највеће, али Бихаћ је по свим параметрима значајнији од нпр. Цазина иако је мањи по броју становника. Зато је првобитно шаблон био о најзначајнијим.  — Обсусер✉ 20:26, 22. јул 2019. (CEST) @MareBG: Није то тај шаблон, онај је за средину чланка о држави а овај не навигациони за градове. Не видим како је „џабе” премештање; име није небулоза.  — Обсусер✉ 20:27, 22. јул 2019. (CEST) Не разумем те ни реч, нити ме интересује да полемишем о овој глупости. --MareBG (разговор) 20:28, 22. јул 2019. (CEST)

То није мој проблем, а шаблон је релевантан и као и сваки други навигациони шаблон па не знам зашто не би остао.  — Обсусер✉ 20:29, 22. јул 2019. (CEST) Обрисати шаблон, ово је глупост.--Soundwaweserb (разговор) 20:31, 22. јул 2019. (CEST)

против Шаблон је релевантан, као и сваки други доњи навигациони шаблон. Образложи своју тврдњу „глупост”, која доказује неозбиљан приступ теми; ко је потписан, сигурно и пристрасан.  — Обсусер✉ 20:36, 22. јул 2019. (CEST)

Опет се само дежурни да не испилим шта јављају. - Ово си написао, па испили сине. Притом си врло кварно уметнуо у мој текст као да сам ја то искуцао. --MareBG (разговор) 20:32, 22. јул 2019. (CEST) Нема потребе, написао сам како ја то желим и остаје тако за сва времена. Вокација са сине ником није потребна, замисли да причаш са рачунаром који те забавља (Ала) па коментариши (ако можеш). Не знам шта сам и где уметнуо, написао сам свој коментар и потписао се; ако је отишло на погрешно место или хронолошки није како треба поправи...  — Обсусер✉ 20:36, 22. јул 2019. (CEST) Ништа нисам уметнуо, почео сам излагање том реченицом, након твог потписа, а након мог излагања мој потпис. Погледај поново и немој враћати безвезе. И реци која страница није ОК око оног са заградама, на одговарајућем месту.  — Обсусер✉ 20:43, 22. јул 2019. (CEST) Аналогно овоме „најзначајнији градови” би требало да стоји и шаблон „безначајни градови”. Мислим, ајде да се не играмо и да се мало уозбиљимо. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:38, 22. јул 2019. (CEST)

То је логичка грешка ако има А мора да има и валидно −Б (минус Б). Ако постоје гравери као занимање, а ја нисам гравер, нећеш ме дефинисати као негравера. Глупа аналогија дакле, знаш и сам. Промењен је шаблон у највећи градови и проблем решен.  — Обсусер✉ 20:43, 22. јул 2019. (CEST) @MareBG: Престани да мењаш моје коментаре! Оно иде на почетку мог излагања, следе пингови и оно шта се односи на кориснике појединачно, а на крају је потпис.  — Обсусер✉ 20:43, 22. јул 2019. (CEST)

@НиколаБ: Вероватно ниси видео да је шаблон промењен у највеће па си га обрисао као да су најзначајнији. И немој да бришеш ову СЗР јер када се чланак обрише расправе остају!  — Обсусер✉ 20:43, 22. јул 2019. (CEST)

Пре свега немаш поштовање према другим корисницима, а ево не поштујеш ни одлуку администрације и поново правиш шаблон који је обрисан. Већ постоји овакав шаблон, али само ти иди главом кроз зид, знам их двоцифрено који ће те са задовољством бановати када за то дође време. --MareBG (разговор) 20:58, 22. јул 2019. (CEST)

Не занимају ме уредници ни поштовање према њима него садржај Википедије и шта треба и шта не треба а не ко кога. Морам се противити политичкој одлуци. Није то исти шаблон. Шта је то главом кроз зид, то не успева јер материја не пролази кроз материју, то је нерелевантно за ову расправу, фокусирај се на разлоге брисања. То није твој проблем, то је мој проблем. То неће бити валидан бан, тако да ми је свеједно, а и може се уређивати са ИП адресе.   Обсусер 21:02, 22. јул 2019. (CEST)

Направио си шаблон који је био недефинисан, градове си набацао по внеком валститом нахођењу, а онда на крају кренуо да се вадиш како је то издвојени део већ постојећег шаблона. Додао сам параметар по ком су ти градови наведени у шаблону. И овако јавно упозорење свима да се овакве дискусије и оваква нетрпељивост више неће толерисати. Надам се да сам био довољно јасан. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:06, 22. јул 2019. (CEST)

@НиколаБ: Није по властитом него пребацио с немачке Википедије њихов шаблон (de:Vorlage:Navigationsleiste Großstädte in Bosnien und Herzegowina). Бихаћ јесте важнији од ових свих осталих, то је факт. Нисам се вадио да је то издвојени него си то погрешио и мислећи да сам само променио наслов обрисао га — а ја променио и садржај. ОК то за параметар, а исправио сам да су то Градови у линковима а не насељена мјеста. Прихватам упозорење ево први, јасно. А и ти не треба да одлучујеш тако брзоплето; зашто би овај шаблон био нерелевантан а шаблон о икстим местима огрука Хејнезборограунелен у америчкој држави Јути важан...   Обсусер 21:13, 22. јул 2019. (CEST)

По мени сад је у реду. --MareBG (разговор) 21:09, 22. јул 2019. (CEST)

А без броја становника као није било у реди, ма хајте молим вас... Број становника није ни за италијанска ни која друга места, још шаблони стоје непреведени па то може а чим се помене БиХ нешто се дешава.   Обсусер 21:13, 22. јул 2019. (CEST)
Ово сте и сами могли да урадите одмах на старту, без да се међусобно глођете и вређате. Ја стварно не знам шта је с вама, побогу понашате се као балавурдија. Обусеру мислим да сам ти већ довољно детаљно објаснио шта није ваљало и престани да се правиш блесав. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:15, 22. јул 2019. (CEST)
Па могли смо да он није аутоматски чим је видио одабрао лошију опцију ексклузионизма уместо инклузионизма. Ја се не понашам тако, за остале не знам, мислим да ни они него да су само пристрасни. Није ваљао Бихаћ, а и даље стојим иза тога да је шаблон био валидан и без броја становника, само је требало исправити линкове да буду према Градовима. И не знам зашто би се брисао доњи навигациони шаблон о највећим градовима у БиХ када такви постоје и за друге земље*, поред оних централних што иду само у чланак о тој земљи, а то је био један од твојих аргумената брисања... * За друге земље, истина, имају број становника, а највећи град је подебљан.   Обсусер 21:20, 22. јул 2019. (CEST)
Шаблон ти се првобитно звао најзначајнији, а примедба се односило на то шта уопште одређује општи значај и по ком извору си направио ту листу. И молим те немој да ме правиш будалом --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:29, 22. јул 2019. (CEST)
Јесте првобитно, али је промењено. Преузео сам са немачке Википедије.   Обсусер 00:12, 23. јул 2019. (CEST)