Разговор о шаблону:ТВ канали у Србији

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Студио Б[уреди извор]

Од када је Студио Б јавни тв канал? Колико ја знам само су РТС и РТВ јавне медијске куће. PANONIAN (разговор) 02:18, 12. јул 2010. (CEST)

Колико ми се чини,није приватизован.Била је прича око реструктурирања локалних медија,чији су оснивачи облици локалне самоуправе.Треба видети на њиховом сајту или тако негде. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 02:26, 12. јул 2010. (CEST)

И даље су Јавно радио-дифузно предузеће.Вероватно су и даље под ингеренцијом града Београд,иако,ако се добро сећам,је била прича да то не би смело да буде. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 02:32, 12. јул 2010. (CEST)

Па то и јесте поента - телевизија у власништву града или општине није исто што и јавни сервис. И у Новом Саду постоји телевизија Аполо која је (мислим) у власништву града, али није јавни сервис. А и на линку који си цитирао о Студију Б пише ово: "Pošto je preraspodelom frekvencija STB dobio frekvenciju za region grada Beograda, od 2008. godine jasno je promenjen programski koncept: to je sada gradska, urbana radio-televizija." Дакле, Студио Б можемо дефинисати као градску или регионалну телевизију, али не као јавни сервис. PANONIAN (разговор) 17:32, 12. јул 2010. (CEST)
Ево види и ово: http://enovisad.rs/content/view/286/194/lang,rs/ Дакле, телевизија Аполо у Новом Саду се званично зове JP Gradski informativni centar "Apolo" (односно јавно предузеће) и према томе има исти статус као Студио Б у Београду, али мислим да то није исто што и појам јавни сервис (који се финансира из тв претплате) и да би локалне јавне телевизије требало одвојити у посебну категорију. PANONIAN (разговор) 17:41, 12. јул 2010. (CEST)

Слажем се да је Студио Б,јавна тј. државна ТеВе станица локалног карактера.То је одувек и била.Уколико је оснивач ТВ Апола држава Србија тј. неки облик локалне самоуправе и уколико власничка структура није промењена од тада,онда треба увести у шаблон засебну категорију за те јавне/државне станице,које су оперативне на неком локалном нивоу.Или оставити као сад,уз неку назнаку да су у питању локалне станице,мада и не мора. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 22:52, 12. јул 2010. (CEST)

o javnim servisima[уреди извор]

Pa ovaj šablon nije ažuriran i RTKG u Kragujevcu je javni servis, a ima ih još (mislim da su tu televizija Pančevo, Niška...) a i ove regionalne frekvencije su se promenile, trebalo bi da ima na sajtu RRA ažuriran spisak.--Варјачић Владимир (разговор) 14:06, 15. јануар 2011. (CET)

http://www.rra.org.rs/index.php?id=5&task=dozvole Ovde je zvanično stanje.--Варјачић Владимир (разговор) 14:15, 15. јануар 2011. (CET)

Падајући шаблон[уреди извор]

Овај шаблон треба направити да буде првенствено затворен, а падајући. Много је велик и садржајан, а има много црвених линкова. Не паше естетски уз чланке, као рецимо овдје. Ако би ко то могао направити. --Жељко Тодоровић (разговор) 19:40, 27. октобар 2011. (CEST) с. р.

 Урађено --Pavlica talk 21:23, 27. октобар 2011. (CEST)

Арт ТВ[уреди извор]

Арт ТВ је укључена. --Бојан (разговор) 12:34, 30. јануар 2012. (CET)