Разговор о шаблону:Taxonomy/Acacia

С Википедије, слободне енциклопедије

Параметар rank[уреди извор]

@Dcirovic: ... тренутно утиче на поље „Увек се приказује:” (ако се преведе као „Род” испис је „Не” уместо „Да (главни ранг)”). Треба поправити негде да модул/шаблон препознаје и преводе, мада ја бих да се овде оставља изворно (лакши је и увоз шаблона), јер свеједно је десно у пољу „приказује се као” дат преведени назив како се стварно приказује поједини ранг.  Обсусер 20:37, 26. децембар 2016. (CET)

@Obsuser: Slažem se da je bolje da se zadrži izvorni naziv.
Nedavno sam izvršio sinhronizaciju sa enwiki za oba seta taksonomskih šablona (ćiriličnog i latiničnog, i.e. ~ 2 * 18K šablona je preneto). Trenutno je ručni unos potreban samo za one taksone koji nisu definisani na enwiki. Kad ažurirate Autotaxobox‎ module i šablone, bilo bi dobro da to radite na oba pisma. --Dcirovic (разговор) 20:57, 26. децембар 2016. (CET)
@Dcirovic: У реду. Надам се да су при преносу тих 2 * 18K шаблона коришћени изворни називи у параметру |rank=? Ако јесу, онда би требало само проћи ботом кроз ове шаблона у којима је претходно Dcirovicbot превео називе у параметру |rank=. Ако нису коришћени изворни, онда треба или то исправити ботом или направити да препознаје и те преведене називе у једном од модула/шаблона.
Има поприлично ових таксо шаблона; видећу да их синхронизујем за латиницу, а тренутно су ажурирани само ћирилички јер сам ја пренео само сет за ћирилицу надајући се да нема много употребе на латиници. За латиничке треба вероватно додати и тагове за спречавање транслитерације и још штошта (нпр. слике за статусе угрожености којих има веома много треба превести онда и на латиницу итд.).  Обсусер 21:13, 26. децембар 2016. (CET)
@Obsuser: Pri prenosu su zadržani izvorni nazivi u parametru. Pre prenosa je dvadesetak šablona ručno napravljeno sa zamenom naziva i unosom dodatnog parametra kojim se eksplicitno nalaže prikazivanje taksona. Ukoliko to postane problem, lako se može izmeniti. --Dcirovic (разговор) 21:29, 26. децембар 2016. (CET)