Разговор са корисником:Ђела117

С Википедије, слободне енциклопедије
Pozdrav, Ђела117. Dobro došli na Vikipediju na srpskom jeziku!
Zdravo, Ђела117. Hvala na učešću u projektu. Nadamo se da ćete uživati u saradnji i da će vam boravak s nama biti prijatan.
Vikipedija na srpskom jeziku je slobodna enciklopedija koja je nastala 2003. godine. Od tada smo uspostavili različita pravila u našoj zajednici. Odvojite malo vremena i pročitate sledeće teme, pre nego što počnete da uređujete Vikipediju.
Crystal Clear app lassist.png Pet stubova Vikipedije
Šta je Vikipedija?
Crystal Clear action info.svg Pomoć
Opšti priručnik za uređivanje Vikipedije
Crystal Clear app Startup Wizard.png Uputstva
Brzo naučite da pravite izmene, korak po korak
Crystal Clear app kedit.svg Pesak
Za uvežbavanje rada na Vikipediji
Crystal Project Tutorials.png Osnovni kurs
Traži personalizovanu pomoć pri prvim pokušajima
Crystal Clear action apply.png Naučite kako se uređuje stranica
Vodič za uređivanje stranica
Nuvola apps important yellow.svg Stvari koje ne bi trebalo da radite
Sažetak najučestalijih grešaka koje treba izbegavati
Nuvola apps ksirc.png Najčešće postavljana pitanja
Pitanja koja mnogi postavljaju
Crystal Clear app file-manager.png Pravila Vikipedije
Pravila i smernice koje je usvojila zajednica
Nuvola apps kteatime.png Trg
Mesto gde možete pitati druge vikipedijance
Dugme za automatski potpis

Potpisujte se na stranicama za razgovor pomoću četiri tilde (~~~~) ili klikom na dugme koje se nalazi iznad uređivačkog prozora — time dodajete vaše korisničko ime, trenutno vreme i datum. Takođe, nemojte se potpisivati u člancima.

Pre nego što počnete s uređivanjem članaka, pročitate važne napomene o pisanju srpskim jezikom na Vikipediji.

Članci na Vikipediji na srpskom jeziku mogu se potpuno ravnopravno uređivati ćirilicom i latinicom, ekavicom i ijekavicom, ali nije dozvoljeno mešanje pisama niti izgovora u istom članku. Izmene latinicom u ćiriličkom tekstu (i obrnuto) i izmene „osisanom” latinicom, odnosno ASCII-jem, biće uklonjene bez odlaganja.

Nadamo se da ćete uživati sa nama doprinoseći Vikipediji i da ćete postati njen stalni korisnik. Ukoliko imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na nekoj od stranica na Trgu. Još jednom, dobro došli na Vikipediju, projekat slobodne enciklopedije. Srećan rad! -- Dcirovic (разговор) 15:43 08. 08. 2020.

Споменица[уреди извор]

Нема на чему, скроз заслужено! Сјајно сте урадили много тога, нарочито чланак о Диани Будисављевић, а још боље о Лубурићу. Чланак о Диани је за свега 5 дана видело преко 40.000 људи, а о Лубирићу више од 60.000. Можете га чак и предложити за добијање звездице, односно за сјајан чланак. — MareBG (разговор) 16:41, 25. фебруар 2021. (CET)

Апсолутно вас разумем. Имајте пуну слободу када радите, наравно ослањајући се и на правила. Ништа страшно ако погрешите, ми смо ту и видимо сваку измену, па лако исправимо. Увек питајте ако вам нешто треба, без устручавања. Радите боље од већине новајлија, бићу искрен ни ја нисам тако добро добро радио у почетку. Незавнично, окупљамо се на Дискорду и ту нам се можете придружити, ако желите. Није обавезно, ако не увек можете поставити питање на тргу или директно мени, другим колегама. Поздрав! — MareBG (разговор) 01:36, 28. фебруар 2021. (CET)

Процес[уреди извор]

Уф, сад читам Процес први пут (када сам коњина, нисам на време у средњој), па да не спојлујем сам себи. :) Нисам сигуран колико твоје измене могу бити одобрене јер не знам какав је званични превод. Онај први, православни што би се рекло. Бићемо на вези у вези с Кафком. Срдачан поздрав. Ничим неизазван (разговор) 13:31, 12. март 2021. (CET)

Нема проблема! Слажем се, остало ми је да их упоредим, али разликују се понеки, апсолутно.

А што се тиче средње... Иста ствар овде, чекало се три године да се узме књига у руке :)

Ипак ми се Кафка није толико свидео као Мехмед Селимовић и Албер Ками. Странац је сигурно најјаче дело икада. Ако ниси читала стрипове, узми нешто од Еда Брубејкера, он рецимо има одличне егзистенцијалистичке ствари као што су Убиј или буди убијен, сад га је објавила Чаробна књига. Тешка прича, за Палмотићеву! :) Поздрав. Ничим неизазван (разговор) 02:09, 19. август 2021. (CEST)
Албер Ками... Егзистенцијалне кризе загарантоване :) Свиђа ми се! Увек када имате неке препоруке, осећајте се слободно да их овде "проспете". Обожавам нове ствари, зато сам и овде! Имам један филм за Вас, уколико још нисте погледали, у њему су представљени неки уводни филозофски проблеми, [1]. А и лепо је анимиран :) Поздрав! Ђела117(разговор) 16:00, 19. август 2021. (CEST)

Позив за придружење серверу на Дискорду[уреди извор]

Позивам те да се придружиш нашем серверу на Дискорду — бесплатно је и једноставно за комуникацију. Можеш се придружити кликом овде. Можеш погледати страницу Википедија:Дискорд за више информација. Такође ти честитам да досадашњем труду и раду, брзо си напредовао. Срдачан поздрав! — Вукан ® 09:44, 22. јун 2021. (CEST)


Поздрав Вукане,

Хвала за позив за Дискорд, прикључићу се чим ослободим меморију на телефону ;)

Хвала на честиткама и позиву, видимо се на Дискорду! - Ђела117

Алхамијадо књижевност[уреди извор]

Здраво Ђело, хвала ти за досадашње допуна османских и турских тема. Имам једну идеју која ми је дуже на памети а то је чланак о Алхамијадо књижевности. Нијесам проналазио довољно извора да бих креирао чланак па се надам да би нам могао/могла урадити чланак. Утолико више што је тематика пролично скрајнута, недовољно истражена или превођена, док је доста грађе изгубљено у претходном ратовима, укључујући и текстове на српском писане арапским писмом. Лијеп поздрав, — Садкσ (ријечи су вјетар) 18:28, 6. август 2021. (CEST)


Одговор[уреди извор]

Поштовани Садко,

Хвала Вам што се поделили идеју са мном, потрудићу се да ископам нешто, па очекујте, ако пронађем нешто добро, и чланак!

Срдачан поздрав,

-Ђела117

Додељена права[уреди извор]

Здраво, честитам ти на добијеном праву аутоматског патролираног корисника. Сада кад имаш право аутоматског патролираног, Медијавики означава твоје измене аутоматски провереним. Свако добро, Acaalexaca (разговор) 13:16, 14. август 2021. (CEST)

Одговор[уреди извор]

Поштовани,

Хвала пуно на додељеним правима!

Срдачан поздрав,

- Ђела117

Радови у току[уреди извор]

Здраво, пре три дана си означио/-ла страницу (Država (Platon)) шаблоном {{радови у току}}. Од твоје последње измене прошло је више од 3 дана. Ако си завршио/-ла са уређивањем чланка потребно је да уклониш шаблон како би остали корисници могли да допринесу истом. Ако пак ниси завршио/-ла, направи измену у чланку како би продужио/-ла ваљаност шаблона. Срећан будући рад!— Acaalexaca (разговор) 07:55, 20. септембар 2021. (CEST)