Разговор с корисником:Јованвб/Архива 3

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Толкин Вики[уреди извор]

  • Ево одакле су узели софтвер:

Zanima me ko je otvorio ovaj wiki? --Guest 00:47, 4 December 2005 (CET)

Who?[уреди извор]

Pa google.

Ne razumijem. Htio sam da pitam ko je postavio ovaj sajt, shvatas? Zanima me odakle ste preuzeli softver i gdje ste dobili prostor, jer i ja zelim da otvorim wiki. --Guest 00:56, 4 December 2005 (CET)


ej pa nemam pojma pitaj Saurona mislim da je on otvorio, a kako ne znam.

Vidim da je interfejs preuzeo od Vikipedije. Zapravo, odatle i dolazim: [1]. Samo me zanima kako je to uradio. :) Pitacu ga, nadam se da nije neki zli carobnjak. ;) --Guest 01:28, 4 December 2005 (CET)

Mozes li da mi das link ka Sauronovoj stranici? --Guest 01:32, 4 December 2005 (CET)

http://www.tolkien.co.yu


Za software pogledaj na sajtu http://www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki Za prostor pogledaj kod nekog internet provajdera a mozes i kod neke strane hosting kompanije ako mozes da placas karticom.--Lightmath 11:57, 4 December 2005 (CET)

Je li sadrzaj ovog sajta pod GNU-ovom licencom za slobodnu dokumentaciju? Ako nije, mozete li da predjete na GNU, pa da onda mozemo mi sa Vikipedije da preuzimamo dobre tekstove od vas i vi od nas? --Guest 14:22, December 4, 2005 (CET)

Поздрав, --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 14:34, 4 децембар 2005 (CET)

О гласању[уреди извор]

Јоване, извини што нисам гласао, тог дана сам имао квар на рачунару када сам дошао кући, па нисам могао а следећи дан више није било битно. Sorry... --Бране Јовановић 17:35, 4 децембар 2005 (CET)

вандали[уреди извор]

мислим да је јако ситна вероватност да у року од 2-3 дана наиђе неко са истим бројем са 12 знаменака. Зато мислим да је довољно 3 дана да таква будала заборави да Википедија уопште и постоји.Поздрав,--Орловић 20:00, 4 децембар 2005 (CET)

професорица[уреди извор]

пази! Корисник:Тснена је професор на медицинској школи... обраћај јој се на ви :)

Поздрав,--Орловић 15:30, 6 децембар 2005 (CET)

то је мала идеја коју сам добио на италијанској вики. Надам се да ће сви користити. --Орловић 16:35, 6 децембар 2005 (CET)

македонско питање[уреди извор]

Па не сматрам да сам прекорачио праг објективности. Наиме, ако неко користи реч чињеница, онда мора то стварно бити чињеница и мора је поткрепити. Иначе би боље било да користи неку другу реч као, рецимо, предпоставка, веровање, итд. Али чињеница је веома јака реч и мора бити прецизна.

Дакле, ако неко каже да су се Македонци крајем 19. века презивали на -ић, и да је то чињеница, онда је мора доказати или бар приложити неки доказни (али веродостојни) материјал.

Још једна ствар - тамо где пише која је разлика македонског и бугарског, реченица у загради није јасна. Шта значи нема слово Ј или Ускрс, Велигден? Зар је то разлика македонског и бугарског? Не верујем да читаоци могу схватити о чему је реч, и зато сам то избрисао. Онај који је то написао мора бити прецизнији, или оставити да га неко преуреди. Иначе, македонски језик има слово Ј, али и друга слова којих нема у бугарском. Такође, није једина разлика (ако аутор то жели рећи) Ускрс и Велигден. Македонска и бугарска лексика се разликују у око 25%-30% речи, а за то су написане студије чији је аутор професор на Универзитету у Чикагу.

Дакле, покушао сам исправити неке нејасне ствари, који су можда ненамерно нетачно написани због недовољну информисаност, али сасвим је и могуће да аутор намерно из својих властитих разлога пише субјективно за ту тему.

И на крају, ако кажем да је македонски језик признат у целом свету, ту не износим свој субјективни став, већ чињеницу (која се може лако проверити). Дакле, јесте чињеница да се македонски не признаје само у Грчкој и Бугарској, а то није ни издалека нека већина, насупрот 180 других земаља који га признају.

Надам се да нема неког неспоразума.

Поздрав

Младен


Македонско питање[уреди извор]

У реду, мислим да је сасвим нејасна а реченица око разлике или сличности македонског и бугарског. Покушаћу да је мало разјасним, па надам се да неће бити неспоразума.

Младен 17:09, 6 децембар 2005 (CET)

На основу чега мислиш да ово треба да буде редирект? Видео си како је на ен. Викију... Ја мислим да не треба, јер је то псеудоним. Псеудоним треба да се обзнани и да се каже да је то псеудоним. Ставио сам и категорију "Псеудоним" тако да је чланак још више добио свој смисао. --Покрајац |разговор| 19:23, 8 децембар 2005 (CET)

По мом...(?) Сваки надимак...(?) Одакле ти то? Реч је о псеудониму... --Покрајац |разговор| 19:31, 8 децембар 2005 (CET)

Слике на шаблонима за данашњи дан[уреди извор]

Можда не би било лоше када би се мало смањило са стављањем слика личности, јер их до сада има јако много. Слике градова, заставе, грбови могу бити алтернатива. И треба пазити да се не поклопи са сликом изабраног чланка. --Покрајац |разговор| 13:33, 9 децембар 2005 (CET)

Фудбал[уреди извор]

Управо сам завршио већи део превода и видео да сам се сукобио у изменама са тобом. Ево ти преведени код, види шта можеш искористити, а остало обриши. Поздрав Вандал Б 01:23, 10 децембар 2005 (CET)

Снимио сам, а ти слободно настави превод јер има још посла на чланку. Вандал Б 01:32, 10 децембар 2005 (CET)

Портал Математика[уреди извор]

Мислим да си мало преуранио са овим порталом. Као што је то корисник Џорџм (који је математичар) рекао на одговарајућем месту, нереално је организовати овај портал јер немамо довољно чланака везаних за ту тему. Не видим сврху отварања толиких портала ако нема довољно чланака и ако те силне портале отварају само два корисника. --Покрајац |разговор| 22:01, 10 децембар 2005 (CET)

Ипак више треба респектовати стручно лице које се доказало у својој струци као што је то Ђорђе (Dzorzm). Требало би да с њим попричаш у вези овог портала. Ја ћу га свакако обавестити о овоме и надам се да ћете наћи правично решење. Питам се да ли си уопште видео његово мишљење. Како се кренуло, портали на овој Википедији ће на крају постати чланци-дупликати који се бесомучно штанцају. --Покрајац |разговор| 22:09, 10 децембар 2005 (CET)
Молио, не молио, моје право да те критикујем, баш као и ти мене. Поздрав и срећно штанцовање. --Покрајац |разговор| 22:14, 10 децембар 2005 (CET)
  • Хм, па хајде да се и ја огласим. Наравно, за чињеницу да нема превише чланака о математици можете кривити пре свега резидентне математичаре међу којима и мене, тако да немам Бог зна колико кредита да о овоме причам. Сад, портал је направљен, вероватно нема пуно смисла да се брише нити да се свађамо, али да покушам да ти објасним зашто је ово била лоша идеја, као што сам већ био напоменуо. Замисли дође неко први пут на Википедију. Тај неко може бити новинар "Политике" рецимо. Или наставник у основној школи. Није битно. Размисли, када гледаш у нови сајт, 1-2-3-то је то, ако сајт не ваља, он је нестао са твоје Интернет мапе заувек. Са овом насловном страном коју сад имамо, тај нови посетилац ће стићи до овог портала у року од максимум сат времена. А онда ће моћи једино да закључи да смо тотални шистери. Јоване, шта ће бити следећи изабрани чланак, када потрошимо π? Да ли је могуће да приликом прављења портала ниси приметио да у суштини немаш у њега шта убацити? Колико уопште имамо чланака који нису клице, и то лоше клице? Можда 5? --Dzordzm 03:29, 11 децембар 2005 (CET)
  • Сад, ваза је разбијена, шта да се ради, нема везе. Надам се да си на неки чудан начин у праву и да ће овај портал заиста стимулисати нове чланке. --Dzordzm 03:29, 11 децембар 2005 (CET)

www.zivotinjsko-carstvo.com[уреди извор]

Тај сајт није на списку.--Тснена 14:33, 13 децембар 2005 (CET)

Ваљда је ред да се напише одакле је текст без обзира са ког је сајта. --Тснена 14:54, 13 децембар 2005 (CET)

Споменице[уреди извор]

Хвала! Увијек сам више волио сребро од злата. Поздрав!--Славен Косановић 19:57, 13 децембар 2005 (CET)

Доделио сам ти споменицу са великим закашњењем, јер сам је тек сад израдио. Поздрав! --Дамјан /разговарајмо/ 22:35, 31. мај 2009. (CEST)[одговори]

Лиценца[уреди извор]

Поздрав!

Молим те врати оне слике које су скинуо са мојих чланака, јер су апсолутно sharewear , скинуо сам их са неког глупог сајта (нису print-screen-ови филма!) Ако мислиш да не треба да их вратиш, молим те изнеси неке аргументе.

Хвала унапред, -- Маре 17:47, 14 децембар 2005 (CET)

Лиценца 2[уреди извор]

Хвала за инфо о споменицама!

Немој да се извињаваш, стварно нема проблема, него ми се чини да си ти уклонио слику са чланка крис-нож - добио сам неко упозорење о непознатој лиценци за слику, па ће као бити избрисана. Нема фрке, заиста, могу опет да је аплоудујем, него ипак ко' велим да проверим са тобом да ли је легално! :)

Поздрав, -- Маре 17:58, 14 децембар 2005 (CET)