Разговор с корисником:Влада

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Влада. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Влада. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад!


Поздав још једном, драго ми је да си се пријавио и желим ти много неутралних чланака. Прво да одговорим на твоје питање како се штитимо од вандала, дакле свако може да мења сваку страницу, уколико приметимо да се појавио вандализам на некој страници, уз помоћ дугмића history или историја може да се врати страница на претходну измену пре вандализма. Дакле уколико имаш још питања слободно питај, немој се устручавати. Можеш на својој страници да напишеш нешто о себи или о чланцима које си поставио и које планираш да поставиш. --Саша Стефановић разговор 19:05, 29 Мар 2005 (CEST)


Добродошао и од мене! Било би добро када би ове своје нове чланке разграничио на религиозне и оне нерелигиозне, као што сам ја урадио с браком. Бојим се да тренутне дефиниције самих наслова чланака нису прихватљиве за одређени број садашњих и будућих читалаца. --Марко Покрајац (разговор) 19:24, 29 Мар 2005 (CEST)


Владо уколико постоји чланак који се спомиње у твом тексту можеш да га (ликнујеш) повежеш овако: Марко је рођен у [[Београд|Београду]], ово ће да повеже "Београду" са чланком "Београд". У твом случају који си навео би то изгледало овако: Погледајте страницу [[Стари завет|Стари Завет]], дакле када неко кликне на овај линк "Стари Завет" одвешће га на чланак "Стари завет". Надам се да сам успео да ти појасним.
Владо занима ме дали користиш неке месинџере типа Yahoo, Msn, Icq, уколико користиш , молим те да ми јавиш па ћу ти брже и лакше објаснити. Моји месинџери ICQ = 137936207 Yahoo = dj_evrek@yahoo.com MSN = djevrek@hotmail.com јави се --Саша Стефановић разговор 19:32, 29 Мар 2005 (CEST)


Поздрав, видим да си вредан, само напред, придружићу се Саши у помоћи, ако ти нешто затреба само јави, желим ти још много лепих текстова. На питање како се штитимо одговор је једноставан, рачунамо да увек има више добронамерних људи него оних других, и у праву смо као што видиш систем функционише, било је случајева брисања више страница али уз помоћ дугмета врати брже се нешто врати него обрише :), добре идеје остају а људи са лошим намерама убрзо схвате да је њихов посао јалов и оду негде друго. --Небојша Бозало 01:21, 30 Мар 2005 (CEST)


Помаже Бог брате Владо. Драго ми је да си са нама и придружујем се добродошлици наших колега. Твоји прилози су веома добри и корисни, зато имаш моју подршку у раду. Увек можеш да ми се обратиш за било какву помоћ или савет, као што сви чинимо. Предлажем ти да се пријавиш у тим “Религија и митологија“ да би смо се организовали и систематски радили. За Јеванђеље по Матеју сам преусмерио и управо радим на осмишљавању организације таквих и будућих наслова. Неке идеје сам већ реализовао, али бих волео да сви учествујемо на осмишљавању и консултвовању. Можеш ме контактирати на адреса са моје корисничке стране. Још једном свако добро у раду жели ти Горан Анђелковић 17:32, 1 Апр 2005 (CEST)


Помаже Бог брате Владо. Имаш одговор на мојој страници за разговор Горан Анђелковић 23:24, 1 Апр 2005 (CEST)разговор

Бладо још једном желим да ти се захвалим на твом прегалаштву. Хтео бих само да ти скренем пажњу на право коришћења слика, уколико немаш дозволу ножеш да нашкодиш пројекту. Свако добро и само напред. Мир ти и лак пост, твој брат --Горан Анђелковић 20:25, 4 Апр 2005 (CEST)

Споменице[уреди извор]

Признање Ђакона::Горана за ревносно деловање је споменица за ревност и прегалаштво. Ревност је лични чин којим уз прегалаштво доприносимо заједничком добру. То даје живост и мотивацију и другим корисницма за рад. Под тим се подразумева активно учешће и колико је год могуће редовно писање нових чланака, као и уређивање постојећих.

Ова споменица је спој “Споменица н-те измене“ и “Покрајчево признање за Вредно деловање“.

Ова споменица се може доделити и корисницима других википедија.


Зато ову споменицу додељујемо Блади, као признање Ђакона::Горана за патриотизам. --Горан Анђелковић 21:59, 4 Апр 2005 (CEST)


Брате Владо, немој ми захваљивати зато што покушавам да будем ревносан и да одговорно обављам дужности администратора, које су ми поверене. Ја се теби захваљујем на свим твојим доприносима и немој се бринути за неодмерене речи, јер многи овде знају лепо да пишу али лоше расуђују. Зато се небој већ само напред, имаш моју подршку. Уколико будеш имао неких проблема или нејасноћа слободно ми се обрати. Мир ти и лак пост. Твој брат у Хрусту Горан Анђелковић 02:01, 5 Апр 2005 (CEST)

Порука[уреди извор]

Владо, јако си ме увредио са овим твојим коментаром:

>>Само бих те замолио да чланке који су сврстани у категорију "Православље", не преправљаш и допуњаваш инославним веровањима.

Имам више текстова који су везани за Православље: Свети Прохор Пчињски, Свети Ћирило, Исус Хтистос и друга и до сада ми нико није приговорио на инославним намерама, а још мање ми је ограничавао слободу писања. :domatrios 18:51, 5 Апр 2005 (CEST)


Брате Владо јави ми се преко чата (yahoo, msn ...), ИРЦ-а (#wikipedia-sr, ...) или меилом. Мир ти --Горан Анђелковић 20:57, 5 Апр 2005 (CEST)


>> Дакле ја сам против чачкања било чијих текстова, мојих, твојих, или било кога...

Само се држи својих речи,

Владо, било би лепо да будеш доследан, а не да глумиш неку наивну учтивост, то код мене не пролази. У тексту Стари завет си ми избрисао потпис, да чујем сад мудар одговор. Мислим да би са овиме требало да се прекине. Прихватиш дискусију самнон па је онда без образложења прекинеш, па ми онда накачиш инославље, мењаш ми текстове, а мене (скоро) оптужиш за то. У мени видиш или правиш непријатеља, а по мом мишљењу гледаш у погрешном правцу. Толеришем ти што си овде нов па не познајеш добро "одакле ветар дува". Био си на страни за разговор о Исусу Христосу, ваљда си нешто схватио?  :domatrios 21:48, 5 Апр 2005 (CEST)

Општи и хришћански појмови[уреди извор]

Расправе о Википедији и Вери пречмештене на пијацу --Горан Анђелковић 23:06, 6 Апр 2005 (CEST)


Брате Владо писао сам ти на е-маил. Свако добро од Господа, Горан Анђелковић 23:39, 6 Апр 2005 (CEST)

Владо, јављам се да ти кажем да те подржавам у борби против анти-Срба. Ако ти треба нека помоћ, рачунај на њу. Рекох ти да пазиш "одакле ветрови дувају", многе ствари нису онакве какве изпрва изгледају. Можда се не разликујемо тако много у мишљењима да не би могли имати заједничких циљева.

Свако добро.

domatrios 01:16, 7 Апр 2005 (CEST)
  • Владо, "антисрбин" је увреда за Србина, а "инославан" за православног верника—конташ?--Dzordzm 01:25, 8 Апр 2005 (CEST)

Ти би требао да престанеш са дисквалификовањем несрба, заједно са својим саборцем Доматриосом. --Покрајац (разговор) 12:09, 8 Апр 2005 (CEST)

Здраво,

Приметио сам да си у овом чланку користио директно текст из ове књиге:

  • Брија, Ј. (1999): Речник православне теологије, Београд

Молим те ми напиши да ли имаш експлицитни пристанак аутора да објавиш овај чланак под ГФДЛ? Уколико ниси добио дозволу, мораћемо да уклонимо чланак.

Хвала унапред --Dcabrilo 08:28, 14 мај 2005 (CEST)

Сређивање слика[уреди извор]

На Википедији је у току акција сређивања слика са нејасним или погрешно назначеним правним статусом.


Замолио бих те да све слике које си послао (или послала), а на којима није означена лиценца, означиш одговарајућом лиценцом, водећи рачуна да лиценца одговара правном статусу слике - погледај на пример ово правило и овај списак ознака за лиценце са кратким објашњењима сваке. Такође, визуелни списак шаблона за слике можеш видети и овде.


Када означаваш слике, поведи рачуна да сем лиценце обавезно ставиш и везу (УРЛ) ка сајту одакле је преузета; ако је слика скенирана, наведи наслов и аутора публикације и ISBN број ако знаш; ако си ти аутор, наведи то као извор (напомена: код снимака екрана и скенираних слика ти ниси аутор слике). Ако сматраш да слика испуњава услове за поштену употребу који су наведени на ознаци за лиценцу, наведи и образложење за ту поштену употребу.


Списак слика које си ти послао (послала), а које немају означену лиценцу, можеш видети овде. Ако у следеће две недеље не решиш лиценце на сликама, тога ће се прихватити заинтересовани уредници.


Напомена: Слике које по завршетку акције сређивања не буду имале јасно регулисан правни статус биће брисане!

--Бране Јовановић <~> 08:06, 14. јул 2006. (CEST)[одговори]

Сређивање, други пут[уреди извор]

Ово је аутоматски генерисана порука. Ако си већ примио (примила) сличну, провери доле наведени линк поново! Бот је вршио неке измене на странама са описом слика, пошто слике које су раније биле означене са {{без лиценце}} нису приказиване на списку који се наводи доле (а сада се дакле и оне приказују).

На Википедији је у току акција сређивања слика са нејасним или погрешно назначеним правним статусом.


Замолио бих те да све слике које си послао (или послала), а на којима није означена лиценца, означиш одговарајућом лиценцом, водећи рачуна да лиценца одговара правном статусу слике - погледај на пример ово правило и овај списак ознака за лиценце са кратким објашњењима сваке. Такође, визуелни списак шаблона за слике можеш видети и овде.


Када означаваш слике, поведи рачуна да сем лиценце обавезно ставиш и везу (УРЛ) ка сајту одакле је преузета; ако је слика скенирана, наведи наслов и аутора публикације и ISBN број ако знаш; ако си ти аутор, наведи то као извор (напомена: код снимака екрана и скенираних слика ти ниси аутор слике). Ако сматраш да слика испуњава услове за поштену употребу који су наведени на ознаци за лиценцу, наведи и образложење за ту поштену употребу.


Списак слика које си ти послао (послала), а које немају означену лиценцу, можеш видети овде. Ако у следеће две недеље не решиш лиценце на сликама, тога ће се прихватити заинтересовани уредници.


Напоменe:

  • Слике које по завршетку акције сређивања не буду имале јасно регулисан правни статус биће брисане! То подразумева и слике које немају лиценцу и оне које су погрешно обележене.
  • Наведи извор слике - ако не наведеш извор, немогуће је проверити лиценцу!
  • Немој стављати погрешне ознаке на слике, нарочито немој стављати „поштена употреба“ или „јавно власништво“ без образложења!

Ово је друга порука у акцији сређивањa слика.

--Бране Јовановић <~> 11:56, 15. јул 2006. (CEST)[одговори]


Проблеми са ауторским правом за Слика:Crkva.jpg[уреди извор]

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Crkva.jpg. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана осим ако се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију из разлога закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над сликама се означавају коришћењем шаблона за ауторско право. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На страни Википедија:Шаблони/Ауторско право нађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике овако: {{ИмеШаблона}}.

Молим те назначи податке о ауторском праву на свим осталим сликама које можда већ јеси или ћеш послати. Запамти да би администратори могли обришу слике без ових важних података. Ако имаш било какво питање, слободно ми се обрати, или их постави на страни намењеној за те ствари. Такође, погледај и Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Хвала. Dzordzm 02:35, 25. јануар 2007. (CET)[одговори]