Разговор са корисником:Милан Животић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Милан Животић. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Милан Животић. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Молимо вас да одвојите мало времена и прочитате следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Clear app tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Молимо вас да се потписујете на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад прозора за прављење измена — то даје ваше име, тренутно време и датум. Такође, молимо вас да се не потписујете у чланцима.

За слање слика на Википедију, молимо вас да прочитате:

Пре него што почнете с уређивањем чланака, молимо вас да прочитате важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити наречја у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom“ латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.


Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен сталан сарадник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу или нам пошаљите поруку на IRC каналу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --MilicevicBot (разговор) 13:06, 17. фебруар 2015. (CET)

Споменица[уреди]

Захваљујем на споменици! --Радован 22:33, 14. март 2016. (CET)

Hvala. -- Bojan  Razgovor  04:31, 17. март 2016. (CET)

Споменица[уреди]

Ево споменице за рад и труд - за чланке о градовима и другим географским темама. Честитам на труду и само тако настави. --Ђорђе Стакић (р) 23:38, 1. април 2016. (CEST)

Azerbejdžanska kuhinja[уреди]

Pogledaj majke ti ovaj zahtev na mojoj stranici [1]. Korisnik pita da napišem nešto o azerbejdžanskoj kuhinji, ja nemam pojma o tome ništa, a video sam da si ti odlično uradio jermensku kuhinju. Ako možeš i imaš vremena uradi taj članak. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 08:32, 20. јул 2016. (CEST)

Одговор[уреди]

И мене је исти корисник питао да креирам страницу неког азербејџанског манастира. Хоћу врло радо да напишем ако пронађем штиво и изворе.

Такмичење из књижевности[уреди]

Поздрав, колега. Видим да си већ почео да пишеш чланке, али да те подсетим да такмичење још није почело. Такође бих те замолио да пратиш шта други стављају на списак чланака како не би дошло до забуне. Ја сам, на пример, ставио на списак да ћу написати тај чланак, али ти си изгледа то занемарио (или можда ниси видео) и написао га. Ако си то намерно урадио, није фер с твоје стране, а ако ниси видео опраштам овог пута. Face-wink.svg --Miljan Simonović (разговор) 22:08, 28. август 2016. (CEST)


Request[уреди]

Greetings.

Could you create a long and detailed article about the Azerbaijani cuisine in Serbian?

Thank you.

Menikure (разговор) 20:11, 27. септембар 2016. (CEST)

Иначе код тих двораца много је боље да имена пишеш у облику Тракајски замак или Тракајски дворац уместо Дворац у.... --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:57, 25. мај 2017. (CEST)

Хвала на сугестији али постоје три Тракајска замка: на острву, полуострву и стари замак. Сугестија није на месту јер не могу да се обједине под једним именом Тракијски замак јер их има три, као што рекох, у граду Тракај. -- Милан Животић (разговор) 16:05, 25. мај 2017. (CEST)

Острва[уреди]

Јављам ти се овде, јер се не јављаш на страницама текстова чија си имена са малог о „исправио”, на велико О. Према обавештењу које си написао уз преименовање Друштвених острва, помешао се бабе и жема. Велико О се користи је код држава, независних терирорија, а мало код архипелега и других острва у саставу неких држава. Пример Соломонова Острва и Маршалска Острва су државе, а Алеутска острва, Новосибирска острва, Парацелска острва, Пелагијска острва, Сундска острва, два која си преименовао су у сатаву Француске Полинезије, итд. Поздрав --Drazetad (разговор) 19:39, 4. септембар 2017. (CEST)

Нисам знао за то. Хвала на обавештењу. Да поново вратим у формату са малим словом „о“? Поздрав. Милан Животић 21:31, 4. септембар 2017. (CEST)

Такмичење о женама[уреди]

Поздрав видим да си се пријавио за такмичење, али не знам колико је исправно то што си унапред резервисао чланке о којима ћеш писати!? --Pinki (разговор) 22:35, 28. октобар 2017. (CEST)

Пре свега није фер унапред резервисати чланке о којима ћеш писати, јер и свако може да на списак стави 50 имена и на тај начин онемогући друге кориснике да пишу о тим личностима. На то сам ти већ скренуо поажњу горе. Већ сам учествовао у такмичењима и знам да се рачунају само чланци написани и допуњени у току тамичења. Поздрав и такође срећно у такмичењу. --Pinki (разговор) 09:29, 30. октобар 2017. (CET)

Поздрав Милане, јављам ти се у вези писања о знаменитим женама. Врло непрофесионално од тебе што покушаваш да одрадиш већ написан чланак и завараш траг са чланком Горица Гајовић. Као што већ знаш тај чланак постоји под именом Горица Гајевић што је и право име дотичне, а написао га је @Pinki:. Чак си и референце променио у покушају заваравања.
Циљ википедије није да пишемо нетачне чланке, нити је циљ овог такмичења само узети награду, већ обогатити википедију новим чланцима о знаменитим женама, а недостаје их доста.
Ако мало поштујеш колеге овде, који пишу чланке и мимо такмичења, среди то. --MareBG (разговор) 01:40, 1. новембар 2017. (CET)

Важи, поздрав и срећно у даљем писању . --MareBG (разговор) 02:25, 1. новембар 2017. (CET)
Поправи чланке, па да почнем да читам. :)--BuhaM (разговор) 20:06, 4. новембар 2017. (CET)