Разговор са корисником:Нићифор Илија

С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Нићифор Илија. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Нићифор Илија. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! Жељко Тодоровић (разговор) 21:43, 5. март 2013. (CET) с. р. Једва сам нашао где гда вам одговорим.

Поздрав колега! Реци ми, у чему ти треба помоћ и о чему би желео писати чланке ? --CarRadovan (разговор) 13:43, 11. јун 2014. (CEST)

Једва сам нашао где гда вам одговорим. Прво би да пробам да уредим мој профил, па онда још да учим па тек онда да кренем са доприносом, иначе ме занима Спорт, Историја 2.Св рата у Југославији, Рат у РС Крајини, Православље и тако . . . Како се користе корисничке кутијице ? То за почетак


Хахаха - па ово и није место за одговор. Обично одговараш на страници Корисника у делу предвиђеним за Разговор... идеш на опцију Уреди и на дну текста напишеш поруку. С тим, да на крају поруке кликнеш ову оловкицу (иза слова А А) и тако се потпишеш.

Успут, кутије је најлакше скунути код других корисника принципом copy/paste, али ти је мој савет да узмеш један добар (дужи) чланак и сам га напишеш... --CarRadovan (разговор) 14:25, 11. јун 2014. (CEST)

Опет никако не успевам, може неки детаљнији савет око кутијица --Деспот (разговор) 14:51, 11. јун 2014. (CEST)

Прво, нема потебе да ми персираш. Друго, опет заборављаш да се потпишеш! Face-grin.svg На свакој страници, на делу предвиђеним за разговор можемо комуницирати (дописивати се) ја-ти, али је разговор доступан свима који посјете ту страницу! --CarRadovan (разговор) 15:04, 11. јун 2014. (CEST)

ево ти једна кутијица - а ти настави даље... --CarRadovan (разговор) 15:31, 11. јун 2014. (CEST)

Ма опуштено... зависи шта хоћеш. Најлакше ти је да, кад угледаш неку занимљиву кутију, уђеш на главну страницу Корисника - и даље идеш copy/paste - копираш његов шаблон и прилепиш код себе... е другар, не замери ако ти не одговарам на поруке, преводим неке текстове. Поздрав!--CarRadovan (разговор) 15:41, 11. јун 2014. (CEST)

Здраво. Видим да се мучиш са овим кутијицама. Ево ја сам ти средио. Погледај свој профил. Сад на основу тога настави даље. Ево можеш да гледаш и како сам ја урадио овде Корисник:Марко Станојевић/О мени. Ако ти нешто не буде јасно, питај слободно.--Марко Станојевић (разговор) 17:08, 11. јун 2014. (CEST)

Споменица[уреди извор]

Хвала на споменици. Ових дана сам спријечен да уређујем, али надам се да ћемо фино сарађивати у будућности. Жељко Тодоровић (разговор) 12:54, 13. јун 2014. (CEST) с. р.

Није[уреди извор]

проблем, видећу о чему се ради, мислим да су то засеоци! Једна напомена, имаш у горњем левом углу на страници за разговор иконицу са оловком да се потпишеш. Поззз--Zmaj123 (разговор) 22:10, 27. децембар 2014. (CET)

Ево овако, Језерце већ постоји, то је засебно насеље, а Мукиње како могу да видим то је дио села Плитвичка Језера односно засеок, а из прве руке рекло би се да је то скијалиште. Мукиње не постоје на званичном попису из 2011. као засебно насеље, као Језерце и Плитвичка Језера, што не значи да у прошлости није било засебно насеље. Е сад, обично не пишемо чланке о засеоцима, ако имаш неке информације можеш ставити у чланак Плитвичка Језера, међутим нико ти не брани и да направиш посебно чланак Мукиње (само кликни на ово), али мораш да наведеш да је то засеок насеља Плитвичка Језера, а не посебно насеље, и наведи неки ваљан извор у вези становништва, историје или било чега а тиче се самих Мукиња, ту сам и ја да се исправи нешто ако треба.--Zmaj123 (разговор) 22:56, 27. децембар 2014. (CET)

Мукиње и Језерце су до 1995 били два насеља месне заједнице Плитвичка Језера, знам то јер сам тамо рођен и живио. А село Плитвице, тј Село Плитвица је насеље на јужној обали Плитвичких језера, док су Мукиње изнад на Сјеверној обали језера Козјак, Село Плитвица и Мукиње удаљени су неких 3 до 4 километра а Мукиње и Језерце мање од Километра. А у вези мукиња много вам хвала, потрудићу се. --Деспот (разговор) 11:37, 14. јануар 2015. (CET)

Ти то знаш боље, међутим шта је било до 1995 то више није битно, сад су Хрвати направили нову реорганизацију државе тако рећи хаос само да би Србима напакостили, од засеока су створили нека нова насеља, а од неких насеља су створили ко зна шта већ, па су ту неке нове општине, ствари више нису онакве какве су биле.--Zmaj123 (разговор) 11:54, 14. јануар 2015. (CET)

И о томе се да направити чланак, а колико будем у стању и ја ћу вам помоћи у томе!--CarRadovan (разговор) 12:05, 14. јануар 2015. (CET)

Ок! Само једно појашњење, кад сам рекао шта је било до 1995 то више није битно, нисам мислио у историјском смислу да нису битне неке ствари или да заборавимо неке чињенице, него у смислу реорганизације државе, мада ни то не би требали заборавити али реалност је другачија.--Zmaj123 (разговор) 12:44, 14. јануар 2015. (CET)

Не замјерам ништа, разумијем шта сте мислили.--Деспот (разговор) 21:31, 21. јануар 2015. (CET)

Салих Селимовић[уреди извор]

Поздрав! Немој да се потписујеш на самом чланку. То се ради само у разговорима. --CarRadovan (разговор) 16:18, 19. фебруар 2015. (CET) Важи, хвала. --Деспот (разговор) 20:26, 22. фебруар 2015. (CET)

Име[уреди извор]

На Википедија:Промена корисничког имена имаш више о томе. Прије је било да ту поднесеш захтјев за новим именом, а сада се мора ићи на глобални пројекат Мету и тамо затражити. --Жељко Тодоровић (разговор) 19:02, 18. март 2015. (CET) с. р.

Name Change --Нићифор Илија (разговор) 12:50, 15. април 2015. (CEST)

I request for my account "Деспот" to be renamed into "Нићифор Илија" --Нићифор Илија (разговор) 12:45, 15. април 2015. (CEST) I request for my account "Деспот" to be renamed into "Нићифор Илија" on all projects. --Нићифор Илија (разговор) 12:45, 15. април 2015. (CEST)

Name Change[уреди извор]

I request for my account "Деспот" to be renamed into "Нићифор Илија" --Нићифор Илија (разговор) 12:58, 15. април 2015. (CEST)

I request for my account "Деспот" to be renamed into "Нићифор Илија" on all projects. --Нићифор Илија (разговор) 12:58, 15. април 2015. (CEST)

Нови чланак[уреди извор]

Поздрав колега! Примјетио сам твој рад на википедији, али нисам примјетио да си направио нити један нови чланак. Одлучи о чему желиш да пишеш - и ја ћу ти сигурно помоћи да напишеш пар првих чланака. Чујемо се! ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 22:54, 29. септембар 2015. (CEST)

Надам се да хоћу међутим не успијевам никако да нађем времена. Поздрав, јавићу се свакако.--Нићифор Илија (разговор) 23:33, 27. октобар 2015. (CET)

Информациона икона Поздрав, ја сам AcaBot. Приметио сам да сте недавно уклонили садржај без одговарајућег образложења. У будућности, било би корисно за остале кориснике уколико би остављали одговарајући опис уз измену коју направите на Википедији. Уколико је ово била грешка, не брините; уклоњени садржај ће бити враћен. Уколико желите да експериментишете, молимо Вас користите песак. Ако мислите да је направљена грешка или имате неко питање, можете оставити поруку на мојој страници за разговор. Хвала.