Разговор с корисником:Обрадовић Горан/Архива 7

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Срећан Божић[уреди извор]

Христос се роди!
Желим ти пуно здравља, успјеха и среће у 2006-тој години.

--Ђорђе Д. Божовић (разговор) 01:07, 8 јануар 2006 (CET)





Христос се роди[уреди извор]

Заиста се роди. Свако добро и сретни празници — Горан Анђелковићразговорmessage & ГетоБотзадаци • 13:09, 9 јануар 2006 (CET)

Свазиленд[уреди извор]

Хвала ти, али нисам ја писала чланке о Свазиленду, само сам главни чланак Свазиленд који је претрпан информацијама покушала мало да расеретим и неке делове разложила. Мада Свазиленд и даље мора да се рашчишћава јер оно је лудо каквих све података тамо има и у којој количини (мислим не треба ваљда ићи до најситнијих детаља...).--sladja811 16:22, 9 јануар 2006 (CET)


Поздрав и теби колега! Разредна ми је била Мирјана "Теглица" Тешић, професор енглеског. Не верујем да се знамо, ал' никад не знаш! : ) поз.Jovan Vesić 00:59, 11 јануар 2006 (CET)

Кад се већ грудвамо[уреди извор]

Генијално! и кад си ту баци поглед на овог оптимисту `леба ти! Мог`о би ја да скрпим вако нешто,па да џапамо браћу тиме. --Црни Бомбардер!!! (†) 02:52, 11 јануар 2006 (CET)

Пребацивање[уреди извор]

Да ли ја смем да чланак Florida ћирилизујем и целог га пренесем у чланак Флорида?--sladja811 04:03, 11 јануар 2006 (CET)

Ми објасниш зашто толке похвале?Хвала.--Орловић 01:05, 13. јануар 2006. (CET)[одговори]

Срећна Нова година[уреди извор]

Срећна Нова година!
Љубав никоме не шкоди, здравље је обавезно, а и мало среће нек ти се нађе. :)

--Ђорђе Д. Божовић (разговор) 00:31, 14. јануар 2006. (CET)[одговори]





Можеш ли да ми кажеш шта је то кафир? --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 22:52, 25. јануар 2006. (CET)[одговори]

Преводи на en:[уреди извор]

Разгледао сам мало страну en:List of Serbs и гледао биографије неких људи које постоје на обе Википедије. Видео сам да су неки текстови код нас доста напреднији него тамо и ја ти могу поставити листу својих предлога шта би могло следеће да се преводи: Љубица Марић, Јован Жујовић, Ђорђе Јовановић, Ђорђе Крстић. Ништа није хитно, кад год стигнеш, а можда ти се прикључи и још неко... --Ђорђе Стакић (р) 12:00, 26. јануар 2006. (CET)[одговори]

Можемо ли без вријеђања?[уреди извор]

Баш јер вјерујем да ср.wики, као и све друге, покушава радити енциклопедију а не нешто друго, замолила сам сурадника да не пише на нјој као што је урадио на хр, "смрт Хрватима!!!!!", јер мислим да то ни на ср. не би било толерирано. Све остало - како год то ви хоћете, ваше право. Бака 00:07, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]


Molim da, ako želite, pogledate na http//hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Srpska_revolucija&action=history pa da onda pročitate razgovor o Jasenovcu na sr.wiki. Zanima me samo, kako se i zašto osjetio uvrijeđen potpisnik sa moje strane za razgovor, ja sam samo upozorila, da ne vjerujem da bi na sr.wiki prošle takve stvari. I ništa drugo, i reakcije mi se, stvarno, čine malo pretjerane. Lijepi pozdrav Бака 00:29, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]

Izvini,starice,a ko je to napisao "Smrt Hrvatima",siguran sam da ce odmah biti blokiran,ali gotovo je izvesno da je to napisao neko od hrvatskih korisnika da bi mogao da svali to na mene i ostale srpske korisnike,KAKO BI NAS BLOKIRALI I ONEMOGUCILI DA ISPRAVIMO NEBULOZE KOJE POKUSAVATE DA PROTURITE KAO ISTINU.Sram vas bilo Dzoni 00:31, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]


Jako mi je žao što su stvari stigle gdje ih, mislim, nitko nije htio. Ne bih licitirala sa pretcima i njihovom krvlju, moja obitelj je dala čak dva heroja u ratu protiv fašista, oba su poginula, bili bi mi stričevi da su me imali sreću doživjeti. Jedan od njih je stradao, nećete vjerovati, u Jasenovcu, a bio je Hrvat. No, zbilja sam prilično neprijatno iznenađena svim ovim, i zbilja ne razumijem taj strašni naboj na hr.wiki. Ali...ja tu zbilja ne mogu ništa promijeniti. Šteta. Бака 01:07, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]


Kakav bre "strasni naboj" na hrvatskoj Wikipediji,o cemu ti pricas,to ste vi sami napisali da biste mogli da me suspendujete i onemogucite da iznesem svoj protest zbog stanja u kome se vasa Wiki nalazi! Dzoni 01:19, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]


Pa, dobro, zašto vam treba ovo "zlikovac"?? Da li se vi to, možda, ljutite što se ja ne ljutim? Ja sam, valjda, zbilja glupa, ali ne razumijem .....Бака 02:42, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]


Ma, naravno, ja sam ipak, "zaistać" (tako u žargonu u Zagrebu kažu "za istinu") baka, pa valjda imam pravo, bez zle namjere, zaboraviti svašta a ne samo prezime. Jedino sam jadna što ste, od svih ustaša kojih, mislim, stvarno ima, našli baš mene koja ali ni u tragovima....nema veze. laku noćБака 02:51, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]


Sad sam se sjetila: moji roditelji su u neka davna vremena imali prijatelje (u Osijeku) koji su bili Obradović. Samo bi još trebalo da su to bili neki vaši...Бака 02:59, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]


I ponavljam:dugujes nam svima izvinjenje za sve lazi koje si posejala ovde na srpskoj Wikipediji Dzoni 04:08, 28. јануар 2006. (CET) p.s.Mani nas tog zagrebackog slenga,prvo da sredite clanke fasisticke sadrzine na hrvatskoj Wikipediji,pa onda dodjite ovde sa tim doskocicama i poskocicama Dzoni 04:08, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]

Видео сам да су ме спомињали у часопису Време... Свратићу други пут до freenode-а, имам ујутру неке обавезе, тако да морам да спавам бар мало.

Што се тиче ћирилице у LaTeX-у, приметио сам да има проблема са пакетом listing (за листање изворног кода). Могуће је да има још неких проблемчића, па ако нешто будеш приметио, јави. Избацио сам нову верзију која има и бинарне пакете, тако да је олакшана инсталација (нисам правио RPM/DEB из неколико разлога - нпр. Линукси држе ствари на различитим местима).

Видећемо се у недељу у дому омладине.

Поздрав

Филип

шала мала[уреди извор]

Ово си написао на страници разговор са корисником Брча ваљда..

Ево, скинула се, па одох да се забављам... :) ћао

А ја нисам прочитела цео разговор него само ми то пало у очи :))

Svetlana Miljkovic 06:20, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]

vasa ekselencijo[уреди извор]

Nisam znao da ste ambasador nase Wikipedije hehe:) Dzoni 07:30, 28. јануар 2006. (CET)[одговори]

odgovor na srebrenicu[уреди извор]

pretpostavljala sam da ce uslediti mejl na chlanak... :)

nije kopiran sa boshnjachke, jer ga tamo nisam ni chitala pravo da ti kazhem.. smatram da oni ne mogu biti objektivni kad je srebrenica u pitanju (s' razlogom). Moj dupunjen deo je sa Engleske wikipedije.. nisam ceo chlanak menjala vec dopunila sa onim shto je vec stajalo, plus proshirila sa engleske wikipedije. Iz nekog razloga kad kliknem 'uredi' pojavi se chlanak u potpunosti, a snimi se samo dopunjen deo.. ne znam shto, tako da sam sinoc odustala od toga, i morala snimiti sve ono shto je bilo u 'uredi' prozoru u Word doc. na mom disku..

ti imash 100% slobodu da se sa chlankom ne slazhesh i da ga menjash koliko hocesh.. dakle slobodno klikni 'uredi' i menjaj shta god ti dusha zheli..

tekst koji sam ja prochitala na engleskoj Wiki, bar meni, je zvuchio objektivan (zato nisam ni chitala bosansku Wikipediju) jer govori o obema stranama, o krshenju rezolucija s' jedne i sa druge strane, o teroru gradjana na obe strane, itd itd itd... Opet govorim, bar meni, je zvuchio nepristrasan.. ko shto rekoh, ti uvek imash to pravo da neshto izmenish, teshko da cu se povrediti nechijom izmenom.. I ovo najiskrenije mislim!!

A to da li ja tebi (ili bilo kom drugom) zvuchim nacionalistichki (da to jesam sigurno bih ostala u srbiji!) i fundamentalistichki, ne znam shta da ti kazhem shto bi ti preokrenulo mishljenje... krajnje je kontradiktorno da ti mene nazivash nacionalistom i fundamentalistom, srpkinju, koja pishe o masakru u Srebrenici od strane Srba...??! da bi takvi epiteti imali tezhinu morala bih biti muslimanka i bosanka..

Ja sam se odavno odrekla (nazhalost silom!), svoje, sad vec nestale, drzhave, tako da su za mene srbi, hrvati i bosanci (iliti pravoslavci, katolici i muslimani) potpuno jednaki i jednako krivi, tako da bilo kakvi pridevi i atributi i poredjedjenje sa Kristalnom noci pada u vodu..


Svetlana Miljkovic 11:12, 6. фебруар 2006. (CET)[одговори]

Imaj u vidu da sam ja samo prevela engleski chlanak sa engleske Wiki, pa poshto Englesku Wiki chita mnoooogo vishe ljudi nego nashu, kako ti onda ne smeta shto tako "nacionalistichki i fundamentalistichki" chlanak stoji tamo?

Svetlana Miljkovic 11:22, 6. фебруар 2006. (CET)[одговори]

Роберт де Ниро[уреди извор]

kul smo ti i ja... ali definitivno razlichiti u pogledima, verovatno usled razlichitih zhivota, prilika, situacija...

ja imam jednu veoma loshu manu :( , a to se obichno manifestuje u gnevu prema srpstvu, jer me je ono koshtalo mnogo.. I moje je lichno mishljenje da imam apsolutno pravo na to, upravo zbog te visoke cene koju sam platila.. (iz tog razloga se svim snagama drzhim pisanja neutralnih tema, tipa biologije).

ali sam eto jutros po porvi put napisala neshto za bosansku Wiki (avalski toranj i mikrobiologiju) i bacila oko na juzere i njihove stranice.. i jesu, nazhalost, veoma subjektivni i u nekim prilikama bih rekla da su poneki ekstremi (ali zarad ekstremnih situacija u kojima je recimo Sarajevo bilo 3 godine, ne mogu ih kriviti).. usput, ekstremizam, ili neki blagi oblik istog, nije izmakao ni sprskoj vikipediji, gde recimo juzer Bozhic (za kojeg sam ja drzhala da je stariji chovek i da je sasvim kul lik) ne chita zelena slova (?!), jer kako mi je potanko objasnio, boja je islama (pa?) i crvena je boja komunizma, pa se ne pravi problem oko nje..

Tebi hvala na ljudskom i civilizovanom odgovoru (i takvi odgovori mi uvek uliju kapljicu nade da se ona legenda da srba nece biti tek toliko da mogu svi stati ispod kroshnje shljive ostvariti i da ima neke nade maleshne tanke nade za srbiju).

Svetlana Miljkovic 21:17, 6. фебруар 2006. (CET)[одговори]

.... 2. deo :)[уреди извор]

ja poodavno zhivim 'van', ali vladam srpskim jezikom sasvim solidno, te bih samo da napravim razliku:

patriota je neko ko voli svoju naciju, himnu, grb, istoriju, grad, navike, tradiciju, kulturu, muziku, hranu...

nacionalizam je u pochetku bio drushtveni pokret mlade gradjanske klase koji se u feudalnom drushtvu borio za slobodni i kultirnu razvitak svih nacija (ovo shvatanje je blisko definiciji kosmopolitizma). medjutim posle uchvrshcenja burzhoaske vlasti, nacionalizam postaje agresivni pokret uperen protiv drugih naroda i tezhi da podtlachi i eksploatishe manje razvijene narode; istiche kvalitete svoje nacije i negira vrednost drugih nacija.

Svetlana Miljkovic 21:28, 6. фебруар 2006. (CET)[одговори]

Интервики[уреди извор]

је добар. Поздрав.--tsnena 23:01, 6. фебруар 2006. (CET)[одговори]

Зејтинлик + кукњава[уреди извор]

Што се превода тиче,сјајна идеја.(Мислим на превођење чланка.)

Ако ми се комп не збагује или ми не рикне `нет,излиценцираћу оних неколико са Растка(мислим да им се лепи поштена са линком ка аутору,али ти то провери са Николом,рекли су ми да су и њега известили).Оне ресто ћу узјурити током недеље,поготово она слика на којој је Ђорђе је сјајна,тако да је окачи у чланак на енглеској(Метни јој поштену јер сам је скинуо са неког сајта на коме тона масе шаље које каке слике,тако да док ја уловим оног коју је радио то `е да потрајеа мислим да би се она ту морала на`и од почетка).

Не `ам ш`а ти кажем за превод стихова.Неки "оригинални" превод немам.Мислим да би га најбоље било одрадити двојезично(као у химнама).

`бем ли га ако си ти ич разумео од овог горе,знам да ја нисам(отпале су ми очи,прво сам кренуо радити за лаптопом(коме је рикнула десна половина екрана) у резолуцији 800х600,онда сам испи**** и накачио на њега стари монитор(који се након по` чуке рада замути до сржи) и то опет на 800х600(јер лаптоп тера толико и ни макац),да би на крају преш`о за кућни комп са старијим монитором(који је мутан и `ладан,а камоли загрејан) који је рашио да је данас прави дан да укључи жути филтер,тако да ми све изгледа к`о попишано).

И уместо закључка,сетио сам се шта сам `тео да ми потражиш по хабу.Дакле баци поглед да неко нема књигу The Walls Of Constantinople Ad 324-1453 (Fortress).Ја сам то наш`о код неких тупаџија на Шерази,али никако да успем да покренем скидање,то му дође око 29 Mb у pdf.

`ајд` у здравље! --Црни Бомбардер!!! (†) 00:39, 10. фебруар 2006. (CET)[одговори]

Чланак на енглеској википедији о Јури Францетићу[уреди извор]

Не вреди покушавао сам да променим и додам информације (радио сам и пре то код неких неистинитих чланака), одмах побришу и врате на старо.

Орвелова правила[уреди извор]

Хвала на кометару. Чини ми се да се слажемо. Ставио сам тамо шта сам имао да кажем. Поздрав, --мац 09:40, 20. фебруар 2006. (CET)[одговори]

Пољски сликари[уреди извор]

Хмм ево почео сам, али постоји једна отежавајућа околност. Наиме онај ко је правио списак, правио га је у пољском аскију, тако да нпр нема слова ń које се чита као њ већ уместо њега стоји н. Е сад ја нисам баш толико добар говорник пољског да увек могу да препознам у презимену које слово иде па ћу променити само тамо где могу. Надам се да није то радио и са словима као што су ś, ż, ź, ć, ą, ę :( --Јованвб 18:33, 23. фебруар 2006. (CET)[одговори]

Да изговара се Анна, али Билињска не Билинска моја грешка :). Иначе скроз су у аскију, ево малопре замало да напишем презиме за з, а испотавило се да је ж. Титуш Чижевски, ја сам хтео да напишем Титуш Чизевски, али на срећу приметио сам. Наставићу сутра пошто сад морам да идем. Поз --Јованвб 18:50, 23. фебруар 2006. (CET)[одговори]

Историја уметности[уреди извор]

А како сам ја могао да знам да то твој сестра пише, и са том намером? А како ти (као, надам се, добар брат), ниси сестри у локалу бре наместио Mediawiki у локалу БРЕ. Вратио сам, и престао сам, али молим те други пут поведи рачуна шта и како радите - било је неких 15 измена под твојим налогом и још пар непријављених, и све је то изгледало јако чудно. Дакле, молим те други пут одради то безболније по све учеснике. --Бране Јовановић 00:27, 26. фебруар 2006. (CET)[одговори]