Разговор са корисником:Радован Јовчић

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Поздрав, Радован Јовчић! Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Радован Јовчић. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Молимо вас да одвојите мало времена и прочитате следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Молимо вас да се потписујете на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад прозора за прављење измена — то даје ваше име, тренутно време и датум. Такође, молимо вас да се не потписујете у чланцима.

За слање слика на Википедију, молимо вас да прочитате:

Пре него што почнете с уређивањем чланака, молимо вас да прочитате важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен сталан сарадник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад!-- Dcirovic (разговор) 11:29, 5. мај 2017. (CEST)

Мај 2017[уреди извор]

Престаните са вршењем вандализама на Википедији. Ако наставите да вандализујете странице, биће Вам онемогућено уређивање. Lackope (разговор) 02:04, 18. мај 2017. (CEST)

Вандализам[уреди извор]

Престаните са вршењем вандализама на Википедији. Ако наставите да вандализујете странице, биће Вам онемогућено уређивање.--BosnaSRB RS (разговор) 12:30, 14. децембар 2017. (CET)

Поздрав колега (и „имењаче”). Имамо притужбе на твој рад да за скорашње измјене које си спровео ниси консултовао друге уреднике, а који су такође уложили свој труд и рад око истих чланака. Молим те да убудуће будеш пажљивији и да пре сличних измјена (око ктиторства на неким манастирима или године њиховог подизања) покренеш дискусију о истим на страницама за разговор тих чланака. Хвала на разумијевању! Радован 15:12, 8. фебруар 2018. (CET)

Зашто мењаш поднаслове историја у прошлост у чланцима? --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:52, 6. новембар 2018. (CET)

Поштуј правила и туђи труд[уреди извор]

Поштовани колега немаш право да на истој страници користиш два изговора, што се крши са правилима Википедије, већ мораш да поштујеш онај у коме је чланак изворно уређен. Такође све значајне измене које намећеш мораш и да референцираш. Историја је званично призната реч у Српском језику и немаш право да је мењаш речју прошлост. Хвала на разумевању и надам се убудуће поштовању рада претходних уредника.--Dr Milorad Dimić (разговор) 20:13, 6. новембар 2018. (CET)

Наставиш ли да правиш бесмислене измене бићеш блокиран колико одмах. Хвала на разумевању --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:47, 11. новембар 2018. (CET)

Блокиран си на три дана па сад размисли мало о свему --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:52, 11. новембар 2018. (CET)

Вандализам[уреди извор]

Стоп икона Следећи пут када будете вандализовали страницу, биће Вам онемогућено уређивање без претходног обавештења. ВЛАДА да? 16:15, 18. новембар 2018. (CET)

Када одлучите да се понашате конструктивно и у складу са правилима и смерницама, тада сте добродошли овде. До тада имате времена од месец дана да размислите о свему. Све најбоље --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:52, 18. новембар 2018. (CET)

Манастир Марча[уреди извор]

И добро, зашто баш толико жарко желимо да поијекавимо чланак о српском манастиру у данашњој Хрватској, који је већ био написан екавицом? Да ли ти заиста желиш да будеш блокиран или имаш и нешто паметно да допринесеш?--Тајга (разговор) 17:02, 13. јануар 2019. (CET)

Јануар 2018.[уреди извор]

Стоп икона Следећи пут када будете вандализовали страницу, биће Вам онемогућено уређивање без претходног обавештења. — ВЛАДА да? 12:09, 16. јануар 2019. (CET)

Позивница за придруживање дискорд серверу[уреди извор]

Discord Color Text Logo.svg Здраво, Радован Јовчић.
Позивамо вас да се придружите дискорд серверу. Он служи да омогући лакшу комуникацију и сарадњу међу википедијанцима.
Да бисте се придружили, кликните овде. За више информација, погледајте Википедија:Дискорд.
Хвала!

AcamicamacaracaBot (разговор) 12:49, 13. јул 2019. (CEST)

Екавица и ијекавица...[уреди извор]

... су равноправни изговори у српском језику. Уколико је википедијски чланак започет на једном од њих, треба на њему да буде и настављен. Уколико додајете материјал у постојећи чланак и не желите или не умете да следите изговор употребљен у њему, нема проблема, неко ће кад-тад садржај уједначити. Међутим, уколико само пребацујете чланак из једног изговора у други, такве измене ће бити враћене. Погледајте и напомене о писању српским језиком на Википедији. Поздрав, Vilena66 (разговор) 15:00, 14. јул 2019. (CEST)

Немојте додавати бесмислице на странице и/или уклањати садржај из њих. Такве измене се сматрају вандализмом и брзо се поништавају. Ако желите да експериментишете, радите то у песку. Хвала. --Miljan Simonović (разговор) 19:12, 15. јул 2019. (CEST)

Јул 2019.[уреди извор]

Стоп икона Следећи пут када будете вандализовали страницу, биће Вам онемогућено уређивање без претходног обавештења. — Жиле () 13:38, 16. јул 2019. (CEST)

Август 2019.[уреди извор]

Радоване, црни Радоване. Ово ти је опомена пред блокаду да знаш. Екавица и ијекавица су равноправни изговори у српском језику, а речи грчког порекла (грцизми) имају дугу традицију и историју у српском, тако да не разумем чему такве измене. Надам се да разумеш и да ћеш наставити да доприносиш на коректнији начин. — Жиле () 17:52, 7. август 2019. (CEST)

Екавица и ијекавица...[уреди извор]

... су равноправни изговори у српском језику. Уколико је википедијски чланак започет на једном од њих, треба на њему да буде и настављен. Уколико додајете материјал у постојећи чланак и не желите или не умете да следите изговор употребљен у њему, нема проблема, неко ће кад-тад садржај уједначити. Међутим, уколико само пребацујете чланак из једног изговора у други, такве измене ће бити враћене. Погледајте и напомене о писању српским језиком на Википедији. Поздрав. — ВЛАДА да? 16:04, 24. новембар 2019. (CET)

Упозорење[уреди извор]

Престаните са вршењем вандализама на Википедији. Ако наставите да вандализујете странице, биће Вам онемогућено уређивање.--Жељко Тодоровић (разговор) 18:03, 25. јун 2020. (CEST) с. р.